Aggregaat voor aan de trekker iemand ervaring mee?

Hoi,

Ik had een vraagje over een aggregaat voor aan een trekker.

Nou bij ons thuis is de netstroom aansluiting te licht om op te lassen en om hem te laten verhogen naar 32 amper kost nogal veel dus ik dacht als ik nu een aggregaat voor aan de trekker koop is m'n probleem opgelost.

Maar nu is m'n vraag kan dit kwaat omdat een lasapparaat maar kortstondig (veel) stroom vraagt en ik heb er een gevonden die ruim zwaar is 30kva kan dat kwaat als je deze maar ligt belast want m'n lasapparaat heeft op vol vermogen maar 11 kva nodig

Deel dit topic

Reacties

+1
AG35
Het lijkt me niet de meest handige oplossing.... Als je moet lassen, elke keerde aggregaat aan de tractor hangen.
Welke stroomaansluiting heb je wel?
Met de moderne inverter lasapparaten, kun je 16a 380v ook al behoorlijk ampères krijgen.
case 745 xl
Ander las apparaat is denk ik het handigst. Ik heb thuis op gewoon 380 16 amp een co2 apparaat van wel 500 amp en dat gaat gewoon goed
Sjon
Dan moet je wel een 380v aansluiting hebben en die heeft hij misschien niet.
Maar een oude trafo op een aggregaat kan nooit mis gaan.
JohnDeere5720
Wat is het prijs verschil tussen aansluiting verhogen naar 32Amp, (Waar je dus altijd gebruik van kunt maken zonder de boel steeds omzetten en bouwen of in geval van nood) en een goeie aggregaat achter de trekker die je een paar keer in het jaar gebruikt en na 5 jaar versleten is omdat het niet vaak genoeg gebruikt wordt (Dat is eigen ervaring van een aggregaat achter een trekker)

Trekker kosten per uur, afschrijving, dieselverbruik. Neem dat ook allemaal mee.

Waarschijnlijk is het goedkoper en vooral makkelijker om de stoppenkast te veranderen.
+1
Fendt926Driver
Even naar jou las apparaat laten kijken...
Of zelf doen..
Denk dat jij op 2 fasen last en niet op 3.
Dan trek je het net "scheef" en vliegt de desbetreffende stop/ smeltzekering eruit.
We kunnen 300ampere nog gewoon op 16 ampere smeltzekeringen laten draaien en geen problemen mee..

Een aggregaat (een gewone) heeft een gruwwelijke hekel aan lasapparaten.
Omdat je eigenlijk net achter de machine kortsluiting zit te maken..

Een 30 ampere zal er minder last van gebben dan een 10 ampere
Maar elke keer als jij aanpikt moet de aggregaat optoeren en als dat gebeurt is heb jij de pin al weer van het ijzer....

Koop dan een lasdiesel en die is er voor gemaakt...
Kon wel eens goedkoper zijn dan een los aggregaat
chris-jr-spapens
@Fendt926Driver jawel 3 fasen 16 ampere maar die trekt het niet
+1
AG35
Maar waarmee wil je gaan lassen, mig/mag elektrode of tig?
Met elektrode en tig, kom je met een 230v inverter ook al een heel eind....
chris-jr-spapens
@AG35 mig
AG35
@chris-jr-spapens

Met hoveveel ampère wil je dan gaan lassen?
Ook ik, had in het verleden een 280a mig/mag op 3x16 ampere 380v
renault 89
Een algemene vraag over aggregaat hoe doen jullie dat met de aarde ?? normaal is iedere contactdoos van uit de meter kast "geaard " maar bij een aggregaat is dat niet zo levert dat geen gevaarlijke situaties op ? voor de persoon die gereedschap hanteert zo maar een gedachte
deufi
@renault 89 Bij meerdere apparaten is dat technisch een klein risico inderdaad. Je kan je generator ook op de aarde van je stopcontact aansluiten. Dit staat toch in directe verbinding met je aardpen.
Freggel
@renault 89 ik heb zelf weinig ervaring met aggregaten. Ooit eens bij een kleintje aan de motor gewerkt en toevallig eens door de handleiding gelezen. Daar stond dus in dat je eigenlijk een metalen pen in de grond moest kloppen.
Fendt926Driver
@Freggel een noodstroom aggregaat is ook voorzien van een extra aardpin.
Als je een stekker buiten hebt waar je de trekker aggregaat op aansluit voor de meterkast zal daar ook een aard aansluiting bij moeten zitten die je eerst aan je aggregaat bevestigd.
deufi
Generator op de aftakas is altijd een risico. Als je toerental net niet goed is, dan wijkt de frequentie af van 50hz (en daarmee ook de spanning) en draai je je apparatuur kapot. Ik spreek uit ervaring. Dan kan je beter een klein generator setje kopen met motor die netjes frequentie afgeregeld is op het toerental. Onder de € 5.000 heb je daarin al hele mooie gebruikte setjes van en ben voor een betaalbaar bedrag goed gesteld.
dirkao
Ik kan me helemaal aansluiten bij de bovenstaande reakties ik moet hier in brazilie wel een noodstroom agregaat hebben omdat het lichtnet nog wel eens effe uitvalt en schijnt nou eenmaal altijd onder melkenstijd te moeten gebeuren .. verder wil je echt zo weinig mogelijk met zo'n ding omgaan
Bert353
In dienst ook wel eens met een agregraat gewerkt, maar daar staat ook in de handleiding over een aardpin, en die zit ook bij iedere agregraat een bij, sqamen met kabel en hamer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN