Deutz D30 - Lagers in de versnellingsbak vervangen

Beste leden,
Ik heb een probleem met mijn versnellingsbak. Ik ben bezig met de lagers te vervangen, nu heb ik de lagers van de bovenste as al los en vervangen zoals je op de foto's kunt zien maar nu zit ik nog met de onderste lagers die ik niet los krijg. Nu heb ik in de boek al gekeken maar daar is precies als dat vast zit met een bout, maar ik krijg deze niet los. Is er hier iemand die mij kan zeggen hoe ik deze kan los krijgen zodat ik ook deze lagers kan vervangen??
Maarten p

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
@Maarten p
Voor het lager op de as zit nog een springring die moet er eerst af dan kan het lager waarschijnlijk van de as af
marcus 1
Skf-moer losdraaien en met 2 bandijzers achter vierkant plaat en deze eraf duwen.
Maarten p
@marcus 1 het is dan toch een moer?
marcus 1
Ja dat is een skf moer, achter deze moer zit een metalen ring op de as,aan deze ring zitten 2 lipjes, een past in een gleuf van de as(kan je nu niet zien) het andere lipje is in een van de uitsparingen van de moer omgeslagen, zodat de moer niet kan losdraaien. Je moet het lipje rechtslagen zodat de moer losgedraaid kan worden. Bij montage alles in omgekeerde volgorde zodat de moer terug geborgen is.
Maarten p
Ik heb de lipjes al om geplooit maar nu krijg ik de moer maar niet los
Karl
Al geprobeerd om los te kloppen met een hamer en een beitel ? Of is het misschien linkse draad ?
Maarten p
Dit heb ik al geprobeerd maar zonder succes
Klein Rot
Beste niet met een beitel dan sla je de punten eraf. Met een stompe ronde staaf en een fatsoenlijke hamer een klap geven geen tikje daar schrikt zo n moer niet van.
marcus 1
Met een haaksleutel zal je er niet bij kunnen? Zoals Klein Rot zegt, met een doorslag en een flinke slag moet hij lossen.(zeker niet met een beitel) de moer moet nog gemonteerd worden ook.
Hebben de lagers droog gelopen of hebben ze teveel speling(speling gemeten) Normaal lopen deze altijd in de olie en verbaasd het mij dat ze versleten zijn. Misschien is het overbodig werk om al de lagers te vervangen.
Maarten p
De tractor heeft jaren stil buiten gestaan en heb er meer water dan olie uitgehaald
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en lagers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!