Illustratie van:

Fiat 211R - respons op het gas

Hoi,

Mijn fiat 211 reageert niet meteen als ik het gaspedaal intrap.
toerental loopt geleidelijk op.
dit is al vanaf aanschaf.
Ik heb er nog niets aan gedaan dus wat is de juiste volgorde van controleren?

Nico

Deel dit topic

Reacties

fiatfan
Rookt hij dan ook wat, want ik denk dat de brandstofpomp en de verstuivers nagekeken moeten worden
xylon
Is volgens mij gewoon normaal voor dat 2 cillindertje
nicoaruba
Nee, de trekker rookt absoluut niet. hooguit eventjes met de start. Tijdens het rijden niet. trekker loopt eenmaal op gang mooi regelmatig. stationair ook goed.
fiat350
Dat zal waarschijnlijk een motortje zijn met de 25 pk pomp, dat kan je zien aan de brandstofpomp zelf, als je het gaspedaal beweegt, beweegt er aan de pomp zelf ook een hendeltje. Die pompen reageren traag op het gas. Is dit niet zo'n pomp, dan zou ik zeggen dat je eens op baan moet gaan en de knop van de startopbrengst indrukken, als hij dan niet rookt, krijgt hij geen eten... Je mag natuurlijk niet de respons verwachten van een 6 cil aangezien deze motortjes een enorm groot/zwaar vliegwiel hebben.
fiatfan
Onze 250 en 350 reageren ontzettend fel op hun gas, maar dat zijn ook iets 'modernere' motoren
mikejd
211 is zoweiso wat langzamer op het gas dan een andere trekker het is maar een 2cyl met een 18pk motortje wij hebben er zelf ook een anders ff naar het lmb heen en laat hem daar ff kijken wat het is wij weten zo niet hoe traag die reageert! is die gewoon niet vooruit te branden? of komt gwn kalm op toeren?
nicoaruba
Zoals je het zegt, komt kalm aan op toeren...
nicoaruba
Misschien is het geen vergelijking, maar als mijn auto stationair loopt en ik trap het gas in dan schiet die in toeren omhoog. Dit doet de 211 dus niet.hier trap je het gas in en dan duurt het 1 sec. voordat de toerental omhoog gaat.
brother3428
Dit is normaal bij deze type´s, er zit een vacuumgeregelde brandstofpomp op, dit reageerd wat trager dan een mechanisch geregelde pomp!
olchert
Weet iemand ook iets van een fiat 211 r ik heb de carterpan pakkingen vervangen maar als hij warm word gooid hij de olie er bij het vliegwiel weer uit vr gr olise@home.nl
brother3428
Deze type´s hebben geen krukaskeering maar een labyrint afdichting, door de jaren heen slijt dit en kunnen ze beginnen te lekken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 211R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3