Benodigd vermogen voor Welger AP12 Hooipers

Wat is het benodigd vermogen voor een Welger AP12k. Heb nu een lage drukpers Rivierre Casalis. Dit gaat zonder problemen.
Alfons123

Reacties

ValtraStisch
Ik zou zeggen vanaf een 40pk moet het kunnen.
+1
basia
Ik denk dat het met 35 pk ook nog prima gaat
+1
goeiedag eem
@Alfons123 @basia 35 kan zat, we persen met een deutz fahr hd440 met 35 pk, 25 a30 pk kan denk al wel tractorfan.nl/movie/41580/… onze d40 met de pers
Piet1960
40 pk kan makkelijk. Enige nadeel van zo'n lichte trekker ervoor is dat de pers veel beweging doorgeeft aan de trekker door de beweging van de perswagen en vliegwiel.
KlaasM
@Piet1960 klopt maar een lichte trekker is wel behoud voor je machine. Ook blijft de breekbout er langer in zitten omdat de motor bij elke slag een beetje meegeeft in toerental.
Piet1960
@KlaasM Klopt helemaal, dat geldt eigenlijk voor elke machine, een passend vermogen ervoor.
goeiedag eem
@KlaasM ben ik niet helemaal met je eens, als je een trekker hebt die hem mooi constant op toeren kan houden loopt de pers rustiger en krijgt je mooiere pakken en krijgt de aandrijving minder te verduren, maar te veel vermogen kan wel maar moet je de pers goed aanvoelen
flip1150
Je kan met 15 pk al iets maar je capaciteit is dan wel lager omdat je langzamer moet rijden. De pers komt uit een tijd dat een 35 pk trekker de standaard was.
case 745 xl
Hier een international 440 pers daar kan goed een trekker van 35 pk voor. Heb ook een welger ap 830 daar kan ik een 70 pk john deere 1640 voor uit krijgen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!