Opbouwen oprolcomputer haspel, is dat te doen?

Wij hebben wat problemen met de oprolregeling van onze haspel. Zodra de weerstand minder wordt gaat die een keer zo hard oprollen. De bypass regeling voor het het corrigeren van het aantal wikkelingen werkt wel naar behoren.

Iemand die er ervaring mee heeft om een electronisch gestuurde oprolregeling op te bouwen achteraf?
newholland6640

Reacties

wotan2
Op een turbine aangedreven haspel is dat er vrij makkelijk op te bouwen, de computer regelt de bypass van de turbine.
newholland6640
@wotan2 ja leek mij ook. Maar ik ben benieuwd of iemand daar ervaring mee heeft en weet welke componenten ik nodig heb.
wotan2
@newholland6640 ik heb het 20 jaar geleden laten doen bij een irrifrance haspel, die had zelfde problemen als jij omschrijft. De bypass buis met kraan bij de turbine was verwijderd en vervangen door een buis met een klep die door de computer geregeld werd. Dit gebeurde doormiddel van magneetkleppen die via dunne slangetjes water naar de klep stuurden of weglieten. Dit was toen een complete set zo bij irrifrance te bestellen, er zaten volgens mij 2 sensoren bij, 1 telde aan het aandrijftandwiel van de trommel, de ander zat bij de afslag. Er zat ook een zonnepaneel en een accu bij. Allen het extra pijpwerk most er nog bij gedaan worden.
ares697
Daar ben ik ook al naar aan het kijken. Is er ergens informatie / prijzen over eventuele opbouwcomputers voor een turbinegeregelde haspel te vinden?
Sjon
@ares697 ja, bij de dealer/importeur. Complete set 1500-2000.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!