Kiep/liftbakje Joskin

Beste TF-leden,

Ik ben van plan een kiepbakje te kopen voor achter de tractor. Ze hebben me een Peecon en een Joskin aangeboden.(bij de verdeler hadden ze geen folder). Nu is het probleem dat ik NERGENS geen foto(op een site) vind van een Joskin kiepbakje(ik heb ook al op Joskin.com gekeken. Ik heb alleen een kleine foto gevonden waar het half opstaat. Weet iemand hier een foto van ergens op internet?

Dankjewel!

Deel dit topic

Reacties

newhollandM100
(rechts op de foto)
fendtjuh
Ik kan gek zijn maar voor zover ik kan zie is die joskin echt een kiepbakje en geen bakje om wat grond oid te laden, zitten ja beugels onder de bak en het kiepmechanisme ook, kunt dus nooit over de grond schuiven.

Peecon bak is opzich wel prima, bevalt hier best.
newhollandM100
Ja daar heb je gelijk in, maar het is niet mijn bedoeling om er grond mee te graven. Maar het moet natuurlijk wel stevig zijn dat is waar 😄
newhollandM100
Het is inderdaad een met beugels onder
GROENEDEERE
Zo een moet je niet nemen met deze kun je maar moeilijk grond of voer uit een hoop opscheppen. ik zou er een nemen met de bevetiging aan de zeikant
BEboer
Wij hebben een peecon bakje die dag in dag uit gebruikt wordt, heeft 6-7j zonder probleem gegaan dan eens 100 a 200 euro kosten om eens degelijk te verstevigen weet zelf niet precies en nu zijn we al weer 4 jaar verder en er valt niks aan te merken 😄 Joskin is geen optie wordt in no time verkracht zo'n bakje... Joskin koppelt wel sneller aan als een peecon maar verlies je ook net zo snel 😛 Kan mss ook aan dat bakje gelegen hebben van mijn stageboer maar die joskin was echt niks waard 😄
BEboer
In dit filmpje zie je op het einde dat de bak verstevigd is door een dikke lat op te lassen die heel de lengte voorkomt van te plooien en zorgt dat hij goed snijd bij het scheppen

tractorfan.nl/movie/21362/
newhollandM100
@BEboer, dat wist ik niet?! Kheb me door de verdeler laten vertellen dat de joskin steviger gemaakt was, maar nu hoor ik het ook eens van andere die er ervaring mee hebben. 😄
newhollandM100
Ziet er inderdaad wel stevig uit op dat filmpje
newhollandM100
Maar het hoeft egt geen schepbakje te zijn(we hebben een verreiker voor het grove werk) maar voor gewoon hout te rijden is zo'n bakje toch wat handiger(ook op verre afstanden). maarja je kent dat wel na een tijd word daar eens wat ruwer mee gewerkt.
BEboer
Wij hebben bij die bak ook een klep laten maken achteraan zodat hij dicht kan voor varkens te verhokken en zo kun je ook hout laden, als je niets speciaal mee wilt doen kijk dan gewoon voor de goedkoopste 😛
newhollandM100
Ja het goedkoopste was joskin 😃
BEboer
Ik weet nu eigenlijk niet of joskin het kan maar deze bak kan volledig overdraaien, maar dit lukt enkel bij het trekkertje op het filmpje maar onze agroplus hapert de bak aan de banden
newhollandM100
Ok, maar zo te zien gebruiken jullie het wel veel ofniet?
BEboer
Ja, wij hebben geen verrijker of bobcat of kniklader, maar gebruiken deze trekker met bakje voor alle schepwerken, door gebruik van een hydraulische topstang kun je er vrij precies mee werken, ik zeg niet dat een ander laadmachine zoals verrijker ofzo zou mss handiger zijn maar zolang he tnu zo gaat blijven we met deze combi werken 😄 In de toekomst als de U snijder versleten is komt ook een mengvoederwagen wss in combinatie met een soort laadtoestel 😄 (schaefer ofzo)
Same Minitauro 60
Maak gewoon zelf eentje, zoals ik gedaan heb.
Zeer tevreden van! En zal zeker en vast niet plooien zoals al de rest die we hebben gehad...
Fast Eddy
Ik heb een bak van Euro-Jabelmann die bevalt ook goed.
Maar ik heb nu een bak nodig waar ik wel grond in kan drukken. Dus heb hem nu te koop.
1046
Heb je er geld voor over voor zo'n bakje, koop dan een hekamp
IH-Kees
Of 2 hands hekamp die nog recht is. maar is wel even zoeken.
wij ook gedaan, 2.15m hydro kiepend ideaal. Maarja aan de andere kant wij gebruiken hem dagelijks, doe je dat niet kun je net zo goed je geld bij je houden, want roesten doen ze allemaal.
1046
Ik heb nog wel een peecon 225 in de aanbieding
newhollandM100
Ik wil een mooie nieuwe kopen, daarom zijn die reacties wel leuk(ervaringen):)
1046
Wil je er veel geld aan uitgeven??????en hoe breed
fendtjuh
Hoezo wil je op je zestiende een mooie nieuwe kopen en geen tweedehands? Zo wordt je natuurlijk nooit rijk, mooi lakje kun je echt geen meer takken mee versjouwen...
newhollandM100
Dat weet ik eigelijk niet goed, komt achter een Newholland M100 te hangen, joskin heeft niet breder dan 1.80m maar peecon was breder maar dan is de kans op buigen wel groter.
newhollandM100
Mijn vader zei dat dat het beste was, wij hebben melkvee bedrijf dus het kan altijd wel gebruikt worden
1046
Peecon is op zich ook wel goed , maar dan moet je er 1 met een schoor nemen
newhollandM100
Oke, nu hoor ik het eens van andere mensen die er ervaring mee hebben, bedankt allemaal!
1046
En de beste zijn hekamp, maar wel duurder , op hun sites kun je ze bekijken , bij hekamp staan de prijzen erbij
newhollandM100
Oke bedankt!
1046
Succes ermee
johndeerefiat
Wij hebben een Jako schep bak je kan ze in alle maten krijgen. Wij hebben hydro kiepend. Als je op jako-landbouw.com/ vind je alles zelfs prijzen!
dx11
Waarom zou nieuw beter zijn? als de onderkant nog niet te erg weg geroest is zijn ze net zo goed als nieuw, alleen de prijs is anders.

Er wordt zelfs al een Peecon van 2,25m breed aangeboden, is gebruikt, maar vraag eens om een foto en een prijs zou ik zeggen. Kan zomaar de helft schelen op een nieuwe.

Die Joskin zou ik niet doen, kun je niet mee scheppen, dus alles moet je er met de hand in gooien of scheppen.
1046
Nieuwe peecon 225 kost al zo'n 1100 eurie ex
IH-Kees
link.marktplaats.nl/475719607/
ik zou em vandaag nog ophalen als ik jou was.
simon369
Bij pecon kan je normaal wel hun gratis catalogus bestellen, vroeger stonder hier alle gegevens en prijzen in, weet niet al dit nu nog zo is.
peecon.com/cgi-bin/neosense.exe/…
1046
@simon369

prijzen staan er nie meer op, pasgelede nog wel
tractortje
Een paardenboer in de buurt heeft een grondbakje van joskin zal wel eens foto maken
newhollandM100
Dankjewel!!
fendtjuh
Aha dan kun je idd beter een nieuwe of zgan kopen als je hem iedere dag gaat gebruiken. Die hekamp van de foto is geen gekke bak! Super degelijk en prijs kun je weinig van zeggen.

Nieuwe peecon kost meer dan deze, maar die hekamp is veel sterker, bij ons gaat de peecon ook barsten en krom enz.
fendtinterfan
Die hekamps zijn goed, buigen niet door, wij hebben de schoor er zelfs al uitgehaald omdag alles eraan bleef plakken 😛
1046
Maar let wel op et zijn geen shovelbakken, heb er pas een rechtgemaakt, een hekamp, die werd gebruikt als shovelbak

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
42
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2