Case IH Maxxum MX 135 - Aanhangerrem ventiel, trekker trapt door de rem

Met mijn mx 135, problemen met aanhanger rem ventiel. Als ik met de dumper rijdt, dan moet ik 3 x keer pompen voordat de trekker en kar remt. Trapt tot de bodem. Doe ik de remslang los, dan remt de trekker gewoon goed. Wat zou dat kunnen zijn?
huib

Reacties

langeslagdiesel
Lek of hangend blijvend remventiel. Een proefje is stilstaand met een beetje half gas. Tegelijk remmen en finke ruk aan het stuur. Of even remmen en tegelijk buitenwerks ventiel er bij pakken of de snelhef knop gebruiken. Valt dan alles dood dan zit er vervuiling in het aanstuur circuit van de pomp. Blijft alles normaal reageren dan blijft het schuifje van je remventiel hangen en moet even uit elkaar om schoon en gangbaar gemaakt te woorden. Maar vaak bij zo’n actie als ik net schets geeft de pomp even een moment bijna Max opbrengst dus schiet het schuifje weer los. Lukt niet altijd, maar vaak wel. Succes man.
Valt alles dood is daarna opnieuw starten gewoon mogelijk en start het circuit gewoon weer op. Woord dan wel link want je stuur kan ook zomaar uitvallen. Start je hem dan weer, doet ook alles het weer.
flip1150
Lucht in de leiding. of een te klein remventiel i.v.m de remcylinder op de wagen.
huib
Ok @langeslagdiesel diesel eens proberen
@flip1150 combinatie rijdt al 12 jaar zo rond. Nooit geen problemen gehad
+1
langeslagdiesel
@huib wij hebben ook diverse mx’en lopen die zeer dik in de uren zitten dus dan kom je dit soort dingetjes wel eens tegen. Vervuiling van de olie is meestal de bron van storingen van deze aard. Vervuiling door remvoering materiaal en voering materiaal van de diverse pakketten die de bak herbergt. Meestal is het niet ernstig maar soms wel. Zijn gevoelige bakken en remmen van de mx. Maar als alles gewoon goed werkt een erg lekkere en direct werkende trekker vind ik.
langeslagdiesel
En Huib? Doet de mx weer wat hij hoort te doen?
huib
Ja, naar de dealer geweest. En ze hebben er een terugslag klep ingezet in de vulleiding hoofd rem cilinder. Lijkt goed. Nu weer proberen. Tip gevonden op een MX forum
langeslagdiesel
@huib ok. Mooi man.
deerejohn
Linkje
huib
@deerejohn facebook mx ownersclub
deerejohn
Mooi ben ook in behandeling maar moet er case voor type anders zit ik bij de mazda race club
huib
@deerejohn hahahaha
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Maxxum MX 135 en hebben de trefwoorden remventiel en aanhanger geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!