David Brown 990 - Welke olie in versnellingsbak/hydrauliek

Beste mensen,
Het instructie boekje spreekt van 20w30 of 20w40 in de bak en hydrauliek.
In de forums spreken ze van STOU olie van 15w40
Heeft iemand een idee wat ik kan gebruiken?
groet
Kees
Kees 19

Reacties

Rob Vanderstegen
Dag Kees het forum heeft het goed.De juiste oli is stou 15 w40.Gegroet ,Rob
steyr 545
Ik heb het volledige gebruiksaanwijzing en gebruik van 990, voorgeschreven in versnellingsbak sae40 voor warme landen en koudere landen sae30 dit is wat david brown voorschrijft,
davy-polspoel
Gewoon universele tractor olie in gieten. Zolang er Stou of UTTO (Universal Tractor Transmission Oil) vermeld is is het goed. Ik heb vroeger op mijn David Brown 880 en 990 olie van BP gebruikt nl. Tractan 8 (ondertussen noemt dit tractan 10 denk ik)
Freggel
@davy-polspoel UTTO uiteraard alleen maar voor de bak en hydrauliek, STOU mag in de motor ook.
Kees 19
Bedankt heren, ik ga er mee aan de slag
Kees 19
De olie ben ik nu helemaal uit, ik zoek nu nog een internetadres waar ik het beste een hydroliek oliefilter kan bestellen. Heeft iemand een idee waar ik dit het beste kan doen? ik kom steeds op e-bay uit. Ik hoor het graag
davy-polspoel
@Kees 19 ik heb nog 1 liggen van een 880 en deze past ook voor een 990 (deze zijn identiek). Ik kan desgewenst deze ook nieuw bestellen. Laat maar weten via privé bericht indien interesse.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!