Illustratie van:

Claas Ares - Airco functioneert niet wanneer de trekker warm word.

Hallo, wij hebben een claas Ares en daarvan functioneert de airco niet, er is een nieuwe verdamper in gekomen en hij is er wel vaker voor naar het mechanisatiebedrijf geweest. Hij lijkt het wel te doen als de trekker kouder is, maar na een hele dag maaien komt er warme lucht uit. Iemand tips?

Deel dit topic

Reacties

Als de bezoeken aan het mechanisatiebedrijf niet resultaat hebben geleid zou ik het eens proberen bij een airco specialist.
Kan de airco zijn warmte kwijt?
+1
wessel8830
Was de verdamper wel kapot, normaal mankeert daar niet zoveel aan. vaak zijn het drukschakelaars, expansieventielen, voeler in de verdamper of te weinig gas op het systeem wat problemen geeft. vaak heb je lekkage bij de vulkoppelingen op de hoog en lage drukleiding, hier zitten ventielen in die te vervangen zijn. hou ook de lekleiding van de opvangbak van de verdamper ook in de gaten dat het water altijd weg kan. succes
daan-berendsen
Fred6490
Ik zou eerst eens kijken of de koppeling daadwerkelijk aantrekt van de compressor. Ik veronderstel dan wel dat verdamper en condensor niet vol rotzooi hangen. Indien compressor meedraait dan zou teweinig koelmiddel oorzaak kunnen of expantiesysteem zijn. Dit is wel moeilijk te controleren Zonder tools.
daan-berendsen
@Fred6490 vandaag nog uitgeblazen met lucht en 2 weken terug nog bij gevuld met gas. Dus vermoedelijk lekkage
+1
wessel8830
@daan-berendsen anders afvullen met stikstof en tijdje laten staan met meter eraan om te kijken of er daadwerkelijk lekkage is, anders is het jammer van je koudemiddel.
daan-berendsen
Arie_MF
@Fred6490 vuil in de compressorkoppeling wil inderdaad wel eens voor zulke klachten zorgen.
roscho
Het lijkt er verdacht veel op dat er te weinig koelmiddel in zit, ondanks dat dit net bijgevuld is en er een nieuwe verdamper opgekomen is. Er kan natuurlijk ook nog iets anders lek zijn. Modern koelmiddel bestaat uit kleinere moleculen dan het ouderwetse en die kunnen door de kleinste lekjes.
Ik raad je, net als @Ford revisiemotor aan om ermee naar een aircospecialist te gaan.
daan-berendsen
@roscho bedankt voor de tip
roscho
@daan-berendsen Je zult de eerste niet zijn, waar de verdamper al meteen lek is, ook al is hij nieuw.
En al die andere zaken wat betreft onderhoud, verstoppingen etc. kun je vergeten, die had de monteur die de verdamper heeft gemonteerd moeten ontdekken. Ik zou garantie op de reparatie aanvragen.
+1
ares697
Wij lopen ook al jaren steeds in het voorjaar te klooien met airco. Bijvullen leek wel te helpen.
Zo'n cabine met veel glas helpt volgens mij ook niet echt.
daan-berendsen
@ares697 klopt, waar laat je dat doen dan? Wij laten het nu doen bij zwienenberg in Markelo
ares697
@ares697 waar zitten jullie? Slootsmid zit bij ons op de hoek. De airco wordt daar gevuld door Harkink Airco...?
daan-berendsen
@ares697 ja dat ken ik, hij is ook al eens bij ons geweest. Wij zitten zelf in Markelo aan de kant van Lochem
+1
Fordje4600
Totaal wat anders, bij mijn volvo v70 werkte de airco een 20 tot 30 minuten... dit lag aan de koppeling van de compressor, de speling was te groot. Ik heb er een shim uit gehaald en nu werkt hij weer perfect
newholland6640
@Fordje4600 haha lekker klusje is dat je, mooi krap
Fordje4600
@newholland6640 ja, zelfs nog een speciale sleutel gemaakt zodat ik de aircopomp er niet uit hoef te halen... komt het boutje tegen de carresorie... ff gaatje geboord en het boutje kan door de carresorie eruit😂
newholland6640
@Fordje4600 haha te lang boutje gebruikt?
Fordje4600
@newholland6640 nee is fe originele volvo bout nog, in het boekje staat ook dat de aircopomp ff los gedraaid moet worden dan kan het boutje eruit
+2
Welgerap52
Controleer of de pomp wel draait , een slecht werkende kachelkraan kan ook een oorzaak zijn
+2
radium45
Even terzijde... Ik hoor zo in den lande heel veel problemen bij Claas met de airco,s.
labella
@radium45 hier doet ie het al 9 jaar probleemloos, problemen ontstaan vaak door achterstallig onderhoud!
daan-berendsen
@labella hier ook
daan-berendsen
@daan-berendsen door achterstallig onderhoud
+2
radium45
@labella Veel meer als een interieurfilter kun je niet vervangen toch? Hier 1 trekker uit 2004 waar nog nooit iets aan de airco gebeurd is en het altijd nog prima doet.
+1
Arie_MF
@radium45 de koppeling en de verdamper schoonmaken, en de afwateringspijpjes open houden. Als de machine veel in het vuil/stof zit dan wil dat wel eens ophopen in de koppeling, en als er veel met ramen en deuren open gereden wordt gaat het vuil zich hechten aan de verdamper waardoor deze in combinatie met de condens gaat rotten.
daan-berendsen
@Arie_MF oké, er zit net nieuwe verdamper in dus dat is het niet
GerbertXL
Naar mijn ervaring is het ook een gaslek. Meestal zit er uv vloeistof in en kun je het met een speciaal lampje heel makkelijk vinden. Ik had constant problemen bij mijn JD 6910 en monteur had t met een minuutje gevonden. 1000 euro verder maar wel eindelijk de airco voor elkaar.
rommert14
En wat is er loos als er wel koude lucht uit komt maar het er niet uit blaast? Dat hebben wij namelijk in twee trekkers.
ardpassat
@rommert14 verdamper vol met stof?
bartjuh
@rommert14 of de temperatuurmeter in de koelunit kapot. Dan blijft hij koelen en vriest op een gegeven moment de boel dicht. Als je de airco knop uit zet en ventilator laat draaien, komt er dan na een poosje wel weer lucht door?
Heb 't al eens gehad bij een jd 6215 r
rommert14
@bartjuh ja na een poosje wel weer
bartjuh
@rommert14 dan blijft de pomp dus de hele tijd door pompen. Dan vriezen je luchtkanalen naar de cabine dicht
rommert14
@bartjuh hij wordt ook ontiegelijk koud als je hem 10 seconden aan hebt, de zekering springt er ook uit soms.
mfrijder
Bij Claas en MF zijn soms de slangen van de kachel verkeerd aangesloten aan de kachelkraan/radiateur waardoor er altijd warm water staat in die kachelradiateur.
een airco kan daar niet tegen op boksen.
ook zou de kachelkraan niet helemaal dicht gezet kunnen worden door een verkeerd afgestelde bedieningskabel.
rommert14
@mfrijder bii onze mf komt er wel koude lucht uit, ijskoud zelfs. Alleen met volgas blazen komt de lucht net een klein eindje de cabine in.
mfrijder
@rommert14 ging me meer om het algemeen met die merken.
dat bij jou de zaak dicht vriest kan liggen aan een te veel aan koudemiddel en/of slecht werkende thermostaat van de airco
rommert14
@mfrijder het lmb komt over een week, die zullen het wel op kunnen lossen
monster 2012
Alle ramen en dakluik dicht houden bij gebruik airco is wat een goede werking nodig heeft en der zijn ook systemen waarbij de airco uitgeschakeld wordt indien de temperatuur van de motor te hoog wordt maar bevriezen kan ook een oorzaak zijn.
indien je het systeem gaat vullen weet je ook het max vul gewicht dus als je het opnieuw gaat vullen naar bv 3 week weet je ook wat het verschil is van het vul gewicht want je gaat het systeem immers eerst leeg halen voordat je hem weer gaat vullen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
41
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN