International 533 - Vapormatic of Kolbenschmidt zuigers en cilinderbussen

Hallo.

De motor van mijn international begint behoorlijk wat olie te verbruiken en blauw te roken helaas. Nu ben ik van plan om hem van de winter uit elkaar te halen. En te kijken wat het probleem geeft. Het bedrijf waar ik hem gekocht heb zeggen dat de klep seals versleten zijn Maar als het verkeerd komt zouden de zuigers en cilinders versleten kunnen zijn. Als dit het geval is vraag ik mij af welk merk zuigers en cilinderbussen er in moet zetten. Ik zie bij kramp 2 merken Kolbenschmidt en vapormatic. Kolbenschmidt Is bijna 2x zo duur als vapormatic. Welke adviseren jullie? Het is voor eigen gebruik. Denk dat ik het antwoord wel weet maar ben benieuwd wat jullie er van denken. Ben niet van plan om half werk te gaan doen.

Groet Thomas
Yanmarthomas

Reacties

Klein Rot
@Yanmarthomas
Ga ook eens prijs opvragen bij een case-nh dealer of motoren revisie bedrijf
Yanmarthomas
@Klein Rot oké zal ik doen als het nodig is. Bedankt
Fordje4830
Ik heb KS in mijn 724 gezet. Was wel €60 duurder per set dan het b merk wat er aangeboden werd(merk weet ik niet meer) bij het revisiebedrijf. Ik doe het graag goed. KS had de man ook alle vertouwen in. Maar ik kan niet in andermans portomonnee kijken.
Yanmarthomas
@Fordje4830 oke. Bedankt.
+1
goeiedag eem
@Yanmarthomas als je zelf goed zoeken kan en weet wat je hebben moet zou ik eens op eBay.de kijken en dan op zoek gaan naar Kolben Schmidt, op eBay.de kun je kolben Schmidt voor bijna de helft kopen dan via kramp of dergelijke, was laatst zuigerset (bussen en zuigers) nodig voor mijn deutz en bij kramp 350 per cilinder van kolben Schmidt wat ik op eBay voor 199 van kolben Schmidt kopen kan, daar zit veel minder tussenhandel.
Fendttrisixfan
KS is super materiaal, op mijn vorig werk genoeg motoren vernieuwd met die vapormatic rommel en die dan na 50u goed olie begonnen te drinken
Yanmarthomas
@Fendttrisixfan oke duidelijk verhaal. Hoop niet dat het nodig is...
+2
redeagle14
@Yanmarthomas VAP is ook prima materiaal. Heel vaak kun je met nieuwe bussen en nieuwe zuigerveren genoeg winnen. Zuigers mankeert vaak niets aan, gewoon even de groef van de topveer controleren.
+1
Fendttrisixfan
@redeagle14 ik heb toch nog geen 1 prima motor tegengekomen met vapormatic erin...
+2
twand2505
Ik zou zeggen met 120% zekerheid KS super spul!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!