Illustratie van:

David Brown 885 - Hydraulisch schema hefinrichting ventielblok

Vorig jaar heb ik een David Brown 885 Selectamatic gekocht voor de hobby. Het hydraulisch systeem van de trekker functioneert niet, dat wist ik bij aanschaf. Dus de hefinrichting en het EW ventiel werkt niet. Vandaag de boel eens losgetrokken, maar kan er nog niet echt uitkomen. De toevoerleiding geeft gewoon olie, dus de pomp lijkt te werken. Het verstelmechanisme etc. lijkt ook allemaal prima. Voor zover wij kunnen beoordelen zit het probleem in het ventielblok. Die hebben we zitten bestuderen, maar dat is nog een heel stukje techniek. Heeft er iemand een hydraulisch schema van het selectamatic systeem, met misschien wat toelichting? Ook verdere tips zijn uiteraard welkom.

Deel dit topic

Reacties

+1
worteljcb
Heb trouwens alle mogelijke posities van de 3-standen klep (links naast de stoel) voor hef of ventiel 1 / 2 en de keuzeknop voor diepte of hoogteregeling of extern geprobeerd. Geen enkel resultaat bij de hef of druk op het ventiel te meten.

Snap die extern / Tcu stand ook niet echt, waarvoor is die? Voor hydraulisch ventiel te bedienen? Maar die keuze maak je toch met die 3 standen klep links naast de stoel?
+1
kriskris
Hier kan misschien niet vinden wat je precies zoekt maar wel interessant voor DB bezitters!

sites.google.com/site/deerebrown/…
+2
DB780
Dit boek kan ik je aanraden, heb zelf ook een keer de hele hef inrichting er uitgehaald. Bij David Brown is het niet recht to recht aan, je moet er even voorzitten.

histoparts.com/h7099-david-brown-werkplaatsboek/3/
worteljcb
Hij werkt weer!
Hebben het ventielenblok gedemonteerd en alle schuiven en klepjes schoongemaakt. Gingen er 2 wat stroef, wat blijkbaar voldoende was voor storing. Alles weer gangbaar gemaakt, wat afgesteld en voila.. 👍🏻

Bedankt voor de hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
584
TREFWOORDEN