Oude/droge banden soepeler met vloeistof ?

Hallo,

Binnenkort ga ik wat spul verplaatsen met oudere banden die al een tijd stil gestaan hebben. Nou heb ik wel eens gehoord dat er een of andere vloeistof bestaat waarvan je een beetje in de binnenband kunt doen en zo de levensduur verlengd. De buurman noemde al dat ze eerder wel karnemelk erin deden ?

ben benieuwd naar jullie mening ...

groet Looman

Deel dit topic

Reacties

GROENEDEERE
Er is een goedje dat je op de buitenband kan smeren wat uitdrogen voorkomt maar dat heeft geen zin om het te doen bij banden die al oud en droog zijn
Machineman
Nog zo gezegd: op tijd water geven!! 😃
IH-Kees
Wat is oud, wat is een tijd ?
paar droogte scheurtjes overleeft hij wel, maar als het net een puzzel lijkt word het anders, dan moet je hem niet vol laaien.
Wimsumar
Beste Looman: Een fabeltje! Bedenk zelf eens, hoe kan en vloeistof/gel vanuit een binnenband de droogte-/ouderdomscheurtjes aan de buitenkant van de buitenband 'opvullen'? ( Laat staan de band weer sterker maken/de levensduur verlengen?).
Natuurlijk, ze bestaan, middeltjes die preventief in een band gedaan kunnen worden en kleine lekkages af dichten ( vaak als reparatieset bij nieuwe auto's in plaats van een reserveban) maar zijn niet goedkoop en na gebruik maakt het de band eigenlijk direkt al waardeloos.

Lees meer:
amt.nl/Vraag-en-antwoord/…
Straw
Ja maar ik denk dat hij bedoelt dat de buitenband niet scheurt door droogte, wij ook ooit gehad, wij hebben toen paar keer met bandpoest ingesmeerd. Trok er echt veel in
anoniem
Was afgewerkte olie niet goed? of ben ik in de war met iets anders?
looman
@IH-Kees

30 jr oud, 10jr stilgestaan
looman
@Wimsumar

uiteraard wordt de buitenband er niet beter van, maar voor de binnenband zou het een behoud zijn ....
looman
@Straw

@Mf-6160

bedankt voor de tips
ramrod
@Mf-6160

Olie laat het rubber zwellen, dus is dat een minder goed idee. Gaan de scheurtjes misschien wel dicht 😉
IH-Kees
@looman

had hier net zo`n wagen staan, ook 30 jaar oud, en 10 jaar stilgestaan. Nieuwe opgelegd, prijs valt mee, en de oude binnen banden er weer in, daar was niks mis mee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
43