Illustratie van:

Fendt 309 LS - Tractor verven of spuiten?

Hallo, iemand ervaring met een tractor te verven, zo ja is dit een mooi resultaat of niet?

Deel dit topic

Reacties

+2
Als je ook maar een klein beetje om je trekker geeft, ga je hem niet schilderen.
+1
new holland koen
@Ford revisiemotor Oneens, ik geef veel om mn ford 5600 en heb hem toch laten verven/rollen.
Het resultaat is altijd minder dan spuiten, dat wel. Maar als iemand het doet die er heel goed in is kan het ook mooi gedaan worden met de kwast en roller hoor...
+1
ford4610
@new holland koen Bij ons hebben ze 30 jaar geleden een trekker geschilderd, maar het is nu helemaal verkleurd. Dus wij zullen een trekker nooit meer schilderen.
new holland koen
@ford4610 Onze Ford 7840 is ook helemaal verkleurd, en gespoten...
Als je het echt goed wilt doen moet je het in 2k lak spuiten.
Bij de 5600 is alleen het witte geschilderd en over een jaar of 15 ofzo wil ik hem een keertje helemaal demonteren en compleet in nieuwstaat zetten denk ik, maar dat ligt aan de staat dan.
ford4610
@new holland koen Het is bij ons vooral het witte. Is helemaal geel geworden. 2k lak is wel beter, maar wij spuiten gewoon met 1k en dan met blanke lak. Hoe goed dat blijft weet ik niet. Dat zien we wel.
+1
new holland koen
@ford4610 Maar jij vindt het gek dat het na 30 jaar geel kleurt?
Ik nier hoor...
+1
ford4610
@new holland koen Als ik zie dat het gewoon 1k lak en geschilderd is niet nee. Maarja tis wel jammer... Het had vlngs mij niet gehoeven.
Aan de andere kant.. bij een trekker die als werkpaard gebruikt wordt is het vooral een beschermlaag tegen roest, maar tis wel leuk als t mooi is. En met polijsten is het ook wel mooier te krijgen als t nu is, maar dan ben je wel ff bezig..
walker1
@ford4610 Ik denk dat het verkleuren eerder door de kwaliteit van de verf komt dan door de techniek (kwast of spuiten dus)
ford4610
@walker1 Dat zou goed kunnen. Bij ons is toen verf bij de ford dealer vandaan gebruikt. Of het dan dezelfde kwaliteit is als op een nieuwe ford van destijds weet ik niet.
Ik heb ff geprobeerd te polijsten. Na een hele poos werd het witte een stuk beter, maar t blauwe vrijwel niet
+2
luc vos
Pas een mc cormick herspoten en geeft een mooi resultaat maar de wielen heb ik geverfd en dat resultaat is even goed. Wel goede verf gebruiken. Sigma heeft verf die heel geschikt is voor tractors. alles in één. grond, voor, aflak en roestwerend mat of glansend
luc vos
Wel een roller gebruiken voor vernis
@luc vos ja dacht hem helemaal te doen met een roller dat zou het beste resultaat geven.
+5
Hkramer
@New holland T7.270 niet beginnen te rollen, gewoon zelf of en ander laten spuiten in de 2K lak. zoniet had ik hem gewoon orgineel gelaten, restaureren doe je tot in de puntjes niet met een bokkepoot en een roller.
dennisbouter
Ik heb wel is een boot gerolt maar dat was een verf die zelf een soort van strak trok
@dennisbouter
Antifouling, die onder de waterlijn zit?
dennisbouter
@Ford revisiemotor nee de witte lak die er boven zat
+1
Krispax
Als je veel hoeken of kanten hebt (en die zijn er bij een trekker) dan moet je spuiten. Spuiten gaat ook sneller.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN