Massey Ferguson 135 - Hoe kan ik zwarte rook krijgen bij mijn MF 135

Hoi iedereen, ik had een vraag.
Laatst heb ik een open pijp op mijn MF 135 gezet en het geluid is GEWELDIG iedereen op straat kijkt op. Alleen nu zou ik eigenlijk nog wel wat zwarte rook uit de uitlaat willen om het nog ruiger te maken, niet over dreven veel maar wel dat je de rook goed ziet. Iemand die me hier verder mee kan helpen?
Alvast bedankt
Matsuy15

Reacties

+1
Hkramer
Goeiemiddag,

hier zit een roterende pomp op, deze kan je eerder laten inspuiten echter als je niet weet wat je doet kun je hier maar beter afblijven. ik had de tractor mooi zo gelaten voordat je brokken hebt.
+4
Hkramer
@Hkramer en verwijder de andere 3 topics liever even. evt deze ook maar gelijk.
+9
mf 6150
๐Ÿฟ
+5
new holland koen
@mf 6150 Topics van de hoogste top dit!๐Ÿ˜‚
+10
new holland koen
Ik zeg koop een rookmachine en plak die met een stuk tape aan je uitlaat๐Ÿคท๐Ÿผโ€โ™‚๏ธ
+5
Saeghershof
Zwarte diesel ipv rode.
+1
dennisbouter
De handrem erop zetten, als de motor moet werken gaat hij wel roken
+1
valmet6400power
Verlopen olie in de dieseltank doen, 1:2 mengen met je diesel dan wil die wel roken!
+13
Albert Peters
Het I Q van een poffertje
+1
florisrobben
Misschien wel van voor jou tijd maar met een dikke sigaar of een zware pijp op de tractor gaan zitten geeft ook de nodige rook
+16
Kees2030
Kan aan mij liggen,maar wat zijn dit vreselijke vragen. Duidelijk van iemand die nog lang geen bier mag drinken.
Fijn met een tering herrie door de straat, iedereen mooi omkijken en die denken wat een eikel, zet er een demper op. En nu nog het liefst de straat zwart van de rook zodat mensen nog meer irritatie krijgen. Echt goed bezig zeg. Wanneer is de puberteit voorbij?
+3
walker1
@Kees2030 Het laat ook zien dat een schoolvakantie van 6 weken veel te lang is.
+5
Krispax
@walker1 Ligt nogal gevoelig hier tegenwoordig. Is toch een normale vraag voor een jonge kerel, hij moet misschien wel beseffen dat de meeste mensen omkijken van irritatie. Maar wie wou als jongen geen pluim zien en het nodige lawaai erbij? Ikzelf zet er ook nog af en toe de open pijp op voor de hobby.
+2
Mdbm
@Krispax Ik volg je hier wel in. Die open pijp reed ik vroeger ook mee rond en een zwarte wolk stond synoniem voor veel pkโ€™s. Toch vind ik die zwarte wolk niet meer van deze tijd. Als hij hard moet werken moet een pluimpje bij het optrekken wel kunnen.
+3
walker1
@Krispax Ook toen ik jong was had ik nooit de behoefte aan een hoop herrie aan mijn kop en ook niet de behoefte aan rook, behalve met fikkie stoken dan. Bovendien als ik thuis voorgesteld zou hebben om ik aan de trekkers wou sleutelen om ze meer te laten roken, dan had ik denk een schop onder de kont gekregen i.p.v. dat pa zei: "ja dat is een goed idee"
Ben het ook met @Mdbm eens dat het flink roken niet meer van deze tijd is. Zeker nu de boeren geregeld protesteren tegen allerlei milieu maatregelen geef je ook niet echt een goed beeld af als je zinloos een hoop rook en roet de lucht in staat te blazen.
+2
Krispax
@walker1 moeten we tractorpulling dan ook maar afschaffen? Die jongen rijdt een keer met een MFje rond op de boeren buiten , moeten we geen drama van maken. Ik ben blij als ik een jongen kerel zie genieten van een oud trekkertje.
+3
Tom VB
@Krispax
De gulden middenweg is hier de oplossing.
Echter had de jongeman beter zelf ergens in zijn buurt hulp kunnen vragen ipv hier slapende honden wakker te maken. ๐Ÿ˜‰
+2
walker1
@Krispax dat het bij trekkertrek een keer goed rookt als de trekker flink moet trekken snap ik, snap ook wel dat het meeste spul daar ook wel opgedraaid is. Een oude trekker en ook zo'n MF rook sowieso al wel. Allemaal geen probleem. Ik vraag ook niet dat hij er een roetfilter opbouwt, maar er aan liggen prutsen enkel en alleen om een hoop rook te krijgen is echt nergens goed voor.
+2
labella
Ik kan wel zorgen dat ie 1 keer goed rookt....
+2
1046
Lang leve de vakansie๐Ÿฟen๐Ÿป
+2
Mauritsdb
Wikkel een doek rond je luchtfilter en verwijder deze topics aub
TeunFendt
Lucifer in de dieseltank gooien
+2
new holland koen
@TeunFendt Dan rookt hij niet alleen uit de uitlaat maar uit de hele tractor! Nog meer bekijks!๐Ÿ˜‚
+1
TeunFendt
@new holland koen Nog meer bekijks dus nog beter๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜‰
+1
fiatjuh
Simpelweg door de banden op te branden ,pas dan krijg je heeeeel veeeeel zwarte rook
roscho
Als je het imago van de boeren wilt verpesten, moet je veel lawaai maken en voor zwarte rook zorgen. De "groenen" willen zulke boeren het eerst kwijt (en ik ook...).
+2
MFPOWER06
Ik zou m gewoon origineel houden !
jammermaarhelaas
Als je eens zwaar werk gaat doen met je trekker dan heb je pas een mooi geluid (omdat ie echt moet werken, en das toch gewoon mooi, helemaal bij zo'n oudje waar nog echte ouderwetse Perkins Power onder de kap schuil gaat) en daardoor heb je ook een pluimpje op de pijp.
Veel mooier toch dan een beetje door de straat dampen? De mensen die dan omkijken zullen vast menen dat je uitlaat kapot is, en de motor het gaat begeven omdat ie zo rookt 😉
+3
1046
Zwarte rook betekent onverbrande diesel.dat zijn niet de peekaas. Werkt zelfs eerder tegen dan mee
mf 6150
Ons deutzje rookte laatst ook behoorlijk, hij was z'n olie aan het opzuipen๐Ÿ˜‹
+2
jan4072
Ik heb nergens gelezen dat mf 6150 vroeg om de mening van de lezers. Ik zelf vind het extra kabaal van een kale pijp zonder demper ook niks. Eigenlijk een beetje minderwaardig: als je niks bent dan moet het kabaal het nog wat doen lijken. Maar ook mijn mening is niet om gevraagd. De oplossing zit achter het dekseltje aan de zijkant van de brandstof pomp. Daar zitten 2 schijven tegen elkaar aan geschroefd met 2 boutjes. Als je de beide boutjes los heb gedraaid dan kun je de schijfjes heel iets tegenover elkaar verschuiven en dat is het meer of minder. De boutjes hebben een engelse maat dus niet aan beginnen met metrische steek/ringsleutels want de boutjes zijn verknalt voor je het in de gaten hebt. Dat je het hier vraagt betekend dat je dit nog niet eerder bij de hand gehad hebt en dus kun je er beter een deskundige erbij halen en dan is het slechts een kwestie van een paar minuten.Dan weet je het zelf ook. Bezint eer ge begint
+1
mf 6150
@jan4072
Hoh dit is niet mijn topic๐Ÿค”
fergusonnetje
Ik durf echt wel te zeggen dat er heel veel boeren zijn die het harde geluid en de rook van een trekker mooi vinden. Dat is ook gewoon een van de redenen waarom die oude internationals en fords geliefd zijn, omdat ze tenminste niet als een stofzuiger klinken zoals nieuwe trekkers en omdat je toch even in de schaduw van je rook zit als je met een volle kar optrekt. Dat is ook gewoon mooi maar om nou een oude trekker daar voor aan te passen is een brug te ver.
+1
1046
@fergusonnetje maar tussen roken en roken zit wel een verschil๐Ÿ˜‰
blauwe tractor
@1046

Je gaat er van hoesten en later ga je er ook nog dood aan.
Deutz1455xl
Een beetje kabaal en rook leuk vinden is niet erg, maar als je alleen toert kijken mensen niet op uit bewondering maar eerder uit irritatie. Als je het roken en geluid mooi vind kun je beter doorsparen voor bijv een oude fiat ofzoiets. Zet hem een x aan het werk voor de mestmixer/balenwagen ofzo en geniet dan van het geluid en de rook.
+1
akkermopet
Ferguson inruilen en koop een Lanz Bulldog....๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ
ambu954
+1
Favorit614
blauwe tractor
Zo moet je rook maken met je maffe ferguzoon


blauwe tractor
En dan die andere pijp ook nog.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!