Mc-Cormick 423 - Trekker stuurt erg zwaar

Mijn cormick 423 stuurt erg zwaar. Dit zal mede zijn ontstaan door de voorlader schat ik in. Heeft iemand een advies waar ik het beste kan beginnen om dit euvel te verhelpen?

B.v.d.
Michiel
Michiel cormick

Reacties

yoohan
Voorlader eraf?
Voor de hand liggend 😃

Wat voor bandjes? Goede harde 3 rib stuurt veel lichter als platte brede banden.
Michiel cormick
@yoohan ik kan niet zonder de voorlader helaas, veel te gemakkelijk 😋. Er zitten 3 rib banden om, spanning is wellicht wel een punt. Ik dacht ook aan het stuurhuis en ruimte in de stangen.
Piet1960
700 kg in de hef hangen als contragewicht.
+1
MFPOWER06
Stuurbekrachtiging 🤑
is alleen wel erg duur .
je kunt ook gewoon even alles goed door smeren trekker opkrikken aan de voorkant en dan vet erin en met het stuur draaien komt het op plekken waar t normaal niet komt
+1
Yanmarthomas
Inderdaad goed smeren helpt wel. Maar licht sturen gaat hij nooit doen met een voorlader. Of je moet stuurbekrachtiging erop bouwen. Maar dat is niet goedkoop
Klein Rot
@Michiel cormick
Eerst de lagerbiussen en de druklagers van de fusees vervangen Dan de stuurkogels controlteren dan het stuurhuis nalopen.
DB780
Staat de tractor recht?, daarmee wil ik zeggen of er een andere maat (dan orgineel / groter) achterband gemonteerd is waardoor de tractor een beetje naar voren scheef staat, Toen ik mijn tractor kocht was dit het geval, na montage van grotere voorwielen waardoor hij weer recht staat, stuurt hij veel lichter
Michiel cormick
Dank voor jullie adviezen, ik heb ze ter harte genomen. De trekker stuurt inmiddels een heel stuk beter!
Groet Michiel
DB780
Zou je mij kunnen vertellen welke suggestie het meest geholpen heeft, dank
Goed doorgesmeerd, twee nieuwe banden en een nieuwe kogel in de stuurstang. Het is nu veel beter maar niet perfect; in het stuurhuis moet ook wat gebeuren maar dan zal de tank eraf moeten. Bewaar ik voor een grote renovatie.
Yanmarthomas
@Michiel cormick perfect gaat nooit lukken met een voorlader ben ik bang. Maar wel super dat het al een heel stuk beter is!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 en hebben de trefwoorden problemen en stuurinrichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!