PZ CM 211 - Hoe krijg ik dit uitelkaar

Pz cm 211 TK Door dat ik de maaier te laag in de hef had hangen, heeft de maaier het asvalt geraakt toen ik over een drempel heen reed. Nu lijkt het er op dat de glijschotel krom is of iets dergelijks. Of zou het ook een as kunnen zijn.

De maaier werkt nog wel alleen niet meer zoal het hoor. Nu zou ik de boel graag willen demonteren om te kijken wat het is

Heb de glijschotel al gebrobeert te laten zakken, door het draadeind boven op de maaier in te draaien. Maar deze draait op een gegeven moment niet verder.

Iemand een idee hoe ik dit los krijg en of dit nog te maken is.

Ik hoor graag van u!
309lsafendt

Reacties

jammermaarhelaas
Als je de schotel draaid, blijft de ruimte tussen de schotel en de trommel dan gelijk, of gaat als het ware het smalste deel van de spleet tussen de schotel en de trommel mee rond?
In het eerste geval is je schotel krom, in het tweede is waarschijnlijk de flens waarmee de schotel op de as zit, kapot gebarsten bij de borgbout/pen waarmee die aan de as zit. Komt vaker voor, is vrij eenvoudig te maken (vastlassen en even vlak draaien, eventueel bij lmb).
De aandrijfas kan krom zijn, maar dan zie je dat de trommel dus scheef staat, niet alleen de schotel. Als je dan de trommel draait zie je dat het scheef staan van de trommel als het ware mee draait.

In een cirkel in het midden onder de schotel zit een aantal bouten, als je deze er uit draait komt de schotel er af.
309lsafendt
@jammermaarhelaas bedankt voor uw reactie. De trommel lijkt recht en de twee trommels draaien ten opzichte van elkaar gelijk en evenwijdig.

Maar als je dan de schotel onder de trommel verdraaid heb je de ene keer heel veel ruimte en de andere keer loopt hij bijna tegen de onderkant van de trommel aan.
Ik had al geprobeerd de bouten onder de schotel los te draaien maar deze zitten zo vast dat de slijptol er wel in moet. Dus dacht ik, ik vraag het eerst maar is even na voordat ik dingen los gahalrn en het niet meer in elkaar krijg.

Maar dan zal ik eerst de schotel er maar is proberen er onder heen te halen.
labella
@309lsafendt dan zou dus de schotel verzet zijn. Zou het niet willen dat je op het punt waar de ruimte tussen schotel en trommel het kleinst is er een koevoet tussen zet en de schotel weer voorzichtig probeert terug te buigen.
+2
goeiedag eem
Kijk maar even op www.kvernelandgroup.com en dan bij download centre, daar is wel een onderdelenlijst met exploded view tekening en handleiding van een soortgelijke maaier te downloaden, een pz Greenland cm 220, of van een cm190, die zijn kwa opbouw het zelfde
309lsafendt
@goeiedag eem bedankt voor uw reactie.

Ik kan het helaas zo niet vinden heeft u voormij een linkje waar het instaat?
goeiedag eem
@309lsafendt agroparts.com/ip40_vicon/… hier heb je een link ernaar, meende dat het eenvoudiger was te vinden
309lsafendt
@goeiedag eem Dank u!
goeiedag eem
@309lsafendt zo is op die site heel veel te vinden, het gewoon even een uurtje zoeken en wat proberen en je komt zeer veel onderdelenlijsten tegen
boskje
Zou kunnen dat de trompet ,die tussen de schotel en de as zit, is ingedeukt deze zijn wel te bestellen en niet belachelijk duur.
Bij mij was er 1 door ge rot, dan lijkt de schotel idd krom
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 211 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!