Technische informatie deutz-fahr d40

Hallo iedereen,
Ik zou een deutz-fahr D40 willen aanschaffen om op zondag wat rond te rijden en soms naar bijeenkomsten te gaan.

Ik heb gelezen dat de versnellingsbak 7+3 is maar wat houdt dit juist in?

Zijn er aandachtspunten waarop ik moet letten als ik eentje zou aankopen?

Groeten Koen
Koenp

Reacties

faane
Is het geen 8+2 bak ? Die van mij heeft 4 hoge versnellingen en 4 lage versnellingen vooruit en dan 2 versnellingen acteruit.

Als het stuurhuis niet al te veel speling heeft en als al de olie pijlen op het goede pijl staan, is zeker en vast al belangrijk als bijvoorbeeld het oliepijl van de versnellingsbak en achterbrug te laag staat kan dit ernstige gevolgen hebben voor u in de toekomst.
Koenp
@faane
bedankt voor de info, ik zal er rekening mee houden. weet jij toevallig of ik hier met een b rijbewijs mee mag rijden?
goeiedag eem
@Koenp onze deutz D40 heeft ook een 8+2 bak, of je er met een b rijbewijs op mag rijden hangt af van je leeftijd, alle jongeren moeten nu een trekkerrijbewijs hebben, en geld voor alle trekkers,
InsaneNL
@Koenp als je voor 1 juli 2015 een rijbewijs b(auto) al had mag je gewoon met een trekker de weg op. Anders moet je eerst het t rijbewijs halen.
Koenp
@InsaneNL
geldt dit ook in belgië?
InsaneNL
@Koenp geen idee dat zal je zelf uit moeten zoeken
faane
@Koenp ik dacht als je van voor 1982 bent moet je maar een b rijbewijs hebben, als je van na 1982 bent heb je een g rijbewijs nodig. Heb ik mij eens laten vertellen
Eens informeren bij een rijschool of examencentrum dan weet je het zeker.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motor en versnellingsbak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!