David Brown 990 - Witte rook, herrie motor, blijft roken na stoppen motor

Van de week nog kleine zandbak gesleept met een bandje erachter, niks aan de hand, liep perfect, rookte niet.
Net de motor gestart om pak hooi van de aanhanger te halen en hij rookt ( witte rook) en kabaal motor... Motor meteen uitgezet, bleef witte rook uit uitlaat komen. Olie nagekeken en toen ik vuldop eraf haalde, wat witte rook uit de opening, olie genoeg op vulstreepje maar wel erg donker.
Motor liep 3 dagen terug perfect, goed weggezet, dus absoluut niks gebeurd, erf hier is afgesloten rondom dus niemand kan erbij geweest zijn, vooral niet met loslopende waakhond 😉. Dus voor mij mysterie...
Aangezien zijn leeftijd hoop ik niet dat motor naar gort is zomaar plots?
Dacht misschien nog warmte??? maar dan zo'n kabaal maken?

Deel dit topic

Sanchosangel

Reacties

Klein Rot
@Sanchosangel
Grote kans dat er water in een of meerdere cilinders komt. Dat kan een lekke koppakking zijn of een lekke bus. Een paar dagen terug was er ook een topic over water in de cilinder. Misschien dit topiceven opzoeken voor meer info.
valmet6400power
Je moet inderdaad gewoon dingen gaan uitsluiten, als je koelvloeistofpeil ook opvallend veel gedaald is dan kun je er vanuit gaan dat er dus koelvloeistof in een (van de) zuiger(s) terecht komt. Als je oliepeil gezakt is dan komt er olie bij de zuigers om het zo maar te zeggen.
SAMBAS
Witte rook is bijna altijd water.Kijk eens naar koelvloeistof
Sanchosangel
Oliepeil stond goed, ik zal de koelvloeistof nakijken, dank jullie... zou dit een ernstig probleem zijn want ik heb hem net 2 maanden geleden gekocht... 5 keer gestart en wat mee gedaan 😞
twand2505
@Sanchosangel met een lekke koppakking kun je niet rijden nee, als je het nog eens aandurft kun je ook de motor starten zonder radiateur dop, bij koude motor hoort het water hier mooi in te circuleren, als het er uit spuit weet je voldoende, koppakkingen gaan vaak stuk bij starten gelijk volgasweg en met een erg hete motor gelijk uit zetten (niet na laten koelen) dan heb je teveel werking in het materiaal van je kop. Of je motor heeft een defecte thermostaat vervuilde koeler oid waardoor die gewoom simpelweg te warm is geworden.
Sanchosangel
Motor start helaas niet meer 😞 'uche uche' en witte rook uit uitlaat. Helaas kan ik alle technische grepen die hier vernoemd worden niet uitvoeren, ik ben helaas een leek in tractortechniek 😞.
ik had een filmpje van het ucheuche gemaakt maar kan / mag ik niet uploaden, alleen foto's schijnt.
valmet6400power
@Sanchosangel
Misschien even op YouTube zetten en de link vervolgens hier plaatsen?
856xlih
Koelvloeistof pijl al gecontroleerd?
En anders met draaiende motor kijken of dat er belletjes ontstaan in de radiateur

Maar hoogst waarschijnlijk koppakking eruit
Sanchosangel
Koelvloeistof zal ik nakijken. Verkoper had alles gevuld, nieuwe filters, remmen etc etc erop gezet, alle vloeistoffen netjes gevuld dus ik was er zo blij mee... vrees ook het ergste met het geluk wat ik altijd heb met tweedehands. Ik wilde graag de belgische papieren bij een tractortje dus ook nog eens een tractoraanbod van iemand van hier afgewezen op laatste moment... ( was ook eigenlijk te grote tractor nu ik met de david brown op erf heb gereden).. dus echt balen.
856xlih
@Sanchosangel ohh oke
De trekker is al technisch nagezien
Heb je dan miss iets van garantie?
Je kan het al licht navragen bij de verkoper

Ja het is altijd maar weer afwachten met 2dehands materiaal
Beetje geluk is dan altijd welkom
johndeere 3650
@Sanchosangel mijn 2130 had je ook afgewezen en dingeske werkte als een tierelier 😅, vind het dan altijd jammer om zoiets te lezen als je net denkt zoveel schik er mee te hebben
Gert v4
Ik denk een lekke koppakking of scheur in kop, of te heet geweest de laatste keer, daardoor kromgetrokken kop. Oorzaak kan zijn je temperatuur meter kapot zodat je temperatuur niet kon checken? Misschien thermostaat verrot waardoor hij altijd via het klein circuit koelt? Of radiator vol met roest en of vuil. Of waterpomp kapot. Ben bang dat je er wel werk aan krijgt. Voordat hij weer loopt. Wat ook kan, maar dan start ie vaak wel gewoon is oude brandstof met veel condens erin.
Ben wel benieuwd.
Frans Brown
Ik denk aan kapotte distributie tandwielen
Fendttrisixfan
Ik gok op gescheurde bus, al enkele keren gezien bij DB
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!