Illustratie van:

Mc-Cormick D 217 - Nieuwe koppeling blijft steeds plakken

Enige tijd geleden de koppeling van een McCormick D217 vervangen. Trekker had 20 jaar stil gestaan. Dus nieuwe drukgroep, koppelingsplaat en druklager. Vliegwiel netjes opgeschuurd. Bij stilstaande motor kwam de koppeling prima vrij. Na wat testrondjes blijft de koppeling plakken als je het pedaal intrapt. Met ingetrapt pedaal in een versnelling drukken en goed remmen, dan komt hij los. Schakelen tijden het rijden kan dus niet. Met warme motor lijkt het erger te worden.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Vroeger zou de trekker hier ook last van gehad hebben, dus ik dacht dat dat wel opgelost zou zijn met nieuwe koppeling. Kan een krom vliegwiel dit veroorzaken?

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@Arrie94
Krom vliegwiel is uitzonderlijk een kromme koppelingsplaat kan wel en het kan zijn dat dat de splines op de price as slecht zijn waardoor de koppelingsplaat er niet fijn meer over schuift. Is het lager in hetm vliegwiel waar de price as ingaat ook vernieuwd.
Arrie94
@Klein Rot Het messing/bronze busje is vervangen (oude lag in heel veel stukjes). Splines waren niet heel erg fris inderdaad.

Aan de bakzijde was de spanstift + gaten van holle as uitgelubberd, daar zit nu een nieuwe spanstift in met dus veel minder speling. De priceas zit dus bijna spelingsvrij nu.

Over splines, zou dat wel op elkaar inslijten (met de nieuwe koppelingsplaat) of is er een betere optie?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0