Fordson Major - smering steekassen

Hoi allemaal,

Ik heb vandaag mijn major weer naar buiten gereden na een half jaar lang restaureren.

Nu moet ik hier en daar nog smeren maar worden de steekassen achter nu met olie uit de achteras gesmeerd of moet er nog extra vet in de vetnippels??
Zal een patroon per steekas genoeg zijn?

Verder nog dingen die ik niet mag vergeten te smeren??
Dan bedoel ik niet de vooras en al die andere dingen maar dingen die echt belangrijk zijn

gr Fordson Major
Fordson Major 53

Reacties

Fordson Major 53
Ik hoorde de lagers in de achteras namelijk. Deze zijn wel geheel nieuw dus mischien moeten ze nog inlopen
IH-Jansen
Wij doen op het werk altijd 2 slagen per beurt anders druk je de kering er uit maar ik weet niet hoe dat bij een ford zit
fiat350
Ik denk dat de lagers zelf, ook de buitenste, gesmeerd worden mee de olie van de achterbrug, aangezien de oliekeerringen helemaal vanbuiten zitten...
Fordson Major 53
Dat dacht ik ook maar waarom zitten er dan vetnippels in de steekas bij het achterste lager??. ik dacht dat olie en vet nooit bij elkaar mochten komen
IH-Jansen
@Fordson Major 53

die vetnippel zit er om te smeren 😉
heb je het lager er droog in gezet of heb je er vet aan gedaan?
pino
Old yzer 😛
nhmonteur
Die vetnippel zit ervoor om vet bij je keerring te pompen. doordat je er vet in pompt word het vuil naar buiten gedrukt. Pomp er zeker geen heel vetpatroon in want dan gaat de keerring juist lek.
En slag of 2/3 in de maand is zat, afhankelijk hoeveel je er mee rijd.
Je hebt de nieuwe lagers toch wel ingevet voordat je ze monterde? dit is altijd beter voor je lager en het maakt echt niet uit als er vet bij de olie komt.
Fordson Major 53
Ik heb er wel wat vet opgesmeerd maar verder nog niks extra, dus er zit nu minimaal vet aan. Maar als da lager ook wordt gesmeerd met de olie uit de achteras dan zit het wel goed denk ik zo.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!