Wielrenner overleden

Helaas is een wielrenner overleden door een ongeluk met een tractor

Deel dit topic

Reacties

casefahrer
Ik hoop dat nu dan eindelijk beseft wordt dat landbouwmachines toch erg gevaarlijk zijn en niet meegeven. Dat de wielrenners voortaan goed aan de kant gaan.
DESLAGERURRE
Waarom kan ik hier niet om treuren ....
Wt Huitema
Wielrenners denken vaak dat ze alleen op de weg zijn! Maar goed dit is wel erg natuurlijk.
Siebenga
Verschrikkelijk.. je zal de chauffeur zijn
DESLAGERURRE
Waarschijnlijk heeft ie niks gemerkt .. gezien de afstand die ie doorgereden heeft .. 😉
HaraldCASE-IHfan
@DESLAGERURREen 65+, meestal ook gene pluspunt 😛
En tja, wielrenners. Ik zeg er niks over.. :s
DESLAGERURRE
Eerder MIN-punten 😉
rickgitaar
@casefahrer
Ja klopt wielrenners denken echt dat de weg voor hun is
Maar toch best verdrietig voor de nabestaande
worteljcb
Kvind het verschrikkelijk voor de racefietsers + nabestaanden en voor de chauffeur!!

en ik ben het er helemaal mee eens dat de meeste racefietsers een stel eigenwijze bokken zijn, maar daarom gun je het zo'n man niet! en je weet niet eens wie er schuldig is hier dus moet je ook geen oordeel vellen vind ik!
NHSanderJD
@DESLAGERURRE

Quote:
waarom kan ik hier niet om treuren ....

Zoiets had ik ook al in me gedachten máár ik weet niet hoe het gebeurd is dus ik neem geen conclusie.
DESLAGERURRE
@worteljcb

je hebt helemaal gelijk nee dit gun je niemand ......
monteurtje
Verschrikkelijk zulke dingen, ik hoop het zelf nooit mee te maken.
ik ken de bestuurder is een goede chauffeur.
trekker is een fendt 936 dus kan goed begrijpen dat je het zoiets niet 123 voelt.
Veel sterkte voor de nabestaande en betrokkenen.
Ps. ook al zijn wielrenners lastige lui op de weg dit gun je niemand.
sprokkel hout
Die chauffeur zal aardig vant pad zijn maar idd wielrenners levensgevaarlijk maar zoals dit had niet voorkomen kunne worden aangezien de beste man is gevallen
jd4050
Dit is verschrikkelijk voor de nabestaanden en de trekkerchauffeur...

Ik hoop dat hierin een goede les word gelezen door andere wielrenners dat ze ook rekening moeten houden met ander verkeer dat niet zo snel stilstaat als hun.
eppo
Wielrenners maken het er te vaak zelf naar maarja zoiets is natuurlijk van niemand de bedoeling. er gebeuren gewoon te veel kloten dingen tijdens de oogst maar wat is hier aan te doen???
johndeere6230
Vaak veroorzaken ze zelf het probleem door zo aso te fietsen enzo

Maar je schrikt zeker wel als er een bijna onder je wiel ligt hoor 😞 had me vader was die aan het balen rijden met z'n hefmast-klem met 2 balen op elkaar (net zwaar zat met optrekken) dus me vader rijd de dam door gaat de bocht om maar de trekker kwam iets omhoog dus hij bijsturen en toen stond die midden op de weg dus hij wild weer naar binnen ziet die in een keer z'n aso wielrenner rechts er langs komen dus zij is er voorbij hij heel hard lopen toeteren flikkert ze van d'r fiets af zo de berm in 😃
johndeere6230
Maar met zulk soort acties vraag je er gewoon om 😞
eppo
@Payton

natuurlijk heb jij ooit een trekker afgesneden dan?
magerehein
Mentaliteit in het verkeer is bar slecht,vooral als het om landbouw verkeer gaat.Het verschil wanneer ik in de auto zit of met de trekker onder weg ben is mij te groot en daar komen dit soort ongelukken van.Een Fendt 936 is van voldoende omvang dat je deze waarneemt en je voorbereid op de situatie die komen gaat ook al is het voor de een wat meer geven en nemen dan de ander.
mike_v
@Payton

Of dat gewoon iedereen zich aan de regels houd en diegene die het makkelijkst plaats kan maken, even opzij gaat.
Naar mijn weten heeft iedereen (fiets/trekker/auto/...) evenveel recht op 'zijn' helft van de rijstrook. En als je dan met je trekker niet opzij kan, dan kan je toch makkelijk even stoppen en de fietsers, ... laten passeren.
interman
Hoe goed of niet goed die trekker ook aan de kant ging, als ik wielrenner was liet ik het wel uit men hoofd om met hogesnelheid in een groep langs zo`n voertuig te scheuren op zo`n weggetje. Daar moet je wel lef voor hebben hoor.
mike_v
@interman

Wie zegt dat de wielrenner met hoge snelheid reed? Kan goed zijn dat hij bijna stil stond en dat de trekker met hoge snelheid voorbij reed...
interman
In zo`n situatie vind ik 15-20 kmh al hoog
loarnsen mf
Wielrenners zijn erg gevaarlijk op de weg ja!

sommige halen je rechts in als je minder snelheid hebt binnen de bebouwde kom, andere die gaan achter je fietsen zodat ze zelf minder hoeven te trappen..(lui donders) maar wat nou als ik ineens in de remmen moet?
vaak gaan wielrenners ook zo de weg op. ik reed op voorrangsweg en er kwamen iets van 5 wielrenners aan van rechts.. naja ik heb voorrang maar hun moeten er natuurlijk voor want hun moeten door! dus ik volop in de remmen en heb ik er bijna 1tje geramd.. tjah en dan schrik je wel maar hun zijn vaak wel diegene die fout zijn..
simonkoenjer
Erg jammer voor die wielrenner, maar over het algemeen is het ook een apart slag volk ze geven je verder weinig ruimte om met het spulletje over de weg te gaan.
mark1997-De meije
@simonkoenjer

door de vooras vering van fendt voelde hij de wielrenner niet
Ruben-Wind
Ik gun ook niemand de dood. Alleen hier rijden wielrenners ook gewoon over de weg. Terwijl er een goed fietspad langs ligt. Voor een aantal jaren terug lag er bijna iemand onder de JD7800, omdat hij ons wou inhalen en wij afslaan naar het land.
Kimi4ever
Sterkte voor de nabestaanden & de bestuurder van deze trekker.
fiets zelf ook een 7500 km per/jaar op de racefiets en hou wel rekening met 't landbouwverkeer. (maar ongelukken zijn snel gebeurd)
lintel
"Een trekker reed een groep wielrenners tegemoet, waarbij bij het passeren een wielrenner ten val kwam. Deze is onder het voertuig terecht gekomen." dus ze zijn wel aan de kant gegaan denk ik
Koentjuh
Treurig nieuws, alleen wie of wat de oorzaak is?
Valt wel vaak op dat er meteen naar de trekkerchauffeur word gewezen als schuldige, terwijl vaak de wielrenners zich als 'Koning' op de weg beschouwen. Kan ik me overigens heel erg aan ergeren!
jochemlansink
Natuurlijk is het erg genoeg, maar ik hoop dat de wielrenners nu eindelijk een keer door hebben dat ze niks te doen hebben op de weg. Ik erger me er dood aan als je er bijv. met schudder of hark achter rijdt. Ze doen wat ze zelf willen. Hier in de buurt zijn er dit jaar zeker 4 doodgekomen op straat.
driver-roy
Hopelijk leren ze er nu is wat van, soms hebben die lui ook het lef nog om een grote bek te geven als je er langs wil. moet toch niet gekker worden met die lui doen net of de weg van hun is.
Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden en klaar, en idd geven en nemen. zit je op trekker laat gas er dan ook maar rustig af.. word wel gewaardeert, en dan wil andere weggebruiker nog wel eens een keer weer voor een ander landbouwvoertuig aan kant gaan.

maar wielrenners zijn en blijven 9 vd 10 x asociale eikels als de helm op gaat. en het is niet alleen bij landbouwverkeer.. in de auto erger ik mij dr net zo erg aan, want dan rijden ze ook zo maar op een niet al te brede weg ipv het fietspad omdat die wat te ´´smal´´ is voor hun
suggs 73
Vindt het allemaal voorbarig om de wielrenner maar de schuld te geven van dit alles , het is al erg genoeg , kan ook niet opmaken uit het verhaal wat er precies gebeurd is , maar de fendt heeft als die op de weg reed , de hele weg in gebruik als ik het zo bekijk qua grote , snelheid haalt ie wel en moet dus rekening houden met de zwakkere weg gebruikers in dit geval de wielrenner en blijkbaar niet goed gespiegelt , dat je het niet voelt ok maar niet ziet ? maargoed ik was er niet bij en vele niet , sterkte voor alle betrokkene
O N
@suggs 73

je kan niet alles zien , oke rond een groep fietsers die je passeert kijk je eens meer in je spiegel normaal .
Maar ja een ongeval is gauw gebeurd , en al ben je nog zo goed gespiegeld er zijn altijd zones onzichtbaar voor de bestuurder dat weet jij net zo goed .

Trouwens wielrenners zijn ook niet mijn favorieten op de baan , laatst kwam ik er eentje tegen aan een verharde landbouw weg waar 2 x een bocht van bijna 90 graden achter elkaar ligt en dan zo onder een brug gaat. Ik minder men vaart tot een 10-15 km per uur en begin de bocht op te gaan komt er eentje af zonder kijken minden van de baan bijna kluit erop, en hij ree ook evne wat sneller als ik door die bochten en daarna nog een scheldtirade afsteken ook . Nee vind het niet zo leuk volk .
Valtra-Fordpower
Het positieve van dit bericht is, dat er ervaren bestuurder was(leeftijd) en dus geen "broekie". Met andere woorden, dit kan helaas de beste overkomen.
Zelf DENK ik dat de fietser na passeren van de Fendt viel en de kieper nog er over kwam, DENK ik.
suggs 73
@O N

je kunt idd niet altijd alles zien , maar als het krap is kijk ik toch altijd in de spiegel of ik iets raak , bij ruimte genoeg rijd ik ook door , maar vond deze weg aardig smal . heb weinig ervaring met wielrenners en rotte appels kunnen in ieder voertuig zitten , maar het blijven zwakkere vekeersdeelnemers , maar niemand wil een ongeluk maar het zit altijd in een hoekje
O N
@Valtra-Fordpower

njah 1 ding blijf ik raar vinden hij is overreden door de trekker maar ze hebben hem wel nog willen reanimeren wat mij tamelijk lastig lijkt als er net een kipper of trekker is overgegaan (sorry als het grof overkomt)

och het is jammer dat het gebeurt is , sterkte aan alle partijen .
RF-HanomagR19
@DESLAGERURRE

Quote:
waarom kan ik hier niet om treuren ....

Dus jij rijdt liever iemand plat dan dat je er voor stopt? Met zo'n instelling kom jij er wel!!

Sommige wielrenners zijn idd een stelletje eikels, maar zoals zo vaak zitten er ook goede tussen die zich wel aan de regels houden en gewoon stoppen. Zou ze dus niet allemaal over 1 kam scheren.
Valtra-Fordpower
Zie het als een gevalletje de goede lijden onder de slechten, RF... 😉 Niet goed, maar gebeurd wel.
stefan-renault
Die lui gaan nooit aan de kant met zon fiets
DESLAGERURRE
@RF-HanomagR19

soms wel ja! maar lees effe verder !
dehandigesmeerlap
Ik ben klein ventje en altijd als ik bij een mobiele kraan sta staat er rood omrand op "verboden binnen het draaibereik van de machine te komen",wat doet een wielrenner zo kort bij tegemoet komend verkeer dat hij eronder komt?Vooral op de leeftijd van deze meneer zou je toch denken dat hij zo langzaam aan beter wist.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0