Illustratie van:

Ford 2000 - Eerste start

Ik ben bezig met het opknappen van mijn Ford 2000.
Ik zit nu in de laatste fase van het werk; het monteren van alle onderdelen.

Voordat ik mijn Ford terug wil starten, op wat moet ik dan letten op niets te beschadigen en hoe los ik het op?
(zoals lucht in de mazoutleidingen,...)

Bedankt.

Deel dit topic

Reacties

johndeere6100
Alles goed aangesloten? Olie erop? ontluchten en proberen maar:P
sprokkel hout
Niet te vaak proberen krijg je kindere van 😃
gewoon alles nalopen en starte
johndeere6100
Nee dat is waar 😄
ford5000
Zorg dat je olie en koelvloeistof niveaus op peil zijn, en dat je voldoende brandstof in de tank hebt aangezien dat een stuk makkelijker ontlucht bij een roterende brandstofpomp. Als je verder alles goed gemonteerd hebt heb je weinig te vrezen, en kun je hem zonder problemen starten.
Indien de motor ook los is geweest wel zorgen dat je inspuitmoment op tijd staat en je kleppen gesteld zijn, maar ik neem aan dat je daar in dat geval wel aan gedacht hebt. Torn hem dan wel voor het starten een paar slagen met de hand rond om zeker te zijn dat er niks aanloopt, en laat hem even op de startmotor rondgaan met de stopknop uitgetrokken, duw die vervolgens in en start hem met het gas vol open zodat je zo snel mogelijk de lucht uit de leidingen krijgt.
Zodra hij aanspringt wel even het gas terug nemen tot een 1000 toeren of daar in de buurt.
Wimsumar
Beste Ford5000 e.a.:

Quote:
Indien de motor ook los is geweest

Aanvullend op wat Ford5000 schreef, als de motor los is geweest, start dan inderdaad door met uitgetrokken stopknop totdat het oliedruklampje uitgaat en de motor vervolgens aan kan slaan als goede smering gewaarborgd is.
CVT6230
Aanvullend: Als motor helemaal los is geweest, drukmeter monteren op oliedrukkanaal, wachten met verstuivers monteren, en eerst oliedruk draaien zodat de motor compressieloos rond kan.
FORD_2000_SUPER
Allen bedankt voor de raad!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!