welke hydraulische olie voor de aandrijving van een maaiarm

Ik ben op zoek naar hydraulische olie voor een maaiarm met eigen hydraulieksysteem. Shell heeft olie Tellus en Kroon oil heeft Perlus, als ik de prijzen op internet vergelijk dan kost de Tellus zowat het dubbele van Perlus, kan iemand een verklaring geven aan zo een groot prijsverschil : kwaliteit, olie sneller vervangen?

Deel dit topic

Reacties

ValtraStisch
Olie vergelijken is appels met peren vergelijken als je er geen verstand van hebt.
Kijk wat voorgeschreven staat voor deze machine.
Een gewone Shell en een Kroon olie die HV dopes heeft, zal inderdaad 100% verschil geven.
Als die speciale olie er in moet,dan zal dat op den duur goedkoper zijn.
valtra1
@ValtraStisch Ik vraag me af of de fabrikanten dan wel verstand van olie hebben, ze geven allemaal aan dat ze kwaliteitsolie verkopen en voldoen aan de nodige normen. Dan zijn er maar twee mogelijkheden, oftewel zijn de grondstoffen goedkoper en is de olie goedkoper, oftewel zijn de grondstoffen even duur en is de prijs te hoog.
+1
GerbertXL
Ik heb voor mijn atlas kraan een 46 olie van OK, HTT hovis, kost iets meer als 2 euro de liter als je een groot vat besteld.
atlaspower
Net wat er nu inzit, ga aub niet mengen, dan vervloekt het elkaar en kun je spoelen, gooi er dus hetzelfde in wat er nu inzit
goeiedag eem
@atlaspower dat hoor ik veel vaker en zal ook zeker zo zijn, maar als ik nu met mijn trekker een machine met hydrauliek huur bij een loonwerker/verhuurbedrijf meng ik ook de olie van zeer waarschijnlijk 2 verschillende merken en dat geeft ook geen problemen, hoe zit dat dan?
ValtraStisch
@goeiedag eem Dat is ook een bron van veel storingen.
Wanneer je een tractor met gedeelde hydrauliek en transmissie-reservoir hebt, kun je dus hydraulische olie in je systeem krijgen.Daar gaan transmissies niet direct van kapot, maar zeker als er een goedkope 46 olie in gekomen uit een andere tractor kan dit problemen geven.
goeiedag eem
@ValtraStisch dat klopt, niet iedere 46 hydrauliek olie is geschikt, er zijn er bij die slecht tegen wat hogere temperaturen kan en dan snel verouderd en de smerende werking sterk afneemt
dennisbouter
@atlaspower daarom is er ook een duur dat die olie ververst moet worden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN