Verschil in kosten vastrijden maiskuil tussen trekker 12 ton of shovel

Hoeveel is het verschil in kosten tussen een trekker van 12 ton en een shovel

Deel dit topic

Reacties

Thijs6230
Denk dat het niet zo veel uit maakt. meestal is er toch gewoon een prijs voor de hele hakselploeg.
Het is meer waard om de kuil goed en netjes aan terijden en met aandacht plastic er op te doen heb je het hele jaar plezier van
obelix
Verschil tussen brandstof kosten zijn er wel per dag.
Ik heb gehoord dat een shovel 200 liter diesel nodig heeft en een trekker van 200 pk 80 liter diesel per dag nodig heeft.
maartendankers
Verschil zit ehm vooral in brandstof verbruik...

200 liter op een klein kuiltje waarbij de trekker weinig berg op moet.
Thijs6230
Owja klopt had daar niet eens aan gedacht
ljdekker
Branstofverbruik ligt ook aan je manier van inkuilen; moet je alle mais naar boven schuiven of niet. Trekker is zowiezo het zuinigst.
Fendtthebest
Shovel wendbaarder
obelix
Wat bedoel je met wendbaar, je gaat toch heen en terug op de maisbult.
bart H
Maar om de zijkant eventueel netjes af te werken is shovel wel makkelijl
en het klopt de trekker verbruikt minder

als je alleen tussen de muren kuilt en niet al te hoog is een trekker heel makkelijk
Adri-JD850
Je kunt op het inkuilen wel willen bezuinigen maar het duurt nog een hele winter voor je achter bent in de silo of plaat en als je veel mais weg moet gooien omdat het rot is doordat er broei in zit schiet je niks mee op, en wat schilt het in prijs?? een paar euro
martijnzm
Met een shovel kun je veel mooier de kanten afwerken en je kunt de kuil spitser maken
NHSanderJD
Staat een artikel over in het blad TREKKER.
claasxerionfan
@NHSanderJD

welk nummer dan
NHSanderJD
Zeker is dat werken met kuilverdelers fors diesel bespaart. Een zware trekker met kuilverdeler verstookt minstes 60% minder dan een traditionele shovel. wie een kuilverdeler aan een shovel hangt bespaart ook, maar minder (circa 20%) omdat de shovel veel volgas moet rijden om de kuilverdeler op toeren te houden.
NHSanderJD
@claasxerionfan

Nummer 274/275
takeuchipower
Maar 200 liter per dag voor een shovel lijkt mij wel veel
maartendankers
@takeuchipower

Dat heb je er zo door heen hoor, das geen probleem
pekelderboer
Kleine bult = shovel .grote bult = trekker minimaal 12 ton dubbel lucht er aan en schuif er op . 1 trekker kan op een grote kuil het werk van 2 shovels doen. en een shovel gebruikt vrezelijk veel diesel indd.
newholland m100
Dag van 20 u op put, is mun mazout bak leeg hoor, steyr van 135 pk, maar veel liever dan met shovel. wel bij zeggen dat karren over de put heen lossen dat levert heel wat tijdwinst op en een put waar overal goeie en indien er is ook over heel de put mais van slechtere kwaliteit verdeeld is.
radium45
Op grote kuilen een shovel van plm 14 ton samen met een trekker met een deltaschuif van plm 11-12 ton. vooral met achterwaarts voorkuilen een giga voordeel, trekker met schuif haald de mais weg naar boven terwijl wiellader staat te wachten tot kar leeg is.
guus hiddink
Grote trekker van 250pk met schuif in de fronthef en een eigen gewicht van 15ton werkt ideaal vooral op rijkuilen , maar achterwaats kan hij ook goed uit de voeten.!Hij kan veel meer mais verzetten als een shovel zich uit zonder te slippen wat een shovel veel sneller doet bovendien doet hij dat meestal halfgas en moet bij een shovel alles volgas anders gebeurt er niks dus een enorme brandstofbesparing,maar t is ieder zijn eigen keuze hoe en waarmee ze het doen,maar de trekker geniet bij ons de voorkeur terwijl er ook een shovel op de plas staat.
landbouw
Bij ons is de kuil dit jaar voor de eerste keer de kuil met trekker en holleras schiif vastgereden. werkt echt geweldig vond ik. snel en veel zuiniger als een shovel zijden ze.
jehan
Bij ons gebruiken we de shovel puur omdat die er toch is bakverbreders er aan en dan gaat het prima ..die 200 liter diesel kom ik nooit aan op een dag ..zit meestal bij de 160 liter in de buurt ..
jd4020slepper
Een trekker is wel zuiniger als een shovel maar een grote shovel is makkelijker, wij doen met een 17 tons shovel, je drukt dan in een keer 2 kiepers met maais omhoog
Knikkert
@jehan
Wat is het gemiddelde verbruik per uur dan van die shovel, want 160 liter per dag zegt me niets, dat ligt er helemaal aan hoeveel uren je werkt per dag.
harald vrieling
Lange zwaare dag 125 liter 6,5 tot 8 per uur ik zal het einde van de mais het gemidelde van de heele mais zeggen ,ik had de meter op nul gezet hij staat nu op 230 uur
jehan
De shovel gebruikt bij ons ongeveer 12 liter per uur ..
JD6930
Doe mij maar een shovel! Heb nog nooit een kuil bij gereden en ook nog nooit met een (grote) shovel gerden, alleen kleine shoveltjes, maar hier in de regio werdt het als ik het goed hoorde vroeger ook met de trekker de kuil bijgereden. Je ziet het hier nu nergens meer. Overal een shovel met bak op de kuil. En erg goede kuilen zonder rotte stukken.

En een shovel hoef je niet alleen voor inkuilen te gebruiken, je kunt er ook grondverzet mee doen, bijvoorbeeld in de winter.
egesink
Bij ons doen ze alles met de shovel om het feit dat ze de shovel niet in de schuur willen laten staan, om het eigen gewicht (14ton) en omdat je er handig mee bent, beter zicht en comfortabeler kunt zitten.. Dat het meer diesel verbruikt weten ze donders goed..
Knikkert
@jehan
12 liter per uur valt me nog mee, maar dat is neem ik aan met de ahlman AZ 150 en is natuurlijk een relatief lichte shovel. Denk dat de meeste richting de 20 liter per uur gaan.
Zit momenteel op de 8 liter per uur met de 824 en dan komt de ad-blue er nog bij, schat ik op 0,25 liter per uur.
Het verschilt ook nogal of je alles naar boven moet schuiven of een rijkuil, hoe hoog je kuilen zijn enz enz.
Verbruikscijfers zijn nooit via een forum te vergelijken.
rij maar eens de hele dag met een shovel een kuil omhoog van 4 of 5m. dan is het verschil met een trekker wel iets groter. maar als je een rijkuil hebt die niet zo hoog is, dan zal het verschil een stuk kleiner zijn.
Adri-JD850
Hier maken de loonwerkers al 25 jaar kuilen met een shovel en mag toch wel aannemen dat die loonwerker ook kan rekenen, als het druk is komt er een shovel bij en geen trekker om de kuil te maken.
Husqvarna
Je moet wel dezelfde tonnages vergelijken natuurlijk, maar een goede kuil is wel heel wat liters diesel waard.
jordi 1455
Een trekker kun je wel makkelijker verzwaren door wiel en frontgewichten en als het nog mogelijk is buikgewichten.
harald vrieling
@heersinkvoedertechniek

heb vandaag even gekeken , ik zit nu volgens de fendt 234 uur in de mais en heb 1700 liter gasolie gebruikt du ongeveer 7,2 per uur dat zijn hoge laage dikke kleine bulten met 12 ton druk ,nu de shovel,,,,, wie ?????
Dat redt je niet met een shovel.
obelix
Hoe staat de stand, wat is het goedkoopste en de beste methode. Shovel hier in de buurt kom op 18 liter per uur.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
14