Gewonden bij aanrijding met oogstmachine

Bij een aanrijding tussen een hakselaar en een auto in het buitengebied van Enschede zijn zondag twee gewonden gevallen. Het gaat om twee vrouwen uit Haaksbergen.

Bron RTV OOST

Deel dit topic

Reacties

Heldern
Geldt de standaard regel weer.
Met afslaan.
Binnenspiegel,buitenspiegel en over je schouder kijken
blacke95
Das nie zo mooi
caseih1056xl
Link doet het niet.
Koentjuh
Zul je weer eens zien dat de hakselaarmachinist aansprakelijk word gesteld. 😞
ErDee
Gewoon geen respect vanuit de snelle weggebruikers. wat niet wil zeggen dat het nooit de agrariër is, soms duwt die zich ook nog ff ergens achteraan omdat ie net aant rijden is/vaart heeft met een zware lading.
Boemrang
@Koentjuh

Geen zorgen over maken, hier zijn geleerden voor die dat doen onder zoeken.
En na het onderzoek kunnen ze pas zeggen wie fout is geweest.
Dus niet te snel oordelen.
sjouke
Officieel is de haksellaarbestuurder de schuldige, rechtdoor op de zelfde weg gaat voor, en als je afslaat hoor je het overige verkeer voor te laten gaan.

Helaas uit eigen ervaring reeds ondervonden..
JD6930
Heel erg veel sterkte/beterschap aan de slachtoffers, en natuurlijk ook heel erg veel sterkte aan de hakselaar chauffeur, die krijgft weer de volle laag.

@Koentjuh

Idd. burgers kunnen niks vekreerd doen he als ze betrokken zijn bij een ongeluk met een landbouwvoertuig. Aangezien niet iedere burger normaal door het buiten gebied rijd en rekening houd met landbouwvoertuigen gebeuren dit soort dingen als gevolg.

@Heldern

Idd. En niet te haastig willen zijn. Is hetzelfde verhaal met ht ongeval met loonwerker Van Laarhoven uit Best. Die hebben straks weer een flinke rekening van de dealer omdat, door dat een autobestuurder die weer eens andere auto's in moet gaan halen terwijl er een trekker tegemoet komt en weer eens niet na denkt dat het niet kan, hun trekker bij de dealer staat ter reparatie, al leek de schade aan de foto's te zien niet groot, ze hebben het wiel met de slappeband er wel af in de werkplaats. En dan is het maar de vraag of de (verzekering van de) autobestuurder de rekening wel betaald ook al is hij/zij schuldig.

Dat zal in dit geval ook wel weer zo zijn.
tractorfan.nl/topic/22802/
JD6930
@sjouke

Als ik het goed zie staan er haaientanden voor de auto. En dat is niet bij iedere kruising zo, bij ons in de straat is een voorrangskruising, als wij rechtdoor willen moeten wij wachten voor verkeer dat afslaat vanuit een zijweg en dus onze weg op wil.

Tja, als je sommige reacties odner het bericht leest, dan denk ik:
Burgers, ze veranderen nooit, ze moeten altijd het landbouwverkeer de schuld geven ook al is de burger meer dan duidelijk schuldig. Wat hier toch ook wel het geval lijkt aangezien de haaientanden. En trouwens, als je ziet dat die hakselaar af wil slaan en ook af slaat, ga dan niet proberen er nog voor door te gaan wand dan krijg je dit soort gevallen. Zo'n reactie als deze:

''
@stegboer zondag 16 oktober 2011 14:49

beetje respect voor iedereen moet er zijn

en niet alleeen voor de boeren

want de boeren denken soms ook dat ze alles zijn

met die klote trekkers van hun

midden op straat gaan rijden

zonder fatsoenlijke lampen er op
''

Daar kan ik zo boos van worden he. Van die echte burgers die landbouwverkeer weer af moeten kraken zonder dat ze weten waar het over gaat. Bijv. midden op de weg gaan rijden, weet niet waar hij dat ziet maar dat zal wel op een weg zijn waar het moet, of als ze af willen slaan. Zonder fatsoenlijke lampen erop: weer zoiets, een trekker heeft zover ik zie meer lampen dan een gemiddelde auto. Tja, als je dan met zon ferari waarin je onderhand 10 cm of nog niet eens boven de weg hangt door het buitengebied scheurt, tja dan zie je de lampen niet. Scheelt ook dat burgers veelal de goeie dingen van landbouwverkeer niet willen zien en dus ook niet willen zien dat een gemiddelde trekker veel verder ontwikkeld is als een auto(in techniek, en uitstoot en noem maar op).

Allemaal van die reacties die nergens op slaan!
Zoals sommige ook zeggen odner dat bercicht, ze moeten maar eens een dag mee gaan in de maisoogst etc. dan houden ze naderhand wel hun gemak.
NHSanderJD
Haaksbergen jonguh haha, niet best dat het gebeurt.
Boerenjongen16
Geen bescherming op de bek?
Ernst-Jan
Jewel, zit zo'n rood/witte balk voor langs, zie je op de foto 2
gerrit power
Bek is wel netjes afgeschermt gelukkig voor chauffeur van hakselaar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0