Illustratie van:

Ford 3055 - Start wel maar valt uit

Ik heb laatst een ford 3055 gekocht die drie jaar stil stond. Nu heb ik hem weer lopend maar valt hij constant uit. Ik zou zo niet meer kunnen bedenken hoe het zou kunnen komen. Heb een nieuw filter erop gezet nieuwe tank, verstuivers getest, leidingen door geblazen en alles ontlucht. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Je hebt dus goed diesel bij de verstuivers?
Brandstofpomp op z'n eindje?
monster 2012
Als hij afslaat moet je hem dan ook weer ontluchten om hem aan de praat te krijgen?
Jilles
@monster 2012 nee daarna weer gewoon starten lopen
monster 2012
Even een stukje plastic slang op de toevoerleiding op de pomp monteren en andere eind van de slang in een blikje diesel hangen en vervolgens ontluchten op de verstuiver leidingen.
op deze maniet sluit je alles uit en indien je dan nog problemen hebt mich probleem pomp?
wel zorgen dat het blikje /kan boven de motor zit
jammermaarhelaas
Ik neem aan dat je ook het filter op de tankkraan (filter steekt in de tank) nieuw/schoon hebt?
Jilles
jan4072
Heb je de opvoerpomp gecontroleerd? Die moet flink brandstof geven. De aanvoer bij de brandstof pomp los halen en dan met de hand pompen. Als je daarna met je vinger deze leiding dicht houd dan moet je even iets voelen dat je pompt en dan moet het lichter gaan omdat er dan dus geen brandstof verpompt wordt want je houd de leiding zelf dicht met de vinger.
+1
stephan-inter
@jan4072 volgens mij hebben deze trekkers geen opvoerpomp
Bokke
Ik heb niet het zelfde probleem maar het het lijkt er wel een beetje op. N.l als de moot afslaat door een te laag toerental, dan wil hij daar na alleen maar starten met starthulp(spray). Het is begonnen door dat er condenswater in de tank zat. Ik kan het niet verklaren maar kan er wel mee leven. Ik heb wel de indruk dat het probleem af neemt. Beste Jilles je hebt er waarschijnlijk niets aan deze opmerking maar ik probeer met je mee te denken. Nog een vraag: Wanneer stopt de motor, bij welk toerental?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!