Fendt Katana

Hoe gaan de zaken eigenlijk met de hakselaar van Fendt. Had tijdens dit mais seizoen wel een aantal foto's verwacht van dit prachtige apparaat, heb er helaas weinig/geen gezien. Weet iemand hier meer van? Misschien dat deze in Duitsland wel al succesvol is?

Deel dit topic

Reacties

rene-fendtfan
Zat jij dat zo te denken menno vanuit je cocpit 4 km hoogte van mm hoe zou het nou met de katana gaan 😛
Fendt_favorit
Weet toevallig dat een biogas installatie in Oost-Duitsland er 2 heeft gekocht.
woutkuiphuis
Ik vind ze eerlijk gezecht heel lelijk.
Fendt_favorit
@woutkuiphuis

Gaat het om de mooiheid van een hakselaar? Ik denk eerder de kwaliteit en kosten per hectare 😉.
fendt-vario
@woutkuiphuis

net alsof jou mening belangrijk is
9266920b7000
@RiK H

skon foto's die je gevonden hebt 😃 😃
obelix
Wat kost zo,n Fendt hakselaar nieuw dan of zijn ze nu al te duur?
cornee13
Zijn wel mooi aleen veel te lange werppijp
Volgens mij heb hij ook niet echt veel bodemvrijheid
marco steyr
Dit jaar bouwt fendt er zes, volgend jaar 25 waarvan er 1 of 2 naar nederland komen daarna komen er grotere en kleinere katana's en een challenger. dus daarom hebben we hier nog geen foto's gezien.
wibe
Heb gehoord dat onze dealer de eerste verkocht heeft. waar die heen is gegaan weet ik niet..
Abarth
Nou, als je het zo ziet, is't nog lang nie af... De onderdelen passen niet echt bij elkaar.. Maar ik denk dat ze nog druk zijn aan de tekentafel bij Fendt! Kon best eens iets moois uitkomen.
Boerenjongen16
Zelf verwacht ik ook wel dat er iets moois uit komt rollen, zou deze ook weer gebouwd zijn op snelheid is wel de vraag... 😛
john deere 1640
Ik zal wel even uitleggen hoe dat komt

iedereen wil een goeie hakslaar rijden
daar rijden ze niet de katana
Wolf_miniatuur
@john deere 1640

Quote:
ik zal wel even uitleggen hoe dat komt

iedereen wil een goeie hakslaar rijden
daar rijden ze niet de katana

oowja, nu snappen we het.. :?
Landbouwfreak
Claas, John Deere, New Holland, Krone zijn wereldwijd bekend als hakselaar en bestaan ook al een tijdje.

Fendt is nog maar begonnen met hakselaar's terwijl andere merken al jarenlang ervaring erin hebben.

Denk dat het nog een tijdje zal duren voor Fendt volledig doorkomt met hakselaar's

Sorry voor de Fendt fans 😉
Mielmonteur
@Landbouwfreak

Ze kijken idd. af van claas/krone etc. Maar echt de ervaring hebben ze niet, daar zal een paar jaar overheen gaan, was net als met claas trekkers, wordt ook steeds beter, want eerst hadden ze nog geen ervaring en zulke machines hebben veel kinderziektess
Landbouwfreak
@Mielmonteur

Jij snapt wat ik wil bedoelen.
Ik zeg niet dat Fendt slecht is, maar ze hebben geen ervaring in hakselaar's hun trekker's daarintegen zijn wel mooi.

Maar of de hakselaar ooit een succes zal worden weet ik niet.
Misschien wel, Misschien niet.
MennoFendt511
@rene-fendtfan, ja dat zat ik zomaar even te bedenken mooie gedachtes heb ik he. Die lucht daar hoog in de lucht is een beetje ijl dus krijg je gekke gedachtes van;)

@marcosteyr, dat zou dan wel eens de reden kunnen wezen. Wist niet dat ze nog maar in zulke gelimiteerde aantallen gemaakt werden. Maar als er nog maar zo weinig van zijn is het niet verrassend dat we er hier nog niet erg veel zien!

En inderdaad, mij lijkt ook dat je voor een nieuwe hakselaar eerder naar een Claas of een Krone kijkt wat zichzelf al jarenlang heeft bewezen!
woutkuiphuis
@fendt-vario

jou mening wel dan ?
woutkuiphuis
@Fendt_favorit

maar ik denk als jij een loonbedrijf hebt en je wil een hakselaar kopen en je vind hem heel lelijk dan ga je hem niet kopen. of zie ik dat verkeerd ?
Markbersselaar
@woutkuiphuis als die hakselaar nou zo goed is dat hij alle andere hakselaars overtreft, dan kan hij nog zo lelijk zijn, maar er zal vast wel een grote vraag naar zijn. Het gaat bij de loonwerkers meestal om de prestaties en de prijs kwaliteit verhouding en niet om de schoonheid 😉
DaanHaar
Nou ik weet het niet hoor. Waarom zou je een avontuur aan gaan als er goede hakselaars zijn? Zelf vind ik de banden ook veel te klein. Kijk maar eens naar Deutz-Fahr / Case-Mengele, kwam ook niet goed. Verder komt het toch aan op kracht op de hakselkooi en daar helpt een vario ook niet bij.
JD6930
@woutkuiphuis

Ik ben het met jou eens. Het kan zo'n ontzettend goede machine zijn maar als je hem spuuglelijk vindt koop je hem niet. Er zijn tig andere goede hakselaars van goede merken.

Dan ga je echt niet een Fendt kopen alleen omdat het zon goede machine is maar je hem er zelf niet uit vindt zien. In het algemeen valt het bij de meeste merken wel mee, er worden over het algemeen geen lelijke hakselaars gemaakt vindt ik. Vindt de Deutz en Case enzo er alleen niet echt kwa verhoudingen goed uit zien. Maar als je fan bent van dat merk zal dat vast anders zijn. Er zijn der ook zat die de nieuwe JD's lelijk vinden terwijl ik en vele andere ze wel heel erg mooi vinden. Dat blijf je houden. En iedereen kiest toch voor het merk wat zij het beste vinden en goed vertrouwen in hebben. Tuurlijk kun je meerdere merken hebben. Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een grote fan en gebruiker van JD zijn maar een Krone of Claas kopen omdat je die fijner vindt en minder storingen heeft bijvoorbeeld.

Ieder zijn eigen mening!

Ik vindt het zelf eerlijk gezegd geen lelijke machine ondaks dat ik de cabine wel iets TE op New Hollandenzo vindt lijken.
woutkuiphuis
@JD6930

eindelijk iemand met me eens 😃
woutkuiphuis
@Markbersselaar

overtreft deze alleee andere hakselaars die er zijn dan?
dacht het niet 😉
DETAIL_MAN
Tja, zo'n rare zet van Fendt is het volgens mij nog niet. Het is wel een goede aanvulling voor mechanisatie bedrijven, als zo'n bedrijf hakselaars zouden willen verkopen zullen ze dus een hakselaar van een concurrent (bv. Claas of NH) van Fendt moeten gaan verkopen. Kan me voorstellen dat Fendt daar niet zo vrolijk van wordt.

Bovendien is het Krone een paar jaar geleden ook gelukt, dus waarom zou Fendt het niet lukken?
fendt 590
DETAIL-Man ik ben het met jou eens.Fendt/Agco wil gewoon een Full-liner worden. en net als Claas - JD -NH een compleet Trekker en machine lijn aanbieden.Krone heeft altijd 1 en 2 rijige aanbouw hakselaars gebouwd en in 1 keer waren ze er met een zelfrijder en de rest is bekend.
en ik denk dat ze bij Fendt toch wel een paar mensen hebben zitten die wat van hakselaars weten,anders beginnen ze niet zo,n avontuur .het zou mooi zijn als ie op de Agritechnica zal staan ,dan gaan we hem maar eens bekijken. ik hoop dat ze er maar gauw een miniatuur van maken ,dan ga ik het zeker kopen.staat mooi bij de verzameling.
Markbersselaar
@woutkuiphuis Heb ik gezegd dat die Fendt hakselaar het beste is? Ik zei dat een hakselaar nog zo lelijk kon zijn, maar als hij alle andere hakselaars zou overtreffen zouden de loonwerkers hem toch wel kopen.. Jij zei dat je geen lelijke hakselaars zou kopen, het ging bij mij om hakselaars in het algemeen, niet om de Fendt 😉
ijskonijn
@Landbouwfreak

Hm, zolang heeft Krone nou ook nog niet ervaring met hakselaars! Die dingen zijn er een jaar of 15 hooguit? Maar ze bouwen een goed product en het verkoopt als een trein.
rene-fendtfan
Andere kant ken fendt wel kijk wat bij die andere de minpunten zijn en kijken hoe ze dat kunne veberteren met hn eigen machine
Landbouwfreak
@ijskonijn

Ja, dat wil ik bedoelen.
Fendt heeft nog bijna niks verkocht en niemand weet of ze goed zijn ofniet.

En weet zelfs niet of Krone al 15 jaar hakselaar's maakt.

Claas daarintegen is al lang bezig
En leveren super machine's

Niks tegen Fendt, John Deere, Krone, Nh of wat dan ook
Claasjaguar
Er is maar een strategie die werkt in het maken van een goede hakselaar en dat is veel ervaring op doen in ontwikkeling en in de praktijk, er zijn maar 2 merken die veel ervaring opgedaan hebben in de hakselaars en dat zijn Claas en John Deere. Krone heeft goed zijn huiswerk gedaan door goed naar Claas te kijken met de exacte bouwwijze en New Holland hobbelt er een beetje achteraan. Fendt zal van goede huize moeten komen om zich hierin te nestelen, natuurlijk zijn er altijd kopers die zich mee laten slepen door alleen de naam, maar laten we eerlijk zijn goede ervaringen, betrouwbaarheid,goede service dealer dat zal de doorslag moeten geven.
Husqvarna
Rare naam eigenlijk, Katana is dat ook een maïsras ofzo?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
1