Mc-Cormick D 436 - Radiateur inwendig vervuild

Radiateur ziet er aan de buitenkant prima uit. Blijkt inwendig sterk vervuild. Roest en gietijzerdelen. Doorstroming is minimaal. Wie weet een oplossing deze inwendig te reinigen?

Deel dit topic

Trekkervirus

Reacties

koen-hanomag
Deze kun je het beste eraf halen en goed spoelen, vervolgens een uur ofzo warm water met soda erin. Daarna weer goed spoelen.

Dan zet je hem terug op en ff spoelen. Daarna doe je sodawatwr erin en breng de motor op temperatuur.
Hierna heel goed spoelen om de soda eruit te krijgen.
Dit stukje blijven herhalen met soda tot dat het schoon is.

In de handleiding van de tractor staat ook zo en dan 1 kg soda erin.

Hopelijk heb ik je zo geholpen. Misschien heeft iemand nog een beter idee.
bram-hamminga
Ik heb net vorige week een koelsyteem met soda gereinigd. Ik heb de radiateur er gewoon op laten zitten, de soda heeft toch tenminste een graad of 60 nodig om goed zijn werk te kunnen doen, en met een draaiende motor haal je dat vrij makkelijk. Herhaal het proces gewoon een aantal keren tot het weer schoon is. Wat wel handig is, gebruik demiwater om te reinigen, kraanwater kan namelijk ook behoorlijk wat vervuiling verzorgen. Uiteindelijk gewoon met koelvloeistof weer afvullen.
jan-reitsma
Hogedrukspuit met beleid wil ook wel
Ceesje
Heb hetzelfde gehad, opgelost met stoomcleaner zonder druk,goed heet
water gebruiken succes
Trekkervirus
Beste forumleden, van harte bedankt voor jullie info. Ik ga het proberen. Jullie horen nog. Kan even duren, want het is een project met lange adem.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!