Ford 3000 - Ford 3000, hoe het verschil met smalspoor opmerken

Hoi, ik heb maar een nieuw topic aangemaakt.
Ik heb beslist om een Ford 3000 aan te schaffen, nu zei de man mij dat de buitenzijde van de achterste banden op 1,53m breedte staat maar dat dit lijkt mij nogal smal daar ik volgens de specs lees dat hij 1,93m breed is?
De man zei me wel dat dit verstelbaar is...
Ik denk toch dat de achteras een vaste breedte heeft?
Hoe kan ik nakijken dat dit zeker GEEN smalspoor tractor is?

Deel dit topic

Johan 1966

Reacties

+1
valmet6400power
Je kan wel wat spelen met de pannen in de velgen om de spoorbreedte aan te passen. Maar de achteras breedte is vast ja..
Johan 1966
@valmet6400power de veld staat al ver naar buiten volgens de foto te zien die ik heb... hoe kan ik dan met zekerheid zien of het een smalspoor is of niet?
Fordje4600
@dennisbouter smalspoor
miquel-renquin
Als de stuurfusees naar buiten staan (boven de voorband dus) en de stabilisatorstangen ontbreken, is het een smalspoor - een V(ineyard) Wellicht staat dat ook op het typeplaatje. Ik heb zelf een smalspoor 3000. Die zijn overigens zeldzaam, en dus waardevoller dan de standaard 3000. Stuurt wel niet makkelijk en een aftermarket stuurbekrachtiging monteren is improviseren.
Johan 1966
Probleem opgelost 😄 ik heb een Ford 3000 aangekocht van 1972. De gewone versie in mooie originele staat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!