Deutz D3005 - Deutz D3005 met maaibalk of D4005 aankopen?

Beste allen, hier ben ik nog eens.
Bij mijn zoektocht naar een tractor om in orde te brengen val ik precies terug op mijn eerste keuze... een Deutz. Ik heb intussen ook al enkele Ford tractoren gezien maar de Deutz blijft toch apart. Nu weet ik een D3005 staan met maaibalk van eerste eigenaar en een D4005 die 5j heeft stilgestaan maar wel draait en niet echt veel gebreken vertoont.(zegt de handelaar heb hem nog niet gezien)
De D3005 lekt beetje olie uit de vuldop (rechts beneden) als ik de dop open draai terwijl de motor draait sprinkelt er wat olie uit maar hij blaast niet echt dus vermoed ik dat de dichting van de dop slecht is of toch door caterdruk? De motor draait echt heel mooi en zeer langzaam en heeft 11000u gelopen. Graag jullie menig 😉 Bedankt!
Johan 1966

Reacties

Deutz Hedel
Karterdruk, heb en ze bijna allemaal. Motor even reviseren is niet zo duur en dan ben je ervan af.
Succes!
Johan 1966
Dus toch carterdruk? De 4005 heeft wel minder uren 7150, maar wat met de stilstand, heeft af en toe wel gedraaid
maar toch...
+1
InsaneNL
@Johan 1966 bijde niet al te druk om maken, er zijn weinig 50+ jaar oude trekkers die niet lekken of een klein beetje druk hebben.
Johan 1966
@InsaneNL Dus bij de 3005 een betere dichting in de stop steken? Hij draaide wel erg mooi en zeer traag. Wat zouden de voordelen van de 4005 zijn behalve een sterkere motor en zijn iets grotere afmeting?
InsaneNL
@Johan 1966 hoe bedoel je zeer traag draaien? Of een 4005 voordelen heeft ligt eraan wat je er mee wilt doen
Johan 1966
@InsaneNL ja ging bijna stilvallen 300rpm zoiets?
+2
InsaneNL
@Johan 1966 300 touren stationair bedoel je? Dan moet je het handgas iets verder aantrekken, vinden ze wel fijn. Maar die 2 cilinders lopen wel mooi en rijden ook fijn.
Johan 1966
@InsaneNL ja de moor liep echt mooi, mocht hij versleten zijn zou hij op zo een laag toerental ook niet mooi blijven draaien 😄 alleen het olieverlies langs de dop is lastig. Ik ga woensdag nog naar een 4005 kijken en dan maak ik mijn keuze tussen de 2
roscho
@Johan 1966 Als je de vul- en peildop luchtdicht maakt, moet de druk ergens anders naartoe, je zult dan waarschijnlijk de krukaskeerringen eruit blazen. Da's een groter karwei om die weer dicht te krijgen.
Johan 1966
@roscho dat begrijp ik maar maar nu lek de olie er langs de dop uit....
Deutz Hedel
Hoeft geen probleem te zijn, maar zal ook karterdruk hebben.
InsaneNL
@Deutz Hedel waarschijnlijk wel, maar ja cilinder setjes voor die motoren kosten ook de wereld niet, delegro heeft ze voor 125 shop.delegro.nl/product-9-11-12-18-23-25-60-631-77…
Deutz Hedel
Eigen voorkeur, 2 cilinder heeft heel ander geluid dan 3 cilinder, en maaibalk is ook leuk. Verder maakt het niet veel uit
Johan 1966
@Deutz Hedel een ander geluid, ja de 2 cylinder draait echt mooi, echt rustig wel, de 4005 heb ik nog niet gezien en is bij een jonge kerel die hem gewoon doorverkoopt, de 3005 komt van eerste eigenaar. Bij mij moet hij enkel dienen om mooi in orde te zetten terug lakken enz. Daarna op zondag eens een toertje door de weilanden maken, ze rijden beiden evn snel dacht ik dus maakt niet zoveel uit dan? Werken gaat hij niet moeten doen.
yoohan
@Johan 1966
Denk dat dat heel persoonlijk is. Ik rijd heel soms nog op een 2505, en dat 2cilinder geluid vind ik prachtig.
Ze rijden sowieso prima die 05'jes.
+2
hoest
Ik ben niet thuis is deutzen maar als ik puur eentje voor de hobby zou zoeken dan nam ik die met maaibalk, is een leuk extraatje
marcus 1
Ik had hetzelfde voor met mijn 3005. ik heb de cilinderbussen naar revisiebedrijf gedaan en de stootrand laten weghonen, nieuwe zuigerveren erop.Cilinderkoppen laten reviseren, kopspeling terug afgesteld en motor draaid terug als nieuw. Zo kan je de originele zuigerbussen van DEUTZ behouden.Deze zijn kwalitatief beter dan de namaak.
marcus 1
Bij de 3005 kan de carterdruk weg langs ontluchtingspijpje links op het blok. De.oliekeerringen van krukas ga je zeker niet opblazen.
Johan 1966
@marcus 1 ok dus dan zou ik gerust een betere dichting in de dop kunnen doen?
ik zag de nokken draaien als je de dop open doet dus is het dan niet normaal dat hij dan olie spat? Blazen deed hij niet en ik dacht toch dat je dat moet voelen en horen bij grote carterdruk?
InsaneNL
@Johan 1966 tuurlijk spat er dan wat olie uit.
Johan 1966
@InsaneNL wel dat was mijn oorspronkelijke vraag dan is dit toch geen carterdruk maar gewoon een slechte dichting op de dop als hij daar lekt? Ik zou vermoeden met carterdruk dat er dan ook damp moet uitkomen wat helemaal niet is.
Johan 1966
De beslissing is uiteindelijk gevallen, heb een heel mooi originele Ford 3000 aangekocht.... meer nieuws binnenkort als hij thuis is. Iedereen alvast bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!