Fendt 611 - LSA toerenteller motor werkt niet

Heb een Fendt 611 LSA uit 1985 met digitale meter. Als ik de schakelaar op aftakas zet, dan geeft deze het toerental keurig aan, op de stand "motor" blijft deze op nul. De meter is dus wel goed. Volgens mij zit de sensor rechts onderaan de motor, kan ik deze apart testen en heeft iemand hier ook een elektrisch schema?
lanzfiat

Reacties

+4
lanzfiat
Ondertussen heb ik het opgelost!
Eerst heb ik de draden van de sensor afgehaald en deze met aparte draadjes op de sensor voor de aftakas gezet, aftakas ingezet en nu gaf de display wel een toerental aan. Dus sensor kapot. Deze heb ik in de draaibank gezet en de kraag eraf gedraaid zodat ik alles uit elkaar kon halen. Zo'n sensor is eigenlijk een spoeltje met een magneetkern erin. Een uiteinde van het spoeldraadje zat niet meer gesoldeerd. Dit heb ik opnieuw gesoldeerd en had toen ook weer een weerstandswaarde van 1100 Ohm, het is hele dunne draad dus echt priegelwerk.
Ik heb alles weer in elkaar gezet en vol gegoten met epoxy hars. Vanmiddag de Fendt weer gestart en de toerenteller doet het weer. Nu viel het me op dat het stationair toerental maar 560 rpm was, dit heb ik weer netjes naar 650 rpm bijgesteld. Loopt het toch net wat beter.
+1
Fendt926Driver
@lanzfiat super uitleg.
Mooi dat je het durft los te halen .
Ligt er ook aan wat een nieuwe sensor zou kosten.
Heb hier ook wel een knoop in de stroom zitten van de 612.
Kan niet veel zijn maar kan de trekker nog geen dag missen om het na te kijken. Komt wel als er sneeuw ligt
+1
lanzfiat
Het juiste type kon ik zo niet vinden maar een vervanger zou 150 euro kosten. Het uit elkaar halen was eerst gewoon uit nieuwsgierigheid om te weten wat er in zo'n sensor zit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 611 en hebben de trefwoorden toerenteller en schema geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!