Illustratie van:

Fiat 411R - Wil niet starten

Hoi,
ik heb onlangs een fiat 411r gekocht, deze heeft 7 a 8 jaar stilgestaan...
nieuwe olie ingedaan, filters gezet,
nieuwe batterijen gestoken

als ik wil starten, de motor draait wel rond, maar starten doet hij niet...
enig idee wat ik moet doen?

Deel dit topic

Reacties

inter-Eric
Zit der wel diesel in? brandstof systeem even ontluchten
Mielmonteur
Ja als je het brandstof filter hebt vervangen moet je het systeem wel weer ontluchten, weet niet of je deze vervangen hebt aangezien je over filters praat
basia
Zijn zo vaak topic.s over geweest ; compressie goed ? gloeisysteem goed ? spuit brandstof in ? ( verstuiverleiding los = geeft brandstof ? enz !
guy
Nog een tip: het hendeltje waarmee je hem stil legt, dat indrukken, en dan de gas in drukken, dan geef je dubbel mazout.
Wouter84
Nieuwe mazout ingedaan, alles ontlucht, maar wil nog niet starten... hoe kan ik zien of de gloeier nog goed is? (ben niet erg technisch aangelegd....) 😄
fiat 666
Alsz hij zolang stil hft gestaan ,in gang trekken he dan ! zal wel nog lucht in uw dieselcircuit zitten ! één tip draai één verstuiver los en trekn tot hij draait dan direkt terug aanspannen
JD1640
Probeer eens starterspray in de luchtfliter
Schluterfan
In gang trekken lijkt mij het beste dan, die startpiloot zooi is nergens goed voor. Heb ik ook gedaan met de Deutz, die stond ook 3jaar stil. Hij ging ook rond, maar wou niet echt aanslaan. Dus de trekker er voor gelegt en de Deutz in versnelling gezet (ik weet niet meer welke, mijne kameraad zat op de Deutz). Na 300m sloeg hij dan toch eindelijk aan. Maar bij ons bleek achteraf ook de baterij gewoon te licht te zijn.
john deere 7810
Laatst ook nog een john deere gedaan stond 7/8 jaar stil 3 meter en hij liepe 😃 kwaliteitje
international1455
Remmenreiniger in het luchtfilter spuiten of startpiloot.
fiatgroep
De regelateur kan ook blijven hangen. ik heb ook een keer een 411 gekocht die niet lopen wou ze zijden dat brandstofpomp stuk was maar de regelateur bleef gewoon hangen ik heb er gewoon wat olie bij gedaan en hij liep.of er bijft een paar plunjers hangen als je het klepje van de zijkant van pomp afdraait en dan start kun je zien of de plunjers op en neer gaan.
fiatfan
Heb je hem al eens aangetrokken? want als je een 411 niet gloeit, wil hij echt niet lopen! lucht in de leiding lijkt me onwaarschijnlijk, want in tegenstelling tot de fiats met roterende pompen, hoef je de fiats met lijnpompen nauwelijks te ontluchten.
ardpassat
Idd. eerst controleren of er brandstof bij de verstuivers komt.Leidingen los draaien en starten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 411R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
3