Illustratie van:

Fordson Dexta - Hinder van uitlaatgassen horizontale uitaat

Sinds kort ben ik in het bezit van een fordson dexta. De uitlaatgassen zijn hinderlijk, veel rook en stank. dit komt waarschijnlijk ook door een horizontale uitlaat die bij de achteras uitkomt en de rook tegen het grondbakje blaast. Is dit normaal en op te lossen? Zelf denk ik om eventueel een verticale uitlaat te plaatsen (uit de motorkap) heeft iemand tips of advies voor me?

Deel dit topic

Reacties

+1
kylian-van-wel
Hallo Jan,

Ik had ditzelfde probleem met mijn dexta en heb het uiteindelijk opgelost door de uitlaat te verlengen en achterlangs via de rolbeugels naar boven te laten komen. Je moet even goed kijken hoe je hem laat lopen, maar er is voldoende ruimte voor.

Ik geloof dat een andere mogelijke optie zou zijn om het uitlaatspruitstuk te vervangen voor een van een andere fordson die direct naar boven gaat, maar dat zou je even beter moeten uitzoeken. Zoals gezegd, ik vond een stuk uitlaat er achteraan lassen de makkelijkste oplossing en heeft het probleem volledig verholpen.
@kylian-van-wel bedankt voor je reactie!
toon.m
Waneer je een ander uitlaatspruitststuk koopt hoef je niet per se een gat in de motorkap te maken. Bij mij komt het gewoon langs de zijkand onder de motorkap uit.
toon.m
Het bochtstuk waar ik het over heb is wel eerder een extentie voor aan het originele spruitstuk.
Hanjelle
Doet de Dexta dit vooral bij stationair draaien of ook bij hogere toerenallen. Ik heb sinds aanschaf (plm 1990) hetzelfde probleem gehad bij stationair. Afgelopen jaar begon de brandstofpomp zodanig te lekken dat ik deze heb vervangen door een andere. Alle rook en stank verdwenen. Het lijkt er op dat mijn brandstofpomp al die jaren niet goed afgesteld heeft gestaan of niet de juiste verstuiverdruk kon leveren. Misschien ook even naar kijken.
Hanjelle
@Hanjelle Voor de duidelijkheid: ik bedoel niet de opvoerpomp maar de brandstofpomp (Simms)
+1
Towaberg
Bij pijp opzij er goed op letten dat de motorkap open gaat zonder dat je de demper steeds moet los draaien.

(klik om te vergroten)

Johan Dexta59
Ik had dit probleem ook. Vooral een wit-grijze, stinkende rook. Niet altijd evenveel. Ik heb dan een additief gekocht (engine flush). Toepassen zoals voorgeschreven en nadien olie en oliefilter verversen.
Sindsdien is de stank weg, de rookvorming normaal en loopt de motor gelijkmatiger.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!