Illustratie van:

Zetor 10540 - 540/1000

Weet ook of het mogelijk is om het toerental van de aftakas electrisch en of met lucht te schakelen is ipv de as stomp om te draaien?

Deel dit topic

Reacties

Zetor-Musil

Het is inderdaad mogelijk om de aftakas van uit de cabine
om te schakelen van 540 naar 1000

echter moet je wel naar de inporteur gaan (Slootsmid)
om dit te laten doen , de kosten zijn tussen de 1000 en 2000 euro

Ik heb hier veder geen ervering mee

Of anders moet je even naar zetorworld.com/ gaan
de site is wel engels
Fast Eddy
Volgens mij kan het ook door de aftakas op de wielaandrijving te zetten en dan in een versnelling te zetten. Maar dat werkt alleen als je stilstaand aftakas werk hebt.
Valtra-Fordpower
@Fast Eddy

En hoevaak komt dat voor? Alleen met mixen zowat. 😛
Joop3
@Fast Eddy
Dan heb je niet alleen 540 en 1000 (met een beetje geluk) maar ook nog drietraps powershift en een achteruit op je aftakas...

@Dirk de Vries Heeft de draaistomp aan een kant een uitsparing op de kopse kant van de as? Dan wordt met de andere zijde een pal ingedrukt, waarmee het toerental geschakeld wordt. Deze schakeling zou je vervolgens hydraulisch/elektrisch/pneumatisch/mechanisch kunnen maken.
Dirk de Vries
@joop3
Klopt helemaal, wordt geschakeld door uitsparing cq pal.

@Fast Eddy
Je hebt ook nog de komplete versnelling ak om te gebruiken op aftakas, de 3e is sneller dan de 540 Ik meende 650tpm zou ik ff moeten nakijken, heb hier wel ergens boekje liggen.
Joop3
@Dirk de Vries
Nou moet je me even helpen. De aftakaskoppeling zelf, gaat dat handmatig, met hydrauliek of met lucht? De -40 serie is voor mij wat dat betreft een beetje onbekend terrein. Als het in de Forterra's onveranderd overgenomen is, kan ik je misschien wel aan een schematje helpen. Moet ik even in het archief duiken, kan op het moment nog niks beloven. Stuur mij voor de zekerheid maar alvast je mailadres per PB.
Valtra-Fordpower
Onze 7211 ging handbediend. Die was van BJ '92 😛
Joop3
@Valtra-Fordpower Is wel een heel andere serie als de 10540

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 10540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1