PZ CM 135 - Aftakas pz135

Ik heb een pz 135 gekocht voor mijn fendt 1D, moet er altijd een aftakas met vrijloop op zitten?
Fendt1d

Reacties

+1
wim-same
Ja, daar moet altijd een vrijloop op zitten. Als de da aftakas uitschakelt en de hendel te ver doortrekt naar wielaandrijving, zou de nog draaiende maaier de trekker aan kunnen gaan drijven.
+2
inter-sound
En de vrijloop moet altijd aan de trekkerzijde zitten.
+4
goeiedag eem
@inter-sound ben ik niet met je eens licht er aan welke vrijloop je hebt, we hebben een cm 190 en daar zit de vrijloop aan de machine dan kun je hem al draaiende al weg klappen.
+1
inter-sound
@goeiedag eem oke dat wist ik niet. dan is het wel een vrijloop die dan anderom werkt als aan de trekkerzijde
goeiedag eem
@inter-sound je hebt linkse en rechtse vrijlopen 😉😉
J asper
Quote Reactie van @goeiedag eem:
linkse en rechtse vrijlopen

Klopt maar een rechtse vrijloop blijft een rechtse ook als je hem omdraait👌
MF 35 X
Het is niet noodzakelijk maar het werkt wel veel fijner, Als je het gas dichtgooit bij het manoeuvreren zorgt de na gierende maaier steeds voor ongewenste aandrijving naar de wielen en de motor. Zoals Wim al zegt. Als je een wei maait zonder obstakels gaat het best wel.
+1
mf 35x
En als je geen doordraaiende aftakas heb kan het idd link zijn als je de koppeling intrap als je geen vrijloop heb. Met een doordraaiende aftakas zo het geen probleem moeten zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!