Illustratie van:

Same Explorer 70 - Achterruit onder kopen

Hallo,

Ik heb een tijdje geleden een ongelukje gehad met mijn achterruit van mijn same explorer ii 70. Het gaat niet om de achterruit boven maar om de smalle rechthoekige ruit onder. Weet iemand waar ik zo'n ruit zou kunnen bestellen?

Alvast bedankt.
Grtz Bernd

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Bij de dealer van Same.
jordi 1455
Siac.
Wimsumar
Beste Berndx: Als de prijs tegenvalt, maak dan zelf wat van plexiplas.
Berndx
Op kramp kan ik niets bestellen, enkel via mijn dealer.
marcpd
Als het een vlak stuk glas is kun je er ook een op maat laten snijden of zagen bij een autoruitherstelbedrijf.Gewoon de omtrek netjes aftekenen op een stuk karton (hou rekenening met eventuele afdichtingsrubbers) en laten uitzagen.
dx11
Geen glazenzetter in de buurt? Stukje veiligheids glas op maat laten maken moet kunnen lijkt mij
Berndx
Ik heb de afmetingen al weergevonden op de site van kramp. als ik deze heb en daarmee naar een autoruitherstelbedrijf ga?
Berndx
Ik zal dat zo snel mogelijk eens opzoeken.
poech prut
Dat kan ook, maar je ken hem altijd via een dealer bestellen, hoeft geeneens een same dealer te zijn, wat dat zijn er niet zo veel meer geloof ik.
Deutz-5006
Gewoon stukje plexiglas en even met de decoupeerzaag uit zagen, netzo makeelijk en goedkoop en werkt net zo goed.
ramrod
Ruitje kost bij kramp minder dan 30 euro, daar kan acrylaatplaat waarschijnlijk nog niet mee concurreren, en blijft tenminste helder
Valtra-Fordpower
@Wimsumar

Voor die 30euro van de link van Radium kan je het niet laten denk ik. Is bruto Excl de BTW! 😉
Wimsumar
Beste Valtra-Fordpower: Als het KRAMP-raam van echt (veiligheids-)glas is dan niet nee. Is het ook plexiglas, dan is een bezoekje aan een bouwmarkt lonend, denk ik.
radium45
Dit is staalglas. Ook als puzzel verkrijgbaar 😃 en voor die 28 eurie ga je zelf toch niet zitten prutsen?
basia
Plexiglas is in dit geval niet geschikt ; in no-time is het mat ; en zie je er niks door ( bovendien gevaarlijk als het kapot gaat heb je akelige scherpe kanten )

En wat radium ook zegt ; wat een gepruts !
radium45
@basia

Nadeel van dat plexiglas is dat je er snel zon blauwe waas opkrijgt, jammer is dat eigenlijk want dat spul is wel eens verekte handig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!