Ford 8N - Mengverhouding granit verf Ford 8N rood

Hallo. Ik ben bezig met het restaureren van een Ford 8N. Nu wil ik hem spuiten en ik heb verf gekocht van Granit. Nu vind ik nergens op het internet of op de verpakking welke mengverhouding ik moet hebben. Is het nu 1/2 verharder en 10% verdunner of minder verharder. Het gaat hier over kunsthars hoogwaardige hoogglans lak rood. Kan iemand me meer vertellen? Alvast bedankt.
Ford8nTobi

Bijlages

(klik om te vergroten)

De lak zelf.

(klik om te vergroten)

De verdunner onderaan en de verharder bovenaan.

Reacties

Fordje4600
Ik doe Normaal tussen de 10 en 20% harder daarna verdunnen op gevoel tot het dun genoeg is om te spuiten
Ford8nTobi
@Fordje4600 bedankt voor de info. Maar wat gebeurt er dan als je er peer verharder in doet, dan komt de verf toch ook dunner? Maar is dat niet goed, teveel verharder, wat zijn de gevolgen daarvan. Een nog betere glans en kras vastheid?
Ford8nTobi
@Ford8nTobi peer → meer
Huuuuub
Dit is echt van de lak afhankelijk. Ik werk vaker met verf welke 2:1 gemengd moet worden!
Ik adviseer je dus om bij je leverancier/fabrikant de mengverhouding op te vragen.
+1
Ford8nTobi
@Huuuuub Ik heb een mail verzonden naar Granit met de vraag naar mengverhouding. Nog geen reactie gekregen. Toch bedankt.
Raf76
Volgens fiche 5 tot max 10% harder toevoegen.
Als je beetje owatrol toevoegt spuit de verf makkelijker en krijg je mooi resultaat. Verdunnen met white sprite gaat ook, wasbenzine beter niet gebruiken.
Ford8nTobi
@Raf76 oke bedankt voor de info
Ford8nTobi
Bedankt allemaal voor de info.

Granit heeft geantwoord op mijn vraag naar de verhouding. Zij zeggen dat ik het verdunnen beetje op het gevoel moet doen, afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur en druk) en de verharder tussen de 2% en 4%.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8N ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!