Kleine balen wikkelen

Hallo

Wij zijn aan het denken om een balen wikkelaar te kopen voor de normale kleine vierkante baaltjes.

Maar hoe denken jullie erover, is dat een goede aanschaf of is dat toch zo weer over en dat de mensen geen baaltjes in folie meer willen.

Ik zie er wel voordelen in omdat het net geen hooi hoeft te zijn en dus minder stof hebt en dus meer voeding. En mensen die geen opslag hebben kunnen ze gewoon buiten leggen.
We persen trouwens zelf.

Deel dit topic

Reacties

county1124driver
Ik heb er ooit ook wel aan zitten denken. maar als je plastic om die kleine balen doet worden ze niet meer erg hanteerbaar. anders steek je de vork er zo in en gooi je ze weg. en rollen word ook niet wat. wat bij kleine ronde balen wel gaat
xylon
Je moet wel een zeer goede pers hebben.
Want de pakken moeten heel vast geperst worden.
En je pers slijt ook sneller van dat voordoog.
Als jij de pers van je profiel bedoeld zie ik het niet goed komen.
EdwinEenink
Dat is niet de pers. Is een newholland 570
Wimsumar
Beste EdwinEenink: Ik denk ook dat het een gat in de markt is echter betwijfel sterk of het uit kan c.q. er wat mee te verdienen is.
Het zal waarschijnlijk nooit om grote hoeveelheden pakken ( op 1 locatie) gaan en tevens veel tijd verloren gaat met het verplaatsen van 'hot naar her'.

Wat is de prijs van zo'n wikkelaar?
vredo 2516
Ja balen moeten minstens dertig kilo zijn anders vallen ze van de wikkelaar
EdwinEenink
Wij hebben er een op het oog die kost 6000. Zit dan ook een laad arm op. hebben een cap van 50-60 balen per uur.

Ja precies ik twijfel ook of het uit kan omdat je er toch een hoop werk mee hebt, en de kosten zijn dus gewoon een stuk hoger.
Maar ik heb zelf ook het gevoel dat het ook beter voor de paarden etc is omdat er minder stof in zit, maar dat wil niet iedereen geloven.

En je moet denk ik veel met pallets werken of zo. Ander is het verplaatsen ook nog een hele klus. Want een paar baaltjes kun je wel met de hand doen maar als het er een paar honderd worden is de zin er snel af.
CoenNijenhuis
@EdwinEenink Wat moet zo'n gewikkeld baaltje per stuk gaan kosten dan?
county1124driver
Hier in de buurt zit er ook 1 die doet in kleine ronde balen. hebben wij ook laten doen. met de handen tillen gaat wel. maar na een 200 heb je het zin er wel van af! kosten zijn ook gruwelijk hoog. voor nog geen 3x de prijs van zo'n mini baal heb je ook al een grote baal.
CoenNijenhuis
@county1124driver Zo'n ronde baal gaat (mits goed geperst) 2.5 HD baal in.., wat kosten ze jou? Wij laten ze namelijk ook maken, puur omdat we geen voersnelheid voor grote hebben.
county1124driver
@CoenNijenhuis
postduif is onderweg
CoenNijenhuis
@county1124driver Ik heb 'm retoutvracht gegeven!
rueben-mccormick
@ edwin eenink ze moeten idd minimaal 30 tot 35 kg zijn en ruim 1.5 meter
vredo 2516
Wikkelen kost hier geloof ik iets van 2 of 3 euro per baal
CoenNijenhuis
@vredo 2516 Alleen het wikkelen? een HD baal of een kleine ronde, Incl. of Excl. Btw?
EdwinEenink
Als ik hoge druk baaltjes ga wikkelen en verkoop komen ze denk ik rond de 7/8 euro schat ik. Als we voor klanten gaan wikkelen zal rond de €2 en €3 zijn, kleine baaltjes persen wij voor ongeveer €0.30 maar dat ligt ook aan het aantal en of het in de buurt is etc
Maar we moeten ook denken aan wat volgend jaar de fourage handel doet. Er is dit jaar behoorlijk veel gras etc binnen gehaald.

Ik heb nu nog 100 van die vierkante dobbelsteen balen. 80x90x90 of zo. Die zijn ook ideaal als je een lage voer snelheid hebt. Kun je met 2 man verrollen.
Is een halve grote baal ongeveer.
Zijn in verhouden van hoge druk baaltjes veel goed koper.
Dus als er nog iemand intresse heeft.

Hebben ook nog wat kleine baaltjes en grote vier kanten - 60 stuks. Is allemaal hooi, dus geen kuilvoer etc
vredo 2516
@CoenNijenhuis
dat is alleen het wikkelen incl btw het gaat om een hoge druk baal kosten zijn 3 euro
EdwinEenink
En een voordeel van de hoge druk baaltjes vind ik dat je met een normale pers kunt komen, en dus de klant/boer gewone grote kidden kan maken want als je die ronde balenpersjes ziet stunten, als de kidde iets te groot is heb je al een probleem, + dat je iets hogere capiciteit hebt denk ik. We hebben dan ook nog een idee dat je ze snel en makkelijk kunt opladen en weg brengen.
radium45
Dit moet je hebben daarvoor
EdwinEenink
Kan dat ook als er plastic omheen zit?
fendtfanneede
Is z'n verzamelaar niet handig die van een paar kleine baaltjes 1 grote baal maakt die je dan gewoon laat verpakken, die kun je makkelijker vervoeren/laden/lossen, heb je minder plastic nodig en (denk ik) meer vraag naar omdat je niet elk klein baaltje hoef uit te pakken!
radium45
@EdwinEenink

ik zou ze eerst bij huis halen en daar wikkelen, lijkt mij iets handiger.
EdwinEenink
Ja, ik dacht ik zelf ook al. Maar zou je dan geen last krijgen van broei als je het een dag later gaat wikkelen?
radium45
@EdwinEenink

het is natuurlijk altijd beter om ze zo snel mogelijk te wikkelen na het persen. Maar nu kun je overdag persen tot het te veel gaat dauwen en dan haal je s,nacht,s de balen bij huis en heb je alle tijd van wikkelen.
EdwinEenink
Mogelijk heden zat, als het maar uit kan. Vraag me af of de klant zoveel extra wil betalen. Want er komt wel een aardig bedrag bij. €0.30 voor het persen en €2/3 voor het wikkelen.
radium45
@EdwinEenink

je moet je goed afvragen bij welke groep mensen jij aan het werk komt, jij hebt ook al wel een vermoeden denk ik?
EdwinEenink
Ja, ik weet wel dat er een paar klanten zijn die erg graag zulke balen wil hebben en ze wel meteen wil kopen maar dat zijn er maar een 1000/1500 baal, maar daar kan ik zon wikkelaar niet voor kopen. Moet al ongeveer 4000 baal wikkelen per jaar dan kan het uit.
EdwinEenink
Hier in de buurt gebeurt dit nog niet zo heel veel, alleen van til met een ronde balen pers maar dat lijkt me helemaal niks. Moet je van die kleine kiddetjes hebben etc
radium45
@EdwinEenink

Je moet donders oppassen dat je straks niet een pens vol werk verzet hebt en aan het einde van de rit geen donder verdient hebt want dat gebeurd heel snel in dit werk.
jehan
@EdwinEeninkik zou eens informeren bij de gebr wisselink in terborg die hebben het een aantal jaren geleden gedaan ..wij moesten een keer voor hun persen ..was net geen hooi balen moesten langer worden en knoepers hard ..balen waren loodzwaar en de pers steunde elke keer als er weer een baal uit kwam ..vergeet niet dat de pers daar ontzettend veel van te lijden heefd
radium45
@EdwinEenink

maar in de praktijk is het wel zo dat je maar met 1 pers redelijk geld kunt verdienen, en das met een gewone goede HD pers. Al die ronde en grote vierkanten, daar is nog nooit iemand rijk van geworden. niet hier in de regio, als je nu echt in een strostreek zit is het wat anders.
jehan
@radium45van grote ronde of vierkante nog nooit iemand rijk geworden ..rijk is een groot woord maar wij hebben het er wel goed mee
shovel-joopie
Hier in de regio worden ook kleine baaljes gewikkeld, maar dan per 6/8/10 stuks, deze worden eerst gebundeld en daarna gewikkeld, los is er geen moer aan verdient vertelde de loonwerker, en heeft de kleine wikkelaar meteen weer ingeruild.
goeiedag eem
Ik denk dat het niet uitkan zoiets, je zegt we persen voor 0.30 per pakje,(alleen persen zonder wikkelen) dat ben je al kwijt aan vaste kosten per pakje en dan verdien je nog helemaal niets, hier in de buurt hebben ze ook zo`n wikkelaar en die komt bij een loonwerker hier uit de buurt, die heeft hem weer weggedaan omdat het niet uitkon, die lui die hem nu hebben persen met een welger ap730 maar je wilt niet weten wat voor slijtage, en onderhoud je hebt aan een gewone hogedruk pers als je die voor silage persen gaat gebruiken. Je krijgt vaak problemen met de knoperij omdat het touw niet meer goed glijden wil omdat het hooi natter is en dan kunnen de klem inrichting die het touw in de apparaten vast moet houden het niet meer vast houden en heb je vaker een los pak, en je moet echt een stuk terug in je rijsnelheid anders kan hij het gewoon niet aan, die persen krijgen dan flink op zijn donder. Ik zou er eerst eens goed over nagaan denken, met dit pers werk zit je eerder op 0.90 euro per pak persen (zonder wikkelen) dan op 0.30 euro omdat je veel meer onderhoud hebt
remcotrekker
Zou dit iets zijn om die balen op te halen en op de wagen te zetten? fonderieluc.be/nav2.html/ de 5e foto
case 745 xl
Voor0.30 euro per pak persen dan blijft er ook al niks van over
radium45
Bij kleine hoeveelheden wat je vaak krijgt bij paardemensen/hobbyboeren moet je minimaal €0.45/pak rekenen. Je krijgt anders de diesel van het er naar toe rijden nog niet betaald.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
39