Fordson Super Major - versnellingsbak

Hallo,

Wij hadden problemen met de versnellingsbak van de super. Reed maar kraakte en sommige versnellingen wilde hij niet pakken.
Heb ff de platen aan de zijkant afgedaan en ook het hefdeksel. Nu heb ik het plaatje aan de zijkant (kant van het koppelingspedaal) afgedaan en zie allemaal bronzen brokjes erin en er zitten tandwielen los.
Iemand die mij kan helpen? volgens mij zitten er tussen de as en het tandwiel bussen en zijn die gebroken maar dit weet ik niet zeker.
Iemand idee waar ik onderdelen kan vinden?

groetn

Deel dit topic

jd_lover

Reacties

fordmajor
R pit kan je wel verder helpen staat wel vaak op MP
rene roadless
Bronzen lager in de bovenste as kapot, dit komt dat je keerring tussen bak en achterbrug lekt, dan zakt de olie af in de bak en komt het bovenste gedeelte zonder olie en loopt de handel kapot,
Richard pit inderdaad, die helpt je altijd verder,
0628892369
old man jose
@rene roadless
Zo en hoe gaat het met de straatloze??
jd_lover
Dankje
en hoe komt het dan dat de tandwielen los zitten? ook zit er een fijn ijzeren bandje om de as gedraaid neem aan dat dit een dichting is fzo?
rene roadless
@old man jose

wie bedoel je, jezelf??
rene roadless
@jd_lover

dat noemen ze borgdraad, om te zorgen dat de bouten vast blijven zitten
jd_lover
Nee het is geen draad maar iets van een mm of 5 breed. zit een beetje rond de as gedraaid en liggen ook stukken in de bak
old man jose
@rene roadless

René "Roadless"= vrij vertaald "Straatloze" en ik maar denken dat je dit wel snappen zou.
Sorry niet beledigend bedoeld.
old man jose
Dat zou een stuk kunnen zijn van het lager een binnen of buiten ring.
Probeer eens een foto te plaatsen.
rene roadless
@old man jose

he jos, ik neem je maar in de maling hoor, sorry, niet boos zijn. wanneer ga je iets organiseren voor het goede blauwe merk??
rene roadless
Het kan zijn dat het tandwiel wat de dorspoelie aandrijft losgelopen is, die zit vast met een moer en is geborgd door een borgplaat
old man jose
@rene roadless

Houd het in de gaten ben er mee bezig komt goed.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!