Ford 5000 - Schuimende olie stuurpomp / lekkage

De olie in de stuurpomp schuimt in t begin bij starten enorm, hierdoor ontstaat er druk in de pomp waardoor deze lekt bij de o-ring (tussen pomp en pomp reservoir)
altijd netjes net atf olie bijgevuld tot de filter netjes onder staat.

Deel dit topic

5000 fan

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Kluiszicht
Beste 5000 fan. Op mijn tractor staat geen dergelijke stuurpomp: mijn tractor is een kruising! De achterkant is een Ford 4000, de voorkant is een 5000. Bij een botsing was de voorkant weg en op die manier gerepareerd (voor mijn tijd...) Bij de vernieuwing van het stuurhuis werd ook een externe stuurbekrachtiging opgebouwd: handig met een frontlader erop. Ik zal jou dus niet verder kunnen helpen, hoe graag ik dat ook had gewild. Mvg, Fons
roscho
Lucht in de pomp duidt volgens mij op lekkage in de aanzuigleiding. Ik verdenk die messing hoekaansluiting tussen retour en pomp ervan. Mogelijk zit deze leiding zo dicht bij de pomp, dat de lucht onderweg geen tijd heeft om op te stijgen, maar rechtstreeks weer in de pomp gaat.
Dannog zou die aansluiting tussen tank en pomp niet mogen lekken, ik denk dat daar een nieuwe O-ring tussen moet. Of misschien is het genoeg om de boutjes even iets na te trekken.
Lekt de trekker ook ergens olie uit de retourleiding bij stilstand?
5000 fan
@roscho bij dat messing knietje zit inderdaad een lekkage, echter krijg ik deze niet dicht. maar dan moet ik waarschijnlijk de hele leiding vervangen om dit op te lossen want deze aansluiten is met een tonnetje.
roscho
@5000 fan deze aansluiten is met een tonnetje.
Het zal toch een gewone knelkoppeling zijn? In dat geval kun je de leiding losdraaien, het tonnetje eraf zagen of slijpen en er een nieuwe knelkoppeling op zetten? Wel oppassen dat je geen zaagsel/slijpsel in de leiding of het tankje krijgt, dat vindt de pomp niet fijn. Je hoeft vast niet de hele leiding te vervangen, er is vast wel iets voor te koop. Wel Ford, dus Engelse maten (??)
5000 fan
Ik dacht dat t een aangevormd tonnetje is, de leiding verloopt naar slang. en inderdaad ja de engelse maten maken het niet makkelijker 😔
roscho
Quote Reactie van @5000 fan:
Ik dacht dat t een aangevormd tonnetje is

Dan valt er vast wel iets op te lossen met een koperring o.i.d. Nieuwe ring evt. eerst een keer flink verhitten, zodat hij zachter wordt, dan "zet" hij zich beter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!