Jeugd op de trekker

Vandaag vanuit de huiskamer op TV en sociale media het protest in d haag even gevolgd, maar oh oh wat erger ik me soms aan het gedrag van de "jonge boeren"
Heb het idee dat ze een protest alleen zien als een dagje uit met de grote trekker van pa! Velen weten op geen enkele vraag van pers een zinnig antwoord te geven en hebben vaak geen idee waarvoor ze op de been zijn. Ook moet broodnodig elk stukje groen gras met de trekker omgetoverd worden naar bouwland en zo zijn er nog wel meer capriolen te zien op internet.

Dus AUB vaders zie hun zoon de weg op laten gaan, geef ze duidelijk mee waar het om gaat en zorg dat ze zich gedragen in verkeer!!!!

Heb geen kritiek op protesteren zelf maar veel acties zetten ons weg als een stel domme boertjes

Deel dit topic

Reacties

+7
weurding
👍
+13
familie pelle
J. Wetering
Quote:
Vandaag vanuit de huiskamer op TV en sociale media het protest in d haag even gevolgd,

Das denk ik voor een groot gedeelte de oorzaak van je probleem
+6
Koeien boertje
Was mee gegaan, had je ook geen tijd om uit verveling achter de tv of sociale media te zitten
+3
J.Wetering
@Koeien boertje Heb een jaren 80 zetor en een retourtje denhaag kost dan 4 weken tijd had graag nog met de auto heen gegaan maar kwam andere werk tussen
+3
Daats
@Koeien boertje ja dan had je je live kunnen ergeren... Wat is het verschil?
+8
Zwaagdijk
Inderdaad. 1 crost er keihard achteruit. Is meegenomen door de politie. Bij het veld van het cbl waren sommige gewoon aan het ploegen. Zinloos...
+1
Grasbaal
@Zwaagdijk grappig om te zien, maar oerstom om niet te stoppen:

+1
weurding
@Grasbaal begreep dat zijn pa regionaal bestuurder lto was🤭
Koeien boertje
@weurding heeft wel rij kwaliteit
weurding
@Koeien boertje vluchtgedrag?🙈😉
BouwmanH
@weurding Was?? 😄
+10
Zwaagdijk
Maar voor de rest, er waren ongeveer 2000 tractors. Goed gegaan. Weer veilig thuis
+14
harke
Het aandeel landbouw school jeugd was groot vandaag bij de demonstratie.
Maar met alle respect, we hebben er ook geen tijd voor.
Ik weet niet hoe jullie zitten maar hier kunnen we niet maar zo een dag weg met de trekker.
jan.1
Quote Reactie van @harke:
Het aandeel landbouw school jeugd was groot vandaag bij de demonstratie.Maar met alle respect, we hebben er ook geen tijd voor.Ik weet niet hoe jullie zitten maar hier kunnen we niet maar zo een dag weg met de trekker.

Is toch een kwestie van organiseren toch? komt niet uit de lucht vallen.Waar een wil is een weg..Zou het benauwend voelen als ik niet zo maar ff een dag op pad kan gaan.
grös
@jan.1
Sinds half april aan het stalvoeren, nu misschien nog een paar dagen, we hebben zo'n trekker niet voor de sier?
+1
jan.1
Quote Reactie van @grös:
Sinds half april aan het stalvoeren, nu misschien nog een paar dagen, we hebben zo'n trekker niet voor de sier?

Reed ook een trekker met mesttank mee,we misten nog een trekker met opraper:😬
Jotke
Quote Reactie van @jan.1:
Reed ook een trekker met mesttank mee,we misten nog een trekker met opraper:

(klik om te vergroten)

Foto van eerder dit jaar.
+22
Hans van Bergen
Diep triest Wetering. Die mensen DOEN TENMINSTE IETS. As je zelf te scheiterig bent im in axie te komen ben je wel een gigantische miskleun als je kritiek durft te spuien op hen die banden diezel investeren en de hele nacht en dag doorreden. Hulde voor de helden!!!!!
+11
avondrood
@Hans van Bergen Nou nou Hans. Beetje matiger schetteren mag ook wel. Je weet de reden ook niet waarom hij voor de buis zit of bij de radio.Maar laten we even eerlijk zijn. Het komt echt niet goed over wanneer je niet weet wat de reden van protest is. Door dit soort uitspraken krijgen we als landbouw een flinke trap.
+13
J.Wetering
@Hans van Bergen hans ik ben er zelf ook vaak bij geweest alleen vandaag was het niet te combineren met het andere werk.. ik sta niemand hier te vertellen dat ze thuis moeten blijven alleen FEIT IS dat de media ons al belachelijk probeert te maken en het wel een dieptepunt is zodra we dat zelf al gaan doen
+13
flip1150
@Hans van Bergen Er zijn ook mensen werkzaam in de intensieve veehouderij. Die hebben geen arbeidsdip in de herfst/ winter. En werken het hele jaar ongesubsidieerd door. Zij hebben meestal ook geen trekker. Er zijn ook een aantal ondernemers in de agrarische sector die zich in zo een gezelschap niet thuis voelen.
Ik vind jou reactie uiterst bot en lomp. Dit is waar ik een gigantische afkeer van heb. De bevestiging van lompe boeren.
+3
huub
Het is geen geheim dat het voor sommigen een dagje uit is.
+9
jan.1
Beste J.Wetering,snap uw boosheid best,want als je alleen sociale media informatie en de tv als graadmeter neemt dan was het echt bar en boos daar in den Haag..
Ik was er vandaag de hele dag bij,heb alles dus live gezien en gehoord,alles was prima geregeld tot de gratis broodje hamburg toe.
Maar daar valt u niet over,wel over een stuk verzopen land waar de boeren hun trekkers moesten parkeren,en ja voor sommigen was het een uitdaging om de trekker netjes geparkeerd te krijgen...:😬
Wat betreft de pers is wel een dingetje,want probeer maar ff in jip en janneke taal uit leggen wat de problematiek echt is,de kamer is er al ruim een jaar mee bezig,en die snappen het zelfs niet meer. Dus zo gek is het niet...
+5
J.Wetering
@jan.1 helemaal met je eens. Maar als ouder geef je je zoon toesteming weg te rijden en kun je verwachten dat er iemand met camera op hem afloopt. Dan hoor je ze thuis al verteld te hebben wat ze moeten zeggen of dat ze weg moeten lopen
+6
walker1
@J.Wetering Bovendien mag je van een jongere die later het boerenbedrijf over wilt nemen, de MAS of HAS volgt, toch wel verwachten dat hij/zij snapt hoe de stikstofcrisis in elkaar zit en een paar vragen van een journalist normaal kan beantwoorden. Als het geen bedrijfsovernemers zijn, dan zijn het feitelijk ook maar een stelletje sensatiezoekers.
+2
Noorderling
@walker1
Nog geen 20% van de boeren weet waar ze staan in deze discussie/problematiek. Schermen zich er van af en beginnen te mopperen, wat een sneeuwbal wordt en krijg je zulke domme praat op TV.

Het begint je met inlezen, uitzoeken wat er de komende 5-10jaar op je pad komt en een plan daarop maken, dan weet je waar je staat en kun je ook een zinnig antwoord geven.
+1
walker1
@Noorderling Nee zolang er geen definitieve wetgeving en maatregelen rondom stikstof zijn, weet niemand precies waar hij staat. Maar ik bedoel dat als je actie voert, je wel mag weten wat stikstof en de verschillende stikstof verbindingen precies zijn, hoe ze uitgestoten worden, wat de effecten daarvan op het milieu zijn, ook weten wat als kabinet met plan A komt wat de gevolgen voor je bedrijf zijn, wat de gevolgen zijn als het toch plan B wordt, etc.
+1
Hans van Bergen
@walker1 Het valt mij op dat protesterende boeren juist heel erg goed de pers te woord staan. Daar kan lto nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel van leren
+1
VBM 814
@walker1 ik ben afgelopen voorjaar mee geweest. Mijn vader was boer en ik begrijp ook dat er iets moet gebeuren. Ik had een tractor mee die ik samen met mijn broer heb( die nu de bedrijfsvoering doet)
Ik weet idd niet exact waar het om draait dus mijdt ik de discussie met pers en gedraag ik mij zover naar behoren. (Maar dat er iets moet gebeuren snap ik wel)
Ik ben het er ook mee eens dat er een paar rotte appels tussen zitten die het voor de belang hebbende verprutsen.. en dat is heel triest
+2
Jotke
Quote Reactie van @J.Wetering:
Dan hoor je ze thuis al verteld te hebben wat ze moeten zeggen of dat ze weg moeten lopen

Er zijn ook mensen die een black out kunnen krijgen of om andere redenen stil vallen.

Ik weet donders goed de reden maar als ze mij een camera voor zetten val ik stil en komt er niks uit.
+6
jammermaarhelaas
@jan.1

Net het NOS 20:00uur journaal met een item over de actie van vandaag. Geen gemodder te zien. Sita en een aantal jonge boeren aan het woord.
+1
BertK
@jammermaarhelaas idd goed stukje op journaal.

Carola drijft de zin van dit kabinet door en negeert de kennis en kritiek uit de landbouw. Vooral doen, hoe sneller des te beter. Kunnen we eindelijk juridisch de onzin onderuit halen.
+8
BertK
@jan.1 Was er ook bij. Netjes verlopen, ook volgens politie.
Betreffende veld was door organisatie niet aanbevolen maar had voorkeur gemeente en politie boven een met gebroken puin verhard terrein. Veld was zo nat dat na 50 trekkers de toegang één baggerbak was. Gelukkig heeft de gemeente er ook achteraf geen moeite mee.
Als je 500 kinderen in de ballenbak zet, lukt het ook niet om ze allemaal niet met de ballen te laten spelen. Idd niet goed voor de beeldvorming.
De rest diende elders te parkeren.
+4
echte844
Ik vind het jammer dat men geen aandacht heeft voor de corona wetgeving en slecht afstand houdt. Een mondkapje had mensen voor opsoringsambtenaren ook onherkenbaar gemaakt.
Hou een goede naam hoog. Gedraag je en verniel niets. Zolang we de steun van de burger hebben kunnen we iets bereiken. Als je hun sympathie kwijt bent kun je het vergeten.
+7
de-wit
@echte844 Precies wat je zegt. Ik snap echt wel dat de boeren gaan protesteren, maar het enige wat ik zie van een protest is een grote massa boeren dicht op elkaar en trekkers die voor de lol door de modder driften en er expres een rotzooi van maken. En dit is ook wat de gemiddelde burger ziet, dezelfde burger die ons al voor de zoveelste keer aan ziet komen, terwijl ze niet weten waar voor ze protesteren. Zulk soort protest is in elk geval een effectieve manier om de sympathie van de burgers te verliezen en als je opgelet hebt, weet je dat Schouten zich er toch niks van aantrekt.
+2
casev
@de-wit
Quote:
en als je opgelet hebt, weet je dat Schouten zich er toch niks van aantrekt.

heb jij een beter idee dan? Of heb jij het al opgegeven, bord in de tuin en middelvinger naar de collega`s die nog wel door willen.......
+3
de-wit
@casev Ik hou er helemaal niet van dat 'niet protesteren' vaak meteen wordt gezien als 'het er maar mee eens zijn'. Ik ben nu eenmaal niet zo'n protestboer, maar ik snap het heel goed als je wel gaat protesteren, ik ben zelf nota bene ook 2 keer mee geweest waarvan 1 keer met trekker. Maar omdat ik niet het idee heb dat het iets verandert op de plek waar het iets zou moeten veranderen, oa. bij Schouten, ga ik niet meer mee.
Ik zit bij het Bajk in een kerngroep en probeer ook zo goed mogelijk te volgen wat er speelt in de politiek en wat Najk doet. Ik ben zelf 19 en heb nog niet veel inbreng, maar ik denk dat je om tafel met feiten en argumenten meer bereikt dan met het zoveelste protest. Ik zeg niet dat je om tafel veel verandert, maar dat doe je als boer op de trekker ook niet.
+2
familie pelle
@de-wit
Quote:
. Ik ben zelf 19 en heb nog niet veel inbreng, maar ik denk dat je om tafel met feiten en argumenten meer bereikt dan met het zoveelste protest.

Ik ben zelf ook 19 ...geweest. Toen dacht ik ook nog zoals jou. Wordt wakker. De feiten en argumenten zijn al lang duidelijk en stapelen zich op ten gunste van de landbouw maar nog steeds luistert niemand.
+1
Erco
@familie pelle onder papa's vleugels lijkt de nood nog niet zo hoog...
+6
de-wit
@Erco Dus alleen als ik wel naar Den Haag gegaan was, had ik het goed gedaan als boerenzoon? Ik weet donders goed dat de noog hoog is, zeker als ik kijk hoe de politiek de boeren als wisselgeld gebruikt voor industrie, verkeer, luchtvaart en wat natuur. Maar ik heb niet het idee dat protesteren nog helpt. Ik verdiep me liever in de problematiek om actief bij te kunnen dragen als belangenbehartiger.
+2
familie pelle
@de-wit
Quote:
. Ik verdiep me liever in de problematiek om actief bij te kunnen dragen als belangenbehartiger.

Dan heb je je nog niet genoeg verdiept. Wat heeft het praten tot nu toe opgeleverd afgelopen jaar?
de-wit
@familie pelle Wat heeft protesteren opgeleverd dit jaar?
+6
familie pelle
@de-wit
Quote:
. Wat heeft protesteren opgeleverd dit jaar?

Niet opgelet? Beleidsregels provincies zijn van tafel geveegd omdat de boeren aan de voordeur klopten.
Mede Onder druk van de protesten (en het mesdagfonds) staat het rekenmodel van het rivm ter discussie. Mensen buiten de sector zoals Gerard cats, leon adegeest en Jan salden zijn zich er ook mee aan het bemoeien en hebben oa de verkeersbevoordeling ter discussie gesteld.
Commissie Hordijk is mede door de druk van de protesten ingesteld en heeft pittige uitspraken gedaan over het rekenmodel.
De voermaatregel is mede onder druk van de protesten ter discussie gesteld en uiteindelijk met de staart tussen de benen van tafel geveegd.
De protesten waren een inspiratie voor onze kersverse nieuwe lto voorzitter, waarschijnlijk gaat er bij lto (hopelijk)een andere wind waaien met van der tak.
En zo kan ik nog wel even doorgaan maar het belangrijkste is dat boeren weer het gevoel hebben ergens voor te mogen staan.
+2
Jannus
Quote Reactie van @de-wit:
Ik ben zelf 19 en heb nog niet veel inbreng, maar ik denk dat je om tafel met feiten en argumenten meer bereikt dan met het zoveelste protest. Ik zeg niet dat je om tafel veel verandert, maar dat doe je als boer op de trekker ook niet.

Vanavond even naar Op 1 gekeken naar de toeslagenaffaire en als je dat volgt en ziet hoe mensen onschuldig tot bijna waanzin gedreven zijn door ambtelijke molens en je kijkt naar de strijdbaarheid van de boeren die al jaren investeren in N-reductie maar nu ook door ambtelijke molens gemangeld lijken te worden dan kan ik je verzekeren dat als je 15 jaar ouder bent je begrijpt wat er wel goed en fout is geweest maar het is wel gegaan zoals het gegaan is

🔱🔱🔱
Jotke
Quote Reactie van @de-wit:
maar ik denk dat je om tafel met feiten en argumenten meer bereikt dan met het zoveelste protest. Ik zeg niet dat je om tafel veel verandert, maar dat doe je als boer op de trekker ook niet.

Dit is nou precies de denkwijze van LTO tot dat van der Tak aantreedt.

En wat heeft het opgeleverd? Behalve massale opzegging van lidmaatschappen?

Van der Tak lijkt een ommekeer te gaan maken en is in ieder geval al voor zen aantreden in gesprek met zen leden ipv met den Haag, iets wat de vorige allemaal niet kende. We gaan het zien en beleven.

Feit is dat de protesten zeker al veel opgeleverd hebben.
+2
Nevergiveup
@de-wit even over een andere boeg.

Ik was er vandaag helaas niet bij , heb FDF wel financieel gesteund.

Eigenlijk vandaag best veel burgers gesproken die voor 100% achter de boeren staan. En een aantal liet ook merken dat ze helemaal niet blij zijn dat er steeds meer gebouwd word op het mooie Agrariësche platteland.

Ik vraag me af of er wel een meerderheid van de Nederlandse bevolking wil dat het platteland vol gebouwd word (al dan niet voor immigranten) ?
Daats
@Nevergiveup dat zal duidelijk worden wanneer er weer gestemd moet worden
Ouwe Gerrit
@de-wit Precies. En iedereen is al doodziek van iedere dag de auto wassen omdat die tering boeren er weer een bagger bende op de weg van maken...
+1
Hans van Bergen
@echte844 Dat is typische lto lulkoek. De sympathie van de burger. Burgers staan 82% achter ons zie enqeute. En alleen lto woordvoerders mogen met de pers praten
de-wit
@Hans van Bergen Dat zijn die enquêtes die in de boeren app- en Facebookgroepen rond gaan met het bericht 'allemaal ff stemmen'. Je weet nooit welk publiek je bereikt met zo'n enquête, dus kun je er ook geen conclusies over trekken. Ik zie namelijk best vaak reacties van burgers die de boeren wel zat zijn voorbij komen. Wie hou je dan voor de gek?
+1
Hans van Bergen
@de-wit Wel witteke? Alle 15.000? denk eerst eens even na voor je zukke kolder gaat posten
+3
Weidezicht
@Hans van Bergen mwah, dat van die app groepen klopt wel iets, en ik heb familie en kennissen rondom wassenaar en den haag en ie waren gister bij lange na niet zo positief als verleden jaar en toen hebben ze veel langer in files gestaan. De vraag blijft echter, wat koopt de boer nog voor de symphatie van de burger. Leuk als de burger van je houdt, maar de overheid n.... van achter.
agroservice
@de-wit het blijft toch onvoorspelbaar de reacties van burgers, ik ben er gister ook heen gereden met trekker. Ik had op voorhand ook heel veel negatieve reacties onderweg verwacht. Maar heb meer als 100den duimpjes omhoog en slechts 1 dikke duim omlaag 😂 gezien. En dat na 24 uur onder weg te zijn geweest. Maar het blijft moeilijk wat het beste is
de-wit
@agroservice @Hans van Bergen Dat is ook zo, het draagvlak is ook nog groot. En de een blijft je altijd supporten en voor de ander doe je het nooit goed. Maar ik denk zo als ik op dit topic kijk dat het misschien het belangrijkste is om elkaar als boeren te blijven waarderen
+1
bas101
Zal in lengte van jaren zo door gaan , over 10 tallen jaren zal een groot deel deze zonen zelf papa worden en die zoontjes zullen op hun beurt weer op de tractor stappen ....
+8
jos 15
@bas101 Als het gaat zoals deze regering wil en probeert door te drukken dan hebben de
meesten over 10 jaar geen trekker meer (en in een vinex woning ook niet meer nodig)..
bas101
@jos 15 heel vervelend , maar ik denk dat ik met mn 40 oldtimers geen zorgen ga maken.
nieuwoord
@bas101 Mogen het ook dochters zijn? .Die van mij zijn vandaag niet met de grootste trekker gegaan😎
bas101
@nieuwoord Ja mag ook , ik citeerde echter de titelschrijver die t over zonen had.
+4
Jannus
Quote Reactie van @nieuwoord:
Mogen het ook dochters zijn?

Sprak gisteren een vrouw die vertelde nooit met een boer te zullen trouwen maar nu wel boerin was en financieel niet de rijkste was maar geestelijk wel de vermogenste en ze vertrok met een glimlach
nieuwoord
@Jannus Dat geld niet voor alle vrouwen die boerin worden dat ze blijven🤷‍♂️😋
Jannus
Quote Reactie van @nieuwoord:
Dat geld niet voor alle vrouwen die boerin worden dat ze blijven

Klopt maar dat zijn bedrijven waar de boerin sluitpost is maar bij goed partnerschap en overleg gaan de meeste boeren en boerinnen met hun gezinsbedrijven voor elkaar door het vuur
+1
nieuwoord
@Jannus als vuur van één kant komt brand het uit
+1
Jannus
Quote Reactie van @nieuwoord:
vuur van één kant

Lief hebben moet van 2 kanten komen en geeft meer dan het neemt
+2
Frans1
@Jannus zo is het mijn vrouw ook vergaan😃 ze zou nooit met een boer trouwen Maar ze kon de boeren charme toch niet weerstaan😬
+2
weurding
@Frans1 avontuurlijk ingesteld gaat ze nu met frans2 verder😅
Frans1
@weurding 👀🤣🤣
johndeerefiat
👍
+4
mf 6150
Eens, heb ze op de voorgaande protesten ook zien gaan. 'kijk mij, ik ben 16 en mag met de 820 van pappie op stap'
+4
casev
@mf 6150 bij jou niet veel meer over van het "jeugdig enthousiasme" zo te lezen.... wees blij dat er nog steeds zoveel jeugd zich betrokken voelt!. En vergeet niet, voor elk persoon die daar gisteren, en de andere keren aanwezig was, er een volledig gezin, en familie daar omheen volledig achter deze actie staat, en zelf ook best wel op die 820 had willen stappen!
+1
mf 6150
@casev
Dat enthousiasme is er nog😉 2 keer naar den haag stonden we ook voorop. Verstand gebruiken is iets anders dan geen enthousiasme hebben. Waar het mij om gaat is dat zulk bolk behoorlijk roekeloos rijd, en daarbij de boel verstiert. De media vat het altijd anders op, dus moet je gewoon oppassen.
+1
Erco
@mf 6150 klinkt n beetje als jaloezie haha
mf 6150
@Erco
Neuh, we hebben zelf 4 gezonde trekkers staan👍 ben zeer tevreden
+5
--Erik--
Dan staat er een oudere boer -net uitgezonden bij het programma Beau, opnieuw de vergelijking te maken met de jodenvervolging. Hoe dom kun je zijn! Wat een kortzichtigheid!
+2
Nijhof
@--Erik-- Het is best jammer dat er geen regie is.
Media is heel blij met alle bijzondere reacties
Als sector heb je er niets aan
+2
--Erik--
@Nijhof Het is werkelijk onbestaanbaar dat men niet leert van gemaakte fouten. Dit brengt onnoemelijk veel schade toe aan het imago van de sector.
Nijhof
@--Erik-- Het is meer een bevestiging.
familie pelle
@Nijhof
Quote:
. Het is meer een bevestiging

Kan me herinneren dat jij ook eens een bijdrage hebt gedaan op een fdf - feestje.
Nijhof
@familie pelle Feestje van fdf nog nooit meegemaakt.
familie pelle
@Nijhof
Quote:
. Feestje van fdf nog nooit meegemaakt.

In Groenlo? Distributiecentrum.
Nijhof
@familie pelle Dat was geen feestje
Misschien dat die actie er een heel klein beetje aan bijgedragen heeft dat de voermaatregel van tafel ging.
Verwacht eerder dat de enorme inspanningen en de juridische strijd van anderen de voermaatregel van tafel hebben geveegd
Zou de betreffende ambtenaar al weer terug zijn van vakantie?
+3
Erco
Ja@--Erik-- ja imago dat levert geld op 😂
+1
Hans van Bergen
@--Erik-- Als die man dat zo ervaart dat hij en zijn bevolkingsgroep overal de schuld van krijgt en als hij al weet dat deze bevolkingsgroep ook in de toekomst overal de schuld van gaat krijgen dan mag hij dat vinden en die vergelijking maken. Dat mag in dit land nog Erik. Regie?door wie? Ik zou ook wel eens de regie willen hebben over de lto bestuurders die in voorjaar 2015 beweerde dat de p teldatum al voorbij was en ondertussen hun stal volpakte
+2
--Erik--
@Hans van Bergen natuurlijk mag hij dat zeggen. Ik bestrijd zijn vrijheid van meningsuiting niet. Het getuigt alleen van een enorm gebrek aan historisch inzicht om deze vergelijking te maken. Het staat in geen enkele verhouding om het systematisch uitmoorden en vergassen van een bevolkingsgroep te vergelijken met het moeilijk maken van een beroepsgroep. Als je na de eerste keer ook niet begrijpt dat zo'n vergelijking tot een maatschappelijke afkeer leidt, m.a.w. dat je mensen van je afstoot, ben je gewoon niet slim bezig.
+3
Hans van Bergen
@--Erik-- Het spijt me jongen dat jij zo weinig historisch besef hebt. Je zag het nog bij de collega van Carola die homo's weer apart weg wilde zetten. Je ziet het aan woonwagen bewoners die op uitsterf beleid zitten. Je zie het aan vissers die na een paar honderd duizend jaar nu moeten stoppen van die linkse vuiligheid. En wat doet de bevolking? Helemaal niets. De fake main stream media werken er aan mee om boeren kapot te maken. Er zit een heel gat tussen bevolkingsgroepen elemineren en naar de gaskamer sturen. Maar van het 1 kan het ander komen. En als jij niet over de capaciteiten beschikt om dat te zien of in te schatten dat spijt me dat bijzonder voor jouw. Wat is het verschil in jouw wereld dan tussen een homosexueel in de 2e wo met een rose ster op zijn of haar jas en naar een vernietigingskamp gestuurd worden en het weren van homo's van scholen.
Wij als brabantse boeren worden ook extra aangevallen door de nvwa en onlangs werd in de 2e kamer nog een motie verworpen waarin gevraagd werd brabantse veehouders hetzelfde te behandelen als in d erest van NL
+3
BertK
@Nijhof LTO heeft veel ervaring met voorlichting en imago vorming. Die houdt zich echter verre van de werkelijkheid. Onze groep is denk voor de 15e keer op pad geweest, niet voor de lol. Vraag je eens af waarom dan wel.
+1
Nijhof
@BertK Dat vraag ik mij iedere keer af. Stel het resultaat op 1 en niet de acties
+2
BertK
@Nijhof Zeker weten. Praat regelmatig bij met mensen die in gesprek zijn. Daar wordt je niet vrolijker van. Zelfs de provincie ziet de problematiek groeien.
Acties bevestigen dat het beleid faalt en onhaalbaar is.
Jannus
Quote Reactie van @--Erik--:
de jodenvervolging. Hoe dom kun je zijn!

Het jodendom pretendeerd zelfstandig levensonderhoud en dus zijn ze erg veel zelfstandig hetgeen inhoud dat men ook reserveerd voor mindere tijden als buffer oa in goud,dat werd later gezien in de crisistijd als oneerlijk verkregen en afgenomen maar ging later van kwaad tot erger.

Weet niet hoe je het nu ziet maar er is wel erg veel loslopend wild gesignaleerd
+2
Henry1
Ik ben er wel verbaasd over dat er zoveel geweest zijn. Behalve dat het in het nieuws aangekondigd was niets van gemerkt. Hier in de buurt geen trekkers zien rijden ofzo. Vandaag wel een paar boeren gesproken maar het is niet eens ter sprake gekomen.

Maar als ik hier op prikkebord lees ben ik een van de weinige?

Hoorde vanmiddag alleen wat op het nieuws en toen CBL ter sprake kwam dacht ik wel van gaan we weer. Als je wat wilt moet er een keurmerk komen om je te onderscheiden.
Is er een keurmerk met wat regels erbij, dan gaan we ons er tegen afzetten....
weurding
@Henry1 hier uit de buurt ook niks heen geweest geloof ik, enigste trekkers die reden waren met kippers vol lelies
echte844
De meeste bedrijven moeten groeien om mee over te gaan. Dit betekend dat ongeveer de helft van de bedrijven geen toekomst bestaansrecht heeft dus dat ook nog maar de helft boer (ondernemer) kan worden. Zelfs dan horen onze Nederlandse bedrijven wereldwijd bij de kleintjes.
Clayson M80
@echte844 ben je klein als je 1000 koeien melkt , zo als mijn buurman
+1
echte844
@Clayson M80 Ik geloof niet dat jou buurman een gemiddelde bedrijfsgrote heeft in Nederland. Internationaal gezien niets bijzonder. Dat is nu ook net het probleem. De overheid schreeuwt dat ze geen mega bedrijven (wat dat ook mogen zijn) wil. Maar vergeten dat als het voedsel uit het buitenland komt, de bedrijven vele malen groter zijn en de dieren en mensenrechte een heel stuk minder.
+1
jehan
Toch weer jammer dat er weer verschillende meningen zijn over een dag demonstreren..
+2
de Tank
@jehan mooi toch, ik hou niet van eenheidsworst.
+3
erik9831
@jehan verschillende meningen zijn goed, als ze met respect gevoerd worden tenminste. Maar daar is niet zoveel van te merken.
+2
echte844
@erik9831 Klopt. Om botweg te zeggen staan hier de Boeren en de Agrarisch ondernemers tegenover elkaar.
+1
de-wit
@echte844 Het is gewoon klote dat alle boeren wel wat willen veranderen, maar er toch niks is wat echt werkt. Of het nu protest of belangenbehartiging is of iets anders, ze drukken gewoon door in Den Haag...
+6
Fendt926Driver
@jehan de beste stuurlui waren thuis moet je maar denken...
+3
pa
Velen weten op geen enkele vraag van pers een zinnig antwoord te geven en hebben vaak geen idee waarvoor ze op de been zijn.
Je ben jong en je wil wat. Veel cilinders en grote luchthoorns. Lijkt een beetje op rellen.
Jannus
Quote Reactie van @pa:
Veel cilinders en grote luchthoorns. Lijkt een beetje op rellen.

Zelf rijd ik bij zulke afstanden zonder al teveel gewichten voor in de neus maar het valt me op dat er wel velen zijn met zwaar geschut voorop
roscho
Quote Reactie van @pa:
Velen weten op geen enkele vraag van pers een zinnig antwoord te geven en hebben vaak geen idee waarvoor ze op de been zijn.

Grote probleem is dat boeren niet geschoold zijn in spreken met de pers. Iedereen die een microfoon voor zijn neus krijgt, wil (goedbedoeld) wat zeggen, maar meestal zonder succes. De discipline ontbreekt om de pers dan maar door te verwijzen naar een aantal mensen die wél slim zijn in het te woord staan van de pers. Kies dus geschikte woordvoerders en zorg dat de demonstratie een gecoördineerd geheel is. De pers is er juist op uit om "grappig" te zijn, zij kiezen juist degenen uit die het minst in staat zijn hun plannen te verwoorden, of nog liever, degenen die het meest dronken zijn (waarschijnlijk was er hier geen drank bij i.v.m. trekkerrijden, maar bijv. bij voetbalrellen wel). En daarmee kom je nou net verkeerd in het nieuws.
Wanneer je je als een gecoördineerd "leger zonder wapens" presenteert, krijg je meer ontzag als wanneer ploegers het gras stukmaken en anderen denken te kunnen vluchten met hun trekker en daarbij volgas achteruit door de drukke stad racen. Grote kans op ongelukken en dan had je de persmuskieten eens moeten zien!
weurding
@roscho fendt had terugrijinrichting weet je?
roscho
@weurding Kan hij die stoel dan zo snel omdraaien???
weurding
@roscho ja, ken hier iemand met valtra voor een houtsnipperaar, gaat heel vlot
+1
roscho
@weurding Of heeft het ding 2 stoelen en 2 chauffeurs, voor elke rijrichting 1... 😂
Nevergiveup
@roscho hij had al een gps lijn uit gezet natuurlijk he , dan hoef je niet te sturen 😊
verwijderd
+2
matt
@Jotke
Ik weet donders goed de reden maar als ze mij een camera voor zetten val ik stil en komt er niks uit.


Valt inderdaad niet mee ik kan dat ook niet
komelker 2
Hulde voor de jeugd zij staan daar toch maar weer in Den Haag. De Jeugd van tegenwoordig is in ieder geval eensgezind.
BertK
@komelker 2 Was gelukkig niet alleen jeugd, al ben ik blij met hoe er naar me gekeken wordt.
+3
vedder
Ik vind het veel stommer dat er een volwassen!! lul weer over de jodenvervolging begint tegen politiek verslaggever Jair Ferweda
+1
roscho
@vedder Klopt. Een van de belangrijkste zaken in een discussie is dat je to-the-point blijft en met feiten en wetenschappelijke inzichten je ideeën verdedigt. Schelden en tieren zet kwaad bloed en met kwaaie koppen tegenover elkaar bereik je je doel nooit.
Hans van Bergen
@roscho Volgens mij gebruikte vd Oever de vergelijking met behandeling van joden voor het eerst in Den Bosch en een paar uur later lag het wetsvoorstel in de plee en waren de gedeputeerde staten van Brabant afgetreden
roscho
@Hans van Bergen Ik ken het verhaal niet. Kun je iets duidelijker uitleggen: welk wetsvoorstel?
+2
Jotke
@roscho

De eenzijdige wijziging van de afgesproken deadline voor milieueisen die op 2028 stond en eenzijdig naar 2022 verschoven werd door provincie Brabant. Mark hield zijn toespraak, paar uur later vertrokken we naar Eindhoven Airport waar de politie, marechaussee en ME een defilé langs de airport bemoeilijkte en zodoende een verkeersinfarct met gedupeerde reizigers veroorzaakte en voor de dag om was trok CDA de stekker uit de coalitie met als gevolg dat er een nieuwe kwam met FVD( welke eigenlijk bij de verkiezingen al erbij hoorde maar buitengesloten werd zoals landelijk ook altijd met PVV gebeurd) en de deadline weer iets verschoven is naar nu 2024 na mijn weten. Is nog niet gewenste resultaat maar begin is er.
vedder
@Hans van Bergen Hoe gaat het nu in Brabant?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!