Molcon blokjes oud versus nieuw

Ik ben bezig mijn velgen klaar te maken om te lakken. Het zijn 36" velgen. Nu zit er op 1 velg molcon blokjes en op de andere niet. Ik heb nieuwe blokjes van Kramp, maar er zit toch wel wat verschil tussen. Zou het kunnen dat de oude danig versleten zijn?
mathias1

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

dx11
De oude is behoorlijk versleten lijkt het ja. dat de nieuwe hoger is komt alleen doordat het een imitatie is. die imitatiezijn wel prima overigens, gebruik ze hier ook
robbin lamers
Oude blokje dat je hebt is een laag model, nieuwe is het hoge model, voordeel hiervan is dat de haak niet meer naar de binnenkant van de velg kan schieten maar je deze er voor kunt drukken en dan aan kunt draaien zonder dat de haak aan de binnenkant er uit schiet, werkt net ff makkelijker.
marcel-pek
Heb ik ook gehad bij onze ford 4000, heb er netjes stukkie vanaf geslepen. Voor de rest zijn het goeie blokkies.
mathias1
Ok, ik denk dat ik de oude eruit ga slijpen en dan het nieuwe type in de plaats ga zetten.
arnold-arentze
De kramp blokjes even passen in de haken die je erop gaat gebruiken. Meestal zijn ze goed, maar sommige oude haken passen beter in de originele molconblokjes.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!