Afmetingen 3punt bokje

Ik zou graag enkele bokjes maken (voor gewichtblok, palletdrager, sneeuwschuif) voor hobby machines.
Nu denk ik dat je een bepaalde verhouding moet aanhouden tussen je hefarmen en waar je het 3punt aanbevestigd. Iemand die de maten weet voor in de fronthef?
Kheb al eens rondgezocht op het forum maar vind het niet direct alsk het weet verwijder ik hem wel weer
mvg wouter

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
82,5cm is cat.2
kramp.com/shop/action/… tractorzijde
Kukel
@IH-Jansen

Ik denk dat hij de afstand tussen de topstang en de heflatten bedoelt. Als die niet goed is dan gaat hij niet recht omhoog. Wanneer die afstand te klein is gaat hij achter over en wanneer die afstand te groot is gaat hij voor over. Maar kun je het niet van een ander werktuig het op meten?
Valtra-Fordpower
@Kukel

Vaak is dat een kwestie van meten bij het betreffende voertuig? Daar wil ook nogal eens verschil in zitten...
IH-Jansen
@Valtra-Fordpower
volgens mij ook...
Kukel
En als je een pallet-drager wilt maken moet hij ook weer een beetje achter over gaan.
massey6160
Als je met het voorover hangen en achterover hangen zit kan je der altijd een hydrolische topstang tussen doen. hebben wij ook bij onze trekker voor de schuif dan.
stannetje96
Maakt tog niet uit hoe hoog ie is? als ie maar goed in je hefarmen komen. want je topstang kan wel hoger staan of lager, als ie maar lang genoeg is.
dus dan kan je tog zelf kiezen hoe hoog ie moet als ie maar de zlefde breedte heb of heb ik dat verkeerd? corrigeer dan maar
stannetje96
@Kukel
@massey6160
je kan tog ook gewoon je top stang langer of korter maken? is wel wat meer werk maar als je hele tijd zo heb is het niet erg tog? hoef je geen hydro. topstang aan te schaffen
Kukel
@stannetje96

Het maakt nix uit als je de topstang korter maakt.

Als je hem met er recht achter hebt gaat hij naar voor of
naar achter. Dat komt door de draaipunten.

Een hydraulische topstang is wel makkelijk bij een pallet-drager dan kun je hem mooi voor over en achter over doen. En het is luiheid omdat wij hem overal voor gebruiken, hoef je niet te draaien 😉
massey6160
@stannetje96

daar heb je gelijk in. maar wil je makkelijk en snel werken is het wel makkelijk is mijn mening

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
8