Claas Ares 656 - wil niet meer starten

Afgelopen week heb ik een aantal olielekkages verholpen aan onze claas ares.
Ik heb daarna zoveel mogelijk oude olie en viezigheid met de hogedrukreiniger verwijderd, terwijl ik dit deed had ik de trekker aan staan.
Ik heb vervolgens de trekker uit gezet, en toen ik 15 min later terug kwam wou deze niet meer starten.

er is wel genoeg stroom (ruim 12 volt), alleen de startmotor gaat niet rond als ik aan het contactslot draai (gaat wel op contact). De startmotor is niet nat geworden (niet direct of omheen gespoten) en het enige wat mij opvalt is dat het display niet meer aangeeft waar de omkeer achter het stuur naar toe staat (moet in neutaal staan om te starten)
ik heb ook alle zekeringen in de zekeringskast gecheckt en hiervan was geen een kapot

weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

Met vriendelijke groet,
RickBoer
rickboer blija

Reacties

Fast Eddy
Misschien is het een geoxideerde stekkerverbinding.
+1
rickboer blija
@Fast Eddy dan ben ik nog wel even aan het zoeken, zal morgen in ieder geval ook even met de dealer bellen of zei ook weten wat er aan de hand kan zijn
Klein Rot
@rickboer blija

Er zal ergens water zitten waar het niet hoort en dat zal een sluiting of een slecht contact veroorzaken
rickboer blija
@Klein Rot dat vermoed ik ook, heb al een aantal. Stekkers los gehad en in de contactspray gezet, maar dat heeft het tot nu toe nog niet opgelost
David-B
De relais al eens nagekeken ?
rickboer blija
@David-B de ralais van de omkeer heb ik omgedraaid met de ralais van de hef, maakte geen verschil
Fordje4600
@rickboer blija zijn dit dezelfde relais dan? Wel goed kijken naar het symbool als het dezelfde zijn
+1
rickboer blija
@Fordje4600 kwamen precies overeen, ook het zelfde typenummer
rickboer blija
Bedankt iedereen, trapte net de koppeling een keer goed hard in en opeens starte de trekker weer
Ferdinanddijkstra
Schakelaar stuk dus bij je pedaal
De dikke (er zitten er meer)
Even doorverbinden
rickboer blija
@Ferdinanddijkstra bij het koppelingspadaal bedoel je?
Dat kan bijna niet want normaal gesproken kan ik de trekker starten zonder de koppelingpadaal in te trappen
hobbyboer
@rickboer blija Het zou toch kunnen dat die al doorverbonden was, maar nu niet heel goed kontact meer maakt?
+1
rickboer blija
@hobbyboer het zou kunnen hoor, sluit niks uit.

Ik vermoed zelf dat er ergens water tussen heeft gezeten wat nu weer opgedroogt is
+3
rickboer blija
Voor de geïnteresseerden, het was een schuifstekker die aan de startmotor zit. even strak knijpen en wat contactspray erop en de problemen waren weg
Klein Rot
@rickboer blija

Ok bedankt voor de terugkoppeling
mfrijder
Is deze motor met zo'n elektrisch geregelede Bosch brandstofpomp?
rickboer blija
@mfrijder weet ik niet precies, zou maar zo kunnen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares 656 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!