Same Atlanta 45 - Werking onsteking same atlanta

Beste leden
Ik heb een vraag over de ontsteking van de same atlanta werkt dit door middel van gloei bougies of hoe gaat dit in zijn werk
Alvast bedankt

Deel dit topic

jeroom-verhelst

Reacties

+2
blauwe tractor
Een dieselmotor heeft geen extra ontsteking nodig, wanneer de compressie druk hoog genoeg is en de brandstofpomp timing correct is loopt de motor op drukontsteking.
Druk ontsteking werkt als volgt : aanzuig slag zorgt voor zuurstof rijke lucht stroom de motor in, compressieslag perst deze lucht tezamen wanneer de zuiger bijna bij bdp is word er middels de verstuiver diesel in de cilinder verneveld die daaropvolgend explodeert en zo de arbeidsslag creëert waarna de uitlaatslag de damp weer uitstoot. Daarna begint de gehele cyclus weer opniew. De gloei bougies zijn bedoeld als starthulp de rest gaat zonder de bougies.

BDP= bovenste dode punt

Hoop dat ik het op een simpele manier heb duidelijk gemaakt.

Fijne feestdagen.
+2
Fast Eddy
Voor zover ik weet kan je ze niet voorgloeien. Wel zit er een koudstartknop bij de brandstofpomp.
De werking is als volgt: handgas vol open, knop op de brandstofpomp aantrekken(of induwen ik weet het niet zeker meer), de trekker starten en als hij aanslaat het handgas weer terugduwen.
+1
wim-same
Een Same Atlanta kan je inderdaad niet voorgloeien. op de brandstofpomp zit inderdaad wel een koudstart knopje die je uit kunt trekken, Eerst inderdaad iets gas geven ( niet vol gas ) en dan het knopje uittrekken, en vervolgens starten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Atlanta 45 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!