Wie kan mij helpen bij het aansluiten van dynamo en spanningsregulator van bobcat 310/313 met kubota motor

Wie kan mij info geven ivm het aansluiten van de spanningsregulator bij een bobcat 310/313. de bobcat heet een kubota zb300c-1 motor met ingebouwde dynamo. een electrisch schema zou mij ook al een heel stuk vooruit helpen. tips om aan onderdelen van deze machine te geraken zijn ook welkom. iemand ervaring of kennis van dit soort dynamo's?

Deel dit topic

Reacties

mf6290
Er is nu een spanningsregelaar met 4draden aangesloten, maar helaas laad de accu niet op
inspecteurfendt
Meet eens de spanning die van de dynamo komt, zou rond de 30VAC moeten liggen als ik mij niet vergis.
mf6290
@inspecteurfendt hoe meet je deze best? er komen 3 draden uit de dynamo waarvan 2 aan elkaar gekoppeld liggen. meet je tussen die 1ne en die 2samen, of tussen de massa (chassis of de -) en de 1ne of tussen de massa en die 2samen?
inspecteurfendt
@mf6290 tussen die 2 draden.
mf6290
@inspecteurfendt vandaag de spanning gemeten tussen de 2 draden, is idd rond de 30 vac
inspecteurfendt
@mf6290 dan is de regulator stuk, of de batterij
mf6290
@inspecteurfendt batterij is nieuw. regulator is nergens meer te vinden, zou er niks te verkrijgen zijn die ook werkt op dit type bobcat/motor en waar zou ik een aansluitschema daarvan kunnen vinden?
inspecteurfendt
@mf6290 bobcat dealer kan je hierbij helpen. Ik ga komende maand niet werken dus kan je jammer genoeg niet helpen
mf6290
@inspecteurfendt ik heb eigenlijk geen dealer van bobcat, ik ben geen klant bij bobcat, ik heb deze bobcat onlangs gekocht op een veiling en mijn andere schrankladers zijn van een ander merk.
inspecteurfendt
@mf6290 de importeur (vangaever) heeft de hoofdzetel in Waregem, is niet zover weg voor jou.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
386
TREFWOORDEN