Illustratie van:

Fendt 922 - Hydraulische aanhangwagen rem opbouwen

Ik heb op mijn Fendt 922 enkel luchtremmen als aanhangwagen rem.

Omdat we nog verschillende machines hebben welke niet met luchtremmen zijn uitgerust zou ik een hydraulische aanhangwagen remventiel willen opbouwen (1-leiding)

Heeft iemand hier ervaring mee?

Het probleem zit hem in het feit dat de trekker zelf luchtgeremd is, dus heb ik een ventiel nodig welke de lucht (signaal) omzet in een hydraulische druk.

Graag hoor ik jullie ervaring hiermee. (ps alle machines met luchtremmen maken is geen oplossing)

Mvg. Steff

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
@SteffLuyckx gewoon een rem ventiel BV201128MN20 van kramp opbouwen en de aansturing pak je van de leiding die naar het lucht ventiel gaat. En jouw lmb kan bij kramp ook een schema krijgen voor het aansluiten op een LS systeem.
B - W
Kunt via fendt gewoon complete opbouw sets krijgen, toch @emiel-robbertsen?
+1
SteffLuyckx
@B - W

jaa klopt, maar die zijn best prijzig, ik dacht zelf wat leidingen te leggen en enkel een ventiel aan te schaffen
+1
B - W
@SteffLuyckx en dan hopen dat het goed werkt, ja ik snap je, maar heb er zelf geen ervaring mee, maar remmerij is altijd wel fijn als het goed is en normal doseerbaar is, en ik weet niet of dat gaat werken met een zelf aangekocht ventiel, ik ben geen monteur, maar misschien werkt het top, ik zou zeggen succes iig 🤙✅
+1
jonathan12
@SteffLuyckx zou ik niet doen het is niet 1 leiding met een ventiel en klaar . Het zijn denk wel 10 kleine leidinkjes en dan nog paar grote dus dat valt niet helemaal mee
redeagle14
@jonathan12 valt mee. 4 leidingen. Bij een LS systeem gaat niet alle olie door het rem ventiel. Alleen wat je gebruikt voor de rem cilinder onder de aanhangers.
930triplemaaier
@redeagle14 moet heb hydraulische remventiel niet aangesloten middels een prioriteitsventiel? Je wilt toch niet als je een paar flinke olieverbruikers actief heb dat dan de remmen het af laten weten?
jonathan12
@redeagle14 ik heb het bij ons op de zaak op een 826scr gebouwd daar zaten wel 10leidinkjes
redeagle14
@jonathan12 niet met een Safim ventiel.
jonathan12
@redeagle14 oww dat zou ik niet weten.
emiel-robbertsen
@SteffLuyckx ik zou een orgineel systeem opbouwen en niet zelf iets in elkaar gaan zetten en bij elkaar kopen. Gebruik als je toch beslist om het zelf op te bouwen met een los ventiel en dergelijk wel leidingen en niet een slangentje aangezien dit "makkelijker op te bouwen is". Moet niet willen dat je remsysteme maar half werkt of toch kapot gaat. Aangezien er ook een kentekenplicht komt en in de toekomst ook apk. Weet niet of jij buiten dit regelement valt maar met die gedachten er achter zou ik er niet eens over nadenken.
johndeere 2650
@emiel-robbertsen kentenken plicht is daar al jaren 😉
jonathan12
@B - W ja Boni

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 922 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
836
TREFWOORDEN