Illustratie van:

Schuitemaker Siwa 200 - Bodemketting omdraaien / van kant ruilen

Hallo allemaal, wij hebben een siwa 200 silage wagen waarvan de bodemketting aan de 2 buiten zijdes langer is als de degene die midden in de bak liggen! En als de ketting dan gespannen is staan de meenemers een paar cm scheef. Nu zaten wij er aan te denken om of de ketting van plaats te ruilen, of eventueel om te draaien zodat de buitenkanten in de midden komen te liggen en de midden aan de buitenkant zodat hopelijk de ketting in loop van de tijd weer wat rechter in de bak komt te liggen! Zijn er toevallig hier die dat al ervaring mee hebben?

Deel dit topic

Reacties

+1
Ceesje
Ja, goede zaak ,niet te laat meebeginnen, hier nog recent gedaan met de 580,links naar rechts, rechts naar links gr.
Siete
Wat @Ceesje zegt idd. 👍
+2
mdoornekamp
Meestal rekken de middelste meer toch
J asper
@mdoornekamp Idd wou zeggen, wagen niet net gekocht dat ze hem netjes hebben klaargemaakt?
+1
Rokus
@J asper neeh inmiddels rijdt deze wagen alweer 3 jaar bij ons wel 2de hands gekocht. Maar naar ons idee word het elk jaar wat erger!
+1
Siete
@mdoornekamp
Heb het idd ook even niet goed gelezen, maar idd bij ons was dat wel zo. Veranderd niks aan t feit dat we ze omdraaien trouwens.
gkgerbengk
Hier hebben de Veenhuis silagewagens daar ook last van. De buitenzijde word langer als de middelste waardoor die niet meer op te stellen is en dus slok hangt. Ik heb dus de ketting van de ene al omgewisseld vorig jaar. De ander is straks nog een keer aan de beurt.
Achteraf had het een jaar of twee eerder gemoeten maar zolang de ketting nog strak staat is er niemand die daar aan denkt. Is wel een tijdrovend klusje. Was er een hele middag mee bezig met drie man. Misschien dat de tweede makkelijker gaat nu ik weet hoe het moet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Siwa 200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0