Machines Beregening - Maken van hydraulische functie op haspelbok

Hallo,

Ik wil een bok gaan maken om de haspel te verzetten en uit te trekken. Nu zie ik bij andere aanbieders dat er een hydraulische functie op gemaakt is om de haspel vanaf de achterzijde van de trekker bediend kan worden. Heeft iemand hier ervaring mee hoe het in de praktijk uitpakt?
Het zou gemakkelijk zijn als de kraan/ventielenblok ook drukloos te zetten is vanachter de trekker zodat je niet steeds de trekker in moet.
Zelf heb ik niet veel verstand van hydrauliek, dus brand los zou ik zeggen!

Groeten,
Pieter
FiatGek

Reacties

+2
joske1980
Ik heb er kraan tussen zitten. Kan in de trekker druk op ventielen zetten en dan op bokje aankoppelen. Via kraan druk erop. Poten en kanon omhoog. Kraan om en drukloos af te koppelen. Werkt perfect
casejxu
@joske1980 Moet ook nog zoiets maken. Kraan is dan idd goed idee!
FiatGek
@joske1980
Mooi dat het goed werkt! Wat voor soort kraan heb je ertussen zitten? En kun je het ventiel met de kraan ook twee kanten op gebruiken? (optillen en laten zakken)
+1
joske1980
@FiatGek
Ik heb op de haspel ventielenblok voor 3 functies
Zal morgens eens kijken wat voor kraan als ik er aan denk
Is vooral om drukloos af te kunnen koppelen t is maar net welke kant je de handel op trekker zet.
deufi
Ik ben wel benieuwd waar je nu naar op zoek bent. Hier trekken we het haspel uit met de gatenbalk en het haspel hangt gewoon in aanhanger koppeling achter de trekker (en doen we de hef omhoog). Daar heb je geen bok voor nodig. Alleen één keer in het uitstappen om de slang druk vrij te maken, en als je met z'n tweeën bent, hoeft dat niet eens.
FiatGek
@deufi
Wij doen het op dezelfde manier en dat gaat goed als je met z'n tweeën bent. Maar wil voor het uittrekken toch naar een bredere bok ipv gatenbalk vanwege 2m spoorbreedte. Dan is een gatenbalk toch wat te smal.
Moet toch wat gaan knutselen en dan scheelt een hydraulische kraan toch weer een paar keer in- en uitstappen.
stannetje96
@FiatGek kan je niet vanuit je achterraam bij de hydrauliek hendel? Ik stap dan meestal ff op de hef en trek dan door het achterraam gewoon de hendel in zijn neutraal
+1
radium45
@FiatGek Heb hier een A symetrische sproeiwagen en daarbij zit een uitsleepijzer wat je aan de gatenbalk haakt zodat de slang in lijn met het achterwiel gaat liggen, dus in een spuitspoor bijvoorbeeld.
+1
hobbyboer
Buitenbediening van de ventielen op de trekker?
Is voor heel veel andere dingen ook handig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Machines Beregening en hebben de trefwoorden beregening en haspel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!