Kubota B1500 - Wat is beter een grote tractor met frees of mini trekker met frees ???

Hallo allemaal

Wij zijn 4 jaar geleden uit de randstad verhuisd naar het platteland van Groningen.
We wonen er super maar we hebben veel werk aan huis en tuin.

En vooral de tuin is onze grote zorg.

Ik ben nu bezig met me eigen graaf machine om alle boom stronken te verwijderen .
Voor een moestuin en voor nieuwe beplanting.

Onze tuin is een halve hectare 5500 vierkante meter.

Nou ben ik al geruime tijd aan het kijken naar een trekker met frees.
Maar wat voor 1 ????? Of een mini trekker

Moet het een grote trekker worden zeg maar formaat ford Dexa.
Het hoeft geen nieuwe te zijn oude trekker is niet erg .
Maar is er voor deze trekkers ook een frees beschikbaar ?
Zo ja waar koop je dat ?

Voor mini trekkers zie ze veel

Of een mini trekker van de volgende merken
Isiki kubota yanmar ?

Nou wil ik dit weekend naar een kubota b1500 4x4 gaan kijken maar twijfel enorm of deze mini trekkers sterk genoeg zijn ?

Om ook een aanhanger te trekken of boomstammen .
Maar vooral om grond te frezen en of ze ook door wat dikkere wortels heen kunnen en of ze tegen een stootje kunnen er liggen nogal veel stenen in de tuin die vroeger hier begraven zijn

Hopelijk kunnen jullie me meer duidelijkheid geven

Ik ben tevens zeer technisch om d trekkers zelf te onderhouden of te maken zeg maar .
Ben automonteur van beroep al 25 jaar dus dat moet goed komen.

Gaat mij om de volgende speerpunten.

Betrouwbaarheid
Sterk
Goed handelbaar. Zowel voor mij als me vrouw
Grote trekker
Kleine trekker
Waar van ook genoeg onderdelen van verkrijg baar zijn.

Dit was het wel zo beetje hahaha

Groeten maikel

Deel dit topic

Maikeltrekker

Reacties

flip1150
Mijn advies zou zijn: Kijk naar een kleine trekker van minimaal 25pk. Je hebt dan keuze uit compact trekkers (met 2 of 4 wiel aandrijving en eventueel knik besturing) of smalspoor of fruitteelt trekkers (2 of 4 wiel aangedreven) tussen de 100 en 150 cm breed.
Een beetje extra vermogen is vaak wel handig (denk maar aan je bankrekening).
Maikeltrekker
@flip1150

Klopt idd alleen dan zitten ze al best hoog in prijs en aangezien ook nog huis en tuin verbouwd moet worden zoek ik ze niet al te duur tussen 3 a 4 duizend zeg maar .
Maar de b1500 te licht ?
+1
Fast Eddy
De Kubota zou ik laten staan. Ik zou voor een smalspoortrekker gaan (Same, Ford of Massey Ferguson). Of een mini trekker met meer dan 20 PK maar die kunnen lang niet zoveel tillen als een smalspoor. Ik zou een gewone frees kopen de hele goedkope moet je laten staan. Die kunnen niet zo goed tegen puin.
+1
Yanmarthomas
@Fast Eddy als ik zie wat de iseki kon hebben in de herinrichting dan was het met 200 kilo gebeurd. Met de inter heb ik er al 750 kilo ingehad om te proberen en nog vloog ie niet van de grond daar stond ik raar van te kijken
roscho
Het is handig (maar niet per sé noodzakelijk) als je frees dezelfde breedte als de trekker heeft. Een minitrekker van 15 pk kan goed een frees van 1 m. trekken, breder moet je daarmee niet gaan. Heb je een bredere trekker, dan is het mooist dat je ook een bredere frees hebt. Maar voor een frees van 2 m. kom je dan al snel vermogen tekort. Je trekker zal van de stenen en de wortels wel wat klappen krijgen, maar een kleine trekker maakt de frees niet stuk, een grote misschien wel.
Bijkomend punt is dat je de boel onder dak wilt stallen. Open deur: voor een grotere trekker heb je meer ruimte nodig.
Voor de rest hangt het ervan af wat je precies wilt, je hebt boomstammen van 10 cm doorsnee en van een meter. En een aanhanger waar je 5 ton op kunt pakken, hoef je met een minitrekker niet te proberen, maar een niet te grote autoaanhanger (1 ton) lukt wel. Ook weer afhankelijk natuurlijk van het terrein. Wil je door de bagger, zoals op de afbeelding hiernaast, dan zul je een 4wd nodig hebben.
Ik heb zelf een Hinomoto C144 van 17 pk. Daarmee trek ik een grasmaaier van 1.50 m., dat gaat prima. Ik heb ook een frees van 1.35 m, eigenlijk is dat te breed, zelfs in de laagste versnelling. Wil ik daarmee wat dieper gaan, dan moet ik meerdere keren over hetzelfde stuk. Het scheelt: frezen doe je niet zo vaak.

Verder je andere punten:
Betrouwbaarheid: De gerenommeerde Japanse merken zijn aardig betrouwbaar.
Sterk: Het hangt er maar vanaf wat je ervan vraagt. Zie hierboven.
Goed handelbaar. Zowel voor mij als me vrouw : Met zowel een grote als een kleine zal ook je vrouw zich goed kunnen redden. Hier hangt ook veel af van de ruimte/hekken/bergruimte waar je in moet.
Waar van ook genoeg onderdelen van verkrijg baar zijn: Van sommige oudere trekkers is gebrek aan onderdelen. Van de gangbare Japanse minitrekkers zijn onderdelen genoeg. Niet voor Hinomoto, dat wordt even zoeken, het merk bestaat niet meer (overgenomen door Hitachi).

Dan de prijs: Voor 3-4000 kun je een aardige grote oude trekker kopen. Voor dat geld koop je ook een minitrekker, maar wil je 4wd, dan betaal je nog wel wat meer (ook bij de volwassen trekkers trouwens).

Als je er geen haast mee hebt, zou je ook eens op een veiling kunnen kijken, daar wordt van alles aangeboden. Wel iemand meenemen die er kennis en ervaring mee heeft.

Veel succes bij je overwegingen en de koop.

* Aanvulling: ik heb zojuist even op Marktplaats gekeken naar prijzen. Ik denk dat je de prijzen voor 4wd minitrekkers erg zal tegenvallen, uitgaande van minimaal 20 pk. Ik zag wel een leuke smalspoor Same (marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…) . Als dat ding technisch in orde is, zit je hier op TF goed, hier bestaat een actieve Same-club.
Maikeltrekker
@roscho

Hallo bedankt voor de zeer lange uitleg top

Over de boomstammen hahaha ik bedoel meer stammen in aanhanger dit is een 750 kg aanhanger zeg maar.

Voor de rest liggen hier nu veel wortels onder de grond van de boomstammen die uit de grond zijn gehaald dus die moeten en mogen stuk.

Tevens werd vroeger alles in de grond gestopt waarvan veel stenen van oude huis bij ons in de tuin daar moet hij niet 1 2 3 van stuk gaan zeg maar.

Maar u heeft geen ervaring met de kubota b1500 ? Deze heeft 20 pk
Deze wil ik zaterdag gaan bekijken is incl frees ,

Ik kijk ook wel naar zo grote trekker maar zit met een vraag ik kan geen frezen vinden voor zo trekker ze worden er ook nooit bij aangeboden.

Tevens is het zo waar die eigenlijk ze werk moet doen is fruit tuin moes tuin
En delen in de tuin wat nu aarde is en klaar maken voor beplanting zeg maar

En op langere termijn een deel grasveld omploegen ik weet niet of een mini trekker met frees dat kan ?
Yanmarthomas
@Maikeltrekker let wel op dat het motorvermogen 20 pk is. Op de aftakas heb je bij een b1500 maar 15 pk... daarom de 1500 15 pk op de aftakas.
jan4072
Voordeel van de kleine Japannertjes is dat ze veel wendbaarder zijn en completere uitrusting hebben tov een dexta, ferguson fiat enz. denk aan 4wielaandrijving externe hydrauliek enz. Op jouw halve hectare en voor je groente tuin is dat wel een aspect denk ik.
robbin lamers
Heb thuis een b7001 met een iseki frees er achter van 1,1 meter kubota is 17pk, maar wel iets geholpen zit nu rond de 20pk. moet er aardig aan trekken in de klei, maar dat is ook niet gek, verder freest die super mooi. wat betreft het aanhangers trekker, tuurlijk dan een minitrekker veel aan, heb ook echt al dingen verzet waarvan je het niet had verwacht. maar om het alle dagen te doen is een oude (smalspoor) trekker sterker voor het geld dat je moet betalen, alleen kunnen echt niet tippen aan de wendbaarheid van de minitrekker. denk toch een keuze voor je zelf. maar voor alleen het frezen zal ik een minitrekker kopen. en weet niet wat voor een kraan je wil kopen maar is het mogelijk om de aanhanger achter de kraan te maken? Ook bijvoorbeeld een 5 tons rups kun je gewoon een trekhaak aan het schuifblad lassen.
Maikeltrekker
@robbin lamers
Hey

Ik heb een 1.5 tons rups kraan al staan dus dat scheelt.
En gebruik nu een oude caddy sdi uit 2004 om de aanhanger over het land te trekken zeg maar maar als het geregend hebt dan kom ik niet meer uit het land zit ik snel vast ivm 2 wiel drive op vooras.
En de aanhanger is enkelasser dus niet zwaar zeg maar
Daarom zoek ik een trekker die wendbaar is en toch redelijk sterk .
Ik denk dat een smalspoor trekker te lomp is voor wat hij moet doen want de plekken waar ik moet wezen is niet heel toegankelijk .
En ik kan geen frezen vinden voor zo grote trekker vandaar hier de vragen
roscho
@Maikeltrekker Kijk, nu je het specifieert, kunnen we ook wat passender antwoorden geven.
De aanhanger: Een enkelasser van plm. 1 ton kun je met elke trekker verplaatsen. Maar bij nader inzien denk ik dat je misschien met een smalspoor beter af bent, die zijn zwaarder, robuuster en ook de heffing kan iets meer aan. Kijk eens op Marktplaats en zoek op "smalspoor trekker". Daar vind je een paar Same's, MF's en Renaults. Alle degelijke ouderwetse trekkers.
Ook vind je op Marktplaats nu een tweetal frezen, Mascio en Caroni, van 1.30 en 1.40 m., die waarschijnlijk wel geschikt zijn.
Natuurlijk is zo'n smalspoor iets minder wendbaar dan een mini, maar dat zou je gewoon ter plaatse moeten bekijken.

* Aanvulling:
Ik las je reactie op mijn antwoorden nu pas, eerst had ik de reactie op @robbin lamers gelezen.

- Als je tussen vruchtenboompjes moet maaien, heb je meer aan een minitrekker, die is lager en je kunt beter onder de takken door.
- Geen enkele frees gaat stuk van een steen of wortel. Zeker als je die achter een trekker met beperkt vermogen als die B1500 hangt. Probeer bij de aanschaf wel een schatting te maken hoe de lagers van zo'n frees eraan toe zijn. Van binnenuit kan de keerring stuk gaan en dan komt er zand in het lager, waardoor het stuk loopt. Geen erg dure reparatie, maar je hebt er maar weer werk mee. Kijk ook naar de staat van de messen.
- Ploegen gaat wel lukken, daarbij heb je veel aan 4wd.
Farmax.
Onthou één ding en praat uit ervaring.

Klein is duurder als groot, ik weet precies hoe het gaat, een trekker met freesje, ow ja het is ook wel gemakelijk als er een weidesleep komt.
Owja iedere keer dat gekut met die kruiwagen, en komt een bakje.
5500m2 gras? Dan moet er een weiland blotertje komen.
Gewoon een iets grotere kopen, denk aan een Dextra, Deutz, noem maar op.

Niet over één nacht is gaan.
Maikeltrekker
@Farmax.

Hallo

Daarom twijfel ik ook gelukkig is niet alles gras
Tevens hebben wij geen paarden of andere dingen daar voor
Wat is een weiland Blotter
Ik heb wel een zit maaier van John deere voor het gras

Ik ga ook zeker goed kijken

Maar is best lastig want heb geen vergelijkings materiaal
Of waar ik het kan proberen

Alle handelaren hebben mooie praatjes maar je kan er nooit wat uit proberen helaas
+1
roscho
Quote Reactie van @Maikeltrekker:
Wat is een weiland Blotter

Op de laatste foto van @tractortje zie je een weidebloter: een maaier die erg geschikt is voor wat ruwer terrein, bijvoorbeeld een weiland waar vee heeft gegraasd. Dat veel lust bepaalde planten niet en ook poepen ze op het gras. Daardoor blijven er na het weiden pollen staan. Een weidebloter kan die maaien en, in tegenstelling tot een zwadmaaier die het gras netjes op de rij legt, verspreiden, zodat het kan composteren. Bijna hetzelfde als mulching, alleen wordt daarbij het gemaaide gras nog fijner versnipperd.
tractortje
@roscho ik had nie beter kunnen zeggen. Lust ook al eens takje of nen distel of brandnetel. ALs je dit 1 a 2 keer per maand doet heb je mooi grasland. Na veel maaien verdwijnen de distels en brandnetels vanzelf. Vroeger stond onze weide vol met distels en brandnetels nu staat er geen ene meer. Zonder chemische producten.
Henk Heida
Een keer een professional het in orde laten maken en dan verder met een zitmaaier of maairobot. is misschien wel de beste optie.
Maikeltrekker
@Henk Heida

Klopt dat zou je denken

Ik heb 2 jaar geleden 3 boom stronken weg laten halen door grondverzetmachines bedrijf alle 75 hij was binnen 15 min klaar maar je betaalde een uur.

Aangezien ik nog 25 grote bomen weg moet halen en zeer veel stuiken met grote kluit. Heb ik een berekening gemaakt en daar kwam snel uit dat ik maar beter een eigen graaf machine kon aanschaffen dan kan ik het in me eigen tempo doen en hoef ik op niemand te wachten ik heb hem nu bijna een jaar en heb er geen spijt van.

En zo dacht ik ook bij een mini trekker
En ze verkopen altijd wel weer denk ik

Of heb ik dat mis
Fast Eddy
@Maikeltrekker
Quote:
Ik heb 2 jaar geleden 3 boom stronken weg laten halen door grondverzetmachines bedrijf alle 75 hij was binnen 15 min klaar maar je betaalde een uur.

Dat is bij de meeste bedrijven zo. Ze moeten ook naar jou rijden en na afloop weer terug naar huis. Als je een kuub zand laat brengen betaal je ook net zoveel als dat je 5 kuub laat brengen.
Als je iemand met een kraan laat komen kan je beter een dag werk voor ze hebben.

Wat de trekker betreft zou ik voor het lichte werk een Kubota of Iseki van 20 pk met 3 puntshef kopen. Een frees van 1,10 m kan die wel aan. Koop geen Chinese frees daar krijg je heel veel spijt van.
tractortje
Nauw dat wil lukken. Hier zelfde verhaal veel stenen, wortels, paar keer frezen en alles lag proper hebben zelf hof van 5000 m2. Ik trek met gemak men dubbelasser aanhangwagen volgeladen met hout. Ik heb bloter ploeg ik doe alles met kubota l1801. Kan alles perfect de baas alleen mijn nadeel was 2wd zou zeker kijken voor 4wd van toch teminste 18-20 pk met dexta of ferguson gaje voor jou situatie echt niet gelukkig worden. Zou niet meer zonder kunnen, en zit zeer weinig techniek aan en niet veel poespas.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Sojaboontje
Waar je ook tegenaan loopt is dat die ouwe meuk vaak(8 van de 10) geen onafhankelijk koppeling heeft. Dit zou ik je wel aanbevelen, ik weet trouwens niet hoe het bij de minitrekkers zit.
Yanmarthomas
@Sojaboontje minitrekkers hebben dit nooit. Mijn international dan toevallig wel maar de meeste ook niet
+1
Farmax.
@Sojaboontje Ik heb een Yanmar YM1720 en idd een doordraaiende aftakas. Werkt perfect.
+1
Yanmarthomas
Ik heb zelf een iseki minitrekker gehad en ben nu overgegaan op een international smalspoor (126cm breed) Ik zou voor me zelf nooit meer terug willen op een minitrekker. Het comfort is zoveel beter ik ben zelf 191cm lang en dit gaat gewoon niet fijn op een minitrekker. Hij heeft ook veel meer vermogen wat echt fijn is. Je hoeft ook geen superdure speciale minitractor werktuigen meer te kopen. Heb 5 jaar met minitrekkers gereden en nu een stuk grotere. Als ik in jou geval moest kiezen zou ik naar een grotere gaan kijken. Ze zijn een stuk goed koper ook de werktuigen. Ik denk dat die oude beestjes allemaal goed betrouwbaar zijn. Ik was altijd 100% voor minitractoren maar sinds ik proef gereden heb op de international smalspoor was ik meteen verkocht wat een enorm verschil. zaterdags proefgereden zondags na zitten denken maandag gekocht en opgehaald zo verliefd was ik op dat ding geworden

(klik om te vergroten)

Hier de international smalspoor naast de iseki minitractor
+1
Yanmarthomas
@Yanmarthomas en wat ik vergat te melden is de onafhankelijke aftakas koppeling dat is gewoon geweldig. Bij een minitractor stopt de aftakas als de de koppeling intrapt en dat is met maaien etc gewoon klote ik zou nooit meer terug willen naar een tractor zonder dit
Farmax.
@Yanmarthomas Bij een Yanmar 1720 werkt dat mooi, een door draaiende aftakas.
roscho
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
Bij een minitractor stopt de aftakas als de de koppeling intrapt

Dat is geen verschil tussen een smalspoor- en een minitrekker. Beide bestaan zowel met doordraaiende als met niet-doordraaiende aftakassen. En bij de minitrekkers tref je er nog wel eens een met hydrostatische aandrijving. Niet geschikt voor zwaar trekwerk, maar juist uitermate geschikt voor grasmaaien en voorladerwerk.

Zo'n smalspoor mag dan wel degelijker zijn, maar je hebt die van jou net motorisch helemaal gereviseerd. Daar heb je dan toch wel wat pech mee gehad.
+2
Yanmarthomas
@roscho er zijn geen minitrekkers die een losse handkoppeling hebben en dat bedoel ik wel met hydrostaat en PowerShift dat je de koppeling niet hoeft te gebruiken. zeg ik dat een smalspoor degelijker is nee dat zeg ik niet. Ik zeg dat de oudere tractoren vaak betrouwbaar zijn. Heb het niet specifiek over een smalspoor. de motor reviseren was helemaal niet nodig geweest en had ik nog honderden uren mee kunnen rijden maar omdat hij mij als goed verkocht is en de verkoper me tegemoet gekomen is hebben we besloten om het te doen. Als ik alles zelf had moeten betalen had ik het 100% niet gedaan.
roscho
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
er zijn geen minitrekkers die een losse handkoppeling hebben

Kennelijk wel: minitrekkers.nl/iseki-ta235-4wd-14318/

Inderdaad zijn oudere tractoren wel betrouwbaar, als je bij de koop heel goed oplet. De kinderziekten zijn er wel uit, maar aan de andere kant hebben ze zo lang gedraaid dat er in die tijd veel stuk kon gaan. Als dat niet onderhouden/gerepareerd is, heb je nog niks.
Yanmarthomas
@roscho dit is geen minitrekker meer hè. Dit is een compact tractor. Een minitrekker is tot een pk of 19 daarna worden het compact tractoren. Vanaf een pk of 25/30 krijg je losse aftakas koppelingen maar dan ook is het nog bijzonder hoor
Maikeltrekker
@Yanmarthomas

Het bedankt voor je info

Vraagje waar gebruikte je de mini trekker het meest voor ?
En nu de smal spoor en gaat dat ook makkelijk in kleine ruimtes zeg maar .

Want ik moet vooral in fruit tuin groente tuin kippen weide komen
Yanmarthomas
@Maikeltrekker ik gebruikte hem voor maaien slepen hakselen etc ik kan er in een kleine moestuin aardig mee overweg. Paar keer steken om te keren.

(klik om te vergroten)

Dit is de inter in een best kleine (ex) moestuin. Af en toe even uitmaaien
Maikeltrekker
Hallo allemaal

Wat een top reacties en toch ook zo verdeeld zeg de ene kiest alleen maar voor mini trekker en de andere voor small spoor.

Is het zo dat bij iedere mini trekker de aftakas stopt bij ingetrapte koppeling ?
En bij smalspoor blijft hij altijd draaien .

Ik ben zelf ook niet klein 2,06 m en kijk al naar de grotere versie .

Ik ga er maar is goed naar kijken.

Maar weten jullie ook waar je het beste frezen kan kopen voor small spoor ?
Vind namelijk niet zoveel op marktplaats .
+1
roscho
Quote Reactie van @Maikeltrekker:
Ik ben zelf ook niet klein 2,06 m

Als je zo lang bent, kun je idd. beter kijken naar een grotere trekker, anders moet je de benen in de nek leggen. Alleen als je onder boompjes moet maaien, ben je eigenlijk te groot, of je moet die boompjes hoger opsnoeien.
Yanmarthomas
@roscho ik ben dan 191 cm en op de minitractoren waar ik op gereden heb is dat ook echt de maximale lengte met 206cm gaat dat nooit dat weet ik zeker🤣
Yanmarthomas
Bij alle minitrekkers stopt de aftakas als je de koppeling intrapt. Nu zijn er wel minitrekkers met hydrostaat of powershift zodat je de koppeling niet hoeft te gebruiken en de aftakas blijft draaien. Een losse aftakas koppelingshendel ga je op een minitrekker nooit vinden. Bij international is het zo dat de aftakas koppeling standaard is op de smalspoor weet niet hoe dit bij andere merken is. Maar met 206cm ga jij niet op een minitrekker passen ben ik bang... misschien de grotere varianten van 25/30 pk wel dat weet ik niet.
Maikeltrekker
Oja nog even wat anders

Als je een small spoor trekker koopt of een wat grotere hoe zit het met de nieuwe regels omtrent trekkers ?

Want heb geen zin in apk of een kenteken op dat ding .

Kunnen jullie me daar meer info over geven op internet vind ik er niet veel duidelijkheid over
Yanmarthomas
@Maikeltrekker zolang je geen 40 gaat hoef je geen apk en als je niet harder dan 25 rijd hoef je geen kenteken. Registeren is wel verplicht. Zo’n minitrekker rijd 16km/h Max en daarmee de openbare weg op is geen pretje spreek uit ervaring🤣 met mijn inter is dat een stuk aangenamer met 28km/h
Sojaboontje
@Yanmarthomas Volgensmij moeten de smalspoor tractoren ook gewoon een kenteken hebben hoor, en onder de 25 ook.
Yanmarthomas
@Sojaboontje

(klik om te vergroten)

Yanmarthomas
@Yanmarthomas dit staat op de site van het rdw
+1
Sojaboontje
@Yanmarthomas tot 2025.Dus daarna ook gewoon kenteken.
+1
Yanmarthomas
@Sojaboontje yes sir maar de komende 4 jaar is het nog niet nodig.
+1
Sojaboontje
@Yanmarthomas Nee dat is zo. Ik mijn trekkers morgen registreren, nu ze nog veel door de vingers zien.
+1
roscho
@Maikeltrekker De RDW heeft een mooie keuzehulp: lis.rdw.nl/
Daar kun je kijken of je trekker moet worden geregistreerd.
Maikeltrekker
Hallo allemaal.

Ik was even wat lang weg maar wat gebeurd in de privé situatie .

Ik heb inmiddels toch de kubota b1500 gekocht wat een heerlijk ding rijd goed koppelt goed en soepel niet hakkerig enz.

Dit was de laatste tracker die ik die dag bezocht de rest van de dag had ik er meerdere bezocht ook verschillende types ook bij bedrijf en handelaar dan zie je pas echt de verschillen niet normaal .
Tevens op allemaal gereden . Maar de b1500 kwam echt als beste eruit en compleet met frees en een ruime trekker in de toekomst toch wel even stoel verplaatsen maar voor nu prima.
De spullen voor een grote beurt zijn besteld dus voordat hij aan het werk gaat eerst dit doen.

Tevens waren we ook bij een bedrijf die ons een klepelmaaier adviseerde achter de trekker.

Ik zij dat heb geen haast komt wel maar ik vond het te lomp eerlijk ge zegt en je kan er niet over al
Mee komen.

Maar wat gebeurd er ik pak afgelopen zondag de john deere zitmaaier die ik nu 4 jaar had en alleen maar problemen beestje was ook al uit 99 een lt155 .
Ik start hem nu maandelijks ivm die klopte benzine .
En was even gaan rijden de straat om nou na 3 kwart begon hij te holen en stoten en te roken en viel uit daarna meteen gestart en liep weer maar 3 meter verder weer uit. Na vorig jaar er nog eens 400 in gestopt te hebben was ik er klaar mee.
Ik zoeken op mp naar een 2 cil john deere en vond er 1 bij bedrijf en ik kon mijne erop in ruilen kreeg veel terug voor mijn oude en heb nu een x140 20 pk zitmaaier dit vond ik toch uit eindelijk handiger dan de klepelmaaier want anders moest ik hem telkens ombouwen de trekker want de originele frees zit er nog achter.

Maar heel erg bedankt voor alle verhalen en info

Gr maikel
roscho
Quote Reactie van @Maikeltrekker:
zitmaaier dit vond ik toch uit eindelijk handiger dan de klepelmaaier want anders moest ik hem telkens ombouwen

Mooi dat je weer terug bent en gefeliciteerd met je aanschaffingen.
Je hoeft natuurlijk niet steeds om te bouwen, je laat de grasmaaier gewoon achter je trekker en slechts een paar keer per jaar doe je iets anders, bijv. frezen, ploegen. Ombouwen is niet meer dan 3 borgpennen eruit, frees eraf, maaier eraan en splitpennen er weer in. Daarna nog even topstang afstellen. Klein werkje en het bespaart de kosten van aanschaf en onderhoud van een extra machine.
Maar waarschijnlijk ben je op een mooi gazon beter af met een zitmaaier: bredere banden en minder sporen in de tuin.

Ik wens je nog veel plezier met je nieuwe apparatuur.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!